Genellikle yalnızca kimyon ve yoğurt ile karışım hazırlanır. 1 kase yoğurt için 1 çay kaşığı kadar kimyon kullanılır. Tane kimyonun taze olarak çekilmesi ve yoğurda eklenmesi kürün etkisini arttırmaya yardımcıdır. Karışıma bazı durumlarda limon, toz kırmızı biber ya da toz zencefil de eklenebilir.
- Bir gün önceden akşam hazırlayacağınız bir bardağın içine silme 1 yemek kaşığı kimyon tohumu koyun. Ardından üzerine su ekleyin. - Su ekledikten sonra ağzını kapatın ve sabaha kadar bir kenarda bekletin. - Sabah uyanır uyanmaz direk bu hazırladığınız karışımı süzüp için.
GAZ GİDERİCİ KİMYON ÇAYI TARİFİ
Çayı hazırlamak için ilk olarak cezveye iki bardak suyu koyun ve üzerine kimyonu ekleyin. Karışımı orta seviye ateşte kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra ocağı ve cezvenin üzerini kapatarak 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Su sarı renk aldığı zaman çayınız içmeye hazırdır.
Kimyon çayını günde iki bardaktan fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz. Günlük olarak düzenli bir şekilde tükettiğinizde stresi büyük oranda azalttığını görebilirsiniz. Aynı zamanda kan şekerini normal seviyelere düşürüldüğü de bilinenler arasında bulunur.
Kimyon tohumunu sıcak su ile buluşturmalısınız. Birkaç dakika sonra kimyon tohumu çayı hazır olacak. Her içimde taze şekilde hazırlanmasına dikkat etmelisiniz. Kimyon tohumlarını bir fincan sıcak suda 5 veya 6 dakika bekleterek bitki çayınızı hazırlamış olursunuz.
İlgili 19 soru bulundu
Kimyon çayını tüketmeden önce yan etkilerine dikkat etmek gerekir. Çayı fazla tüketmek birtakım yan etki ortaya çıkarabilir. Özellikle şeker hastaları, gebeliğinin ilk ayında olanlar, kronik olarak ilaç kullananlar, düşük ve tansiyon problemi olan kişilerin bu çayı içmemesi gerekir.
Ancak sedanter yaşamı düzenler ve diyetinizi yaparsanız kimyonu ödem attırıcı ve yağ yakıcı olarak kullanabilirsiniz.
Çünkü kimyon bağırsakların hızlı çalışmasına destek olan bir baharat ve bitki olarak dikkat çeker.
Bu şekilde kimyon çayı günden 2 bardak kadar tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle her gün düzenli içildiği zaman stresi azalttığı ve kan şekerini normal seviyelere düşürüldüğü bilinmektedir.
Kimyon tohumu çiğnenerek bağırsak gazı giderilebilir. Nane çayı mide gurultusunu azaltmaya yardımcı olduğu gibi bağırsak gazı sorununa iyi gelir. Bal kabağı tüketimi, gaz birikmesine engel olarak sindirimin kolay hale gelmesini sağlar. Bağırsak gazına iyi gelenlerden birisi de papatya çayıdır.
Şişkinlik giderici, gaz söktürücü, sindirimi kolaylaştırıcı ve kabızlık giderici etki gösterir. Kimyon, yağ yakımına destek olmaktadır. Sinirleri yatıştırıcı etkisi vardır. İçeriğindeki bileşenlerle bağışıklık sistemini destekler.
Kimyon, gaz yaptığı bilinen bakliyat yemeklerinde sıklıkla kullanılan bir baharattır. Bu baharatın gaz problemlerine çok etkili olduğunu söyleyebiliriz.
Erkeklerde, kimyon ve kişniş: Bütün hormonları çalıştırır ve sinirleri de kuvvetlendirir. Bir bardak sıcak suya yarım kahve kaşığı Kişniş karıştırılıp, yemekten sonra içilebilir. Özellikle erkeklerde Cinsel gücü artırır.
İçeriğindeki demir ve magnezyum, kansızlığa karşı etkilidir. Soğuk algınlığına karşı faydalıdır. İdrar söktürür.
Kimyon içerisindeki esansiyel yağlar sayesinde stresi önler, rahat bir şekilde uykuya dalmanızı kolaylaştırır. Kimyon melatonin üretiminde görev alan B vitaminleri içerir ve böylece uykunuzu düzene sokar.
İştah açan kimyon, yüksek tansiyonu düşürür, hazımsızlığı giderir. #Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Birikmiş gazı söktürür, hava yutmayı engeller.
KİMYON ÇAYI TARİFİ
Yağ yakımına destek olduğu kanıtlanmış bir baharat olan kimyonu, yoğurdunuzun içine 1 tatlı kaşığı ekleyebilir ya da kimyon çayını uygulayabilirsiniz; 1 su bardağı içine, 1 tatlı kaşığı tane kimyon ekleyip, kaynatıp, süzüp içine yarım limon suyu sıkıp içebilirsiniz.
Metabolizmayı da hızlandırdığı için kilo alımına engel olmaya yardımcı olabilir. Lif açısından oldukça yüksek değerlere sahip olan kimyon, kabızlık problemi yaşayanlar için etkilidir. Sindirim sistemini düzenlerken kas ve kemiklerin gelişmesine de yardımcı olur.
Demir bakımından zengin olan kimyon, kansızlığı olanlar için günlük diyete besleyici bir katkı olabilir. Yorgunluk, kaygı ve bilişsel arıza gibi anemi semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.
Hava yutulması (Aerofaji) midedeki gazın en önemli nedenidir. Herkes yemek yerken veya su içerken az miktarda hava yutar. Fakat hızlı yemek yemek, yemek yerken konuşmak, sakız çiğnemek, sigara içmek ve gevşek takma diş kullanmak yutulan hava miktarını arttırır.
Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan mentol sayesinde de sindirim sistemini rahatlatır. Kimyonun tohumunu çiğnendiğinde vücutta biriken gaz daha kolay atılabilir. Bal kabağını tüketmek, gaz birikmesine engel olabilir ve sindirimi rahatlatabilir.
Bağırsakta aşırı gaz; gıdaların süratli veya yeterince çiğnemeden, yada iyi sindirmeden yenilmesi yada ince bağırsak yada kalın bağırsaktaki bakteri üretiminde artış cevabında meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri