Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz. Çocuk yolcularında fotoğraflı yeni tip T.C. kimlik kartının olması gerekmektedir.
Eğer yanınızda bir kimlik yok ise "Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği"nden "Uçuş Amaçlı Geçici Kimlik belgesi" alabilirsiniz. Ancak bu işlemi uçağa binmeden en az 30 dakika önce yapmanız şart. Zaten kural gereği uçuştan 45 dakika önce biletinizi almanız gerekiyor.
c.Yukarıda belirtilen kimlik ve kimlik yerine geçen tüm belgelerin fotokopileri, kimlik olarak kabul edilmemektedir. Dış hat uçuşlarımızda mutlaka pasaport bulundurulması gerekmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım? e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
Belgesini Alabiliyor
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor.
kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir.
Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlemeleri gereği otobüs bileti satın alırken yolcuların T.C. Kimlik numaralarını girmeleri zorunlu. Bu bilgi seyahat sırasında oluşabilecek olumsuz durumlar karşısında güvence altına alınmanız amacıyla kullanılır.
Ad, soyad, doğum tarihi, T.C. Kimlik No ve HES Kodu uçak bileti almanız için sizden istenen diğer bilgiler. Bu bilgileri girişinizin ardından ödeme adımına geçiyorsunuz ve orada da kart bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Uçak bileti alabilmeniz için sizden istenen bilgiler yalnızca bu kadar.
Enuygun.com üzerinden uçak bileti satın alırken e-posta adresi, cep telefonu numarası, ad, soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, cinsiyet ve HES kodu bilgileri gerekir. Tüm bu bilgileri gerekli yerlere girerek bilet satın alma aşamasına ilerleyebilirsiniz.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
Geçici Koruma Kartını kaybedenler veya çaldıranlar emniyette kayıp/çalıntı tutanağı tutturup İl Göç İdaresine kayıp müracaatı yapmalıdırlar.
6-Kimlik Kartında Kullanılacak Fotoğraf:
Kimlik kartı seyahat belgesi olarak kullanılabilir. Bu amaçla kullanımında ilgili ülkelerle yapılacak uluslararası anlaşma hükümleri uygulanır.
Kimlik kartını kaybedenlerin başvurduğu "geçici kimlik belgesi", e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı bir şekilde alınabiliyor.
Not: Başvuru esnasında sisteme yüklenen Geçici ve Süreli Kimlik Kartı başvuru formunun, başvuru onaylandıktan sonraki on (10) gün içerisinde başvuru sahibi Seyahat Acentasınca bağlı bulunulan Bölge Temsil Kuruluna teslim edilmesi gerekmektedir!
Başvuru işlemi sırasında hemen alınabilen geçici kimlik belgesinin süresi iki haftadır. İki haftadan daha kısa bir süre içinde kimlik kartı sahibine ulaşabilir. Teslim alınan kimlik kartının ardından geçici kimlik belgesi kullanım dışı kalır.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak aşağıdaki adreslerden alabilirsiniz.
Geçici kimlik belgesi ile şubelerimizden işlem yapmak isteyen müşterilerimizin, kps doğrulama servisi üzerinden belge numarası ve t. C. Kimlik numarası ile sorgulama yapılarak belge kontrolünün yapılması zorunludur. Bankamızda geçici kimlik belgesi ile işlem yapılmaktadır.
Bu ceza miktarı 2023 yılı için aşağıdaki gibidir; Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri