Avrupa'daki pek çok ülkeye yayılarak 100'den fazla çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağı belli oldu. Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
Kinder ürünlerinin üreticisi Ferrero'nun Belçika'daki fabrikasında Aralık 2021 ve Ocak 2022 aylarında yapılan rutin kontroller sırasında buttermilk (Tür: "yayık altı") tanklarında Salmonella typhimurium tespit edilmiştir.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder marka Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin parti numaraları L329R03 ve L336R03, son tüketim tarihleri ise 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
ABD'li çikolata üreticisi Mars, İngiltere ve İrlanda'da Galaxy'nin Teaser bar, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı. İngiliz medyasının son dakika geçtiği bilgiye göre; kararın bu ürünlerde ölümcül Salmonella bakterisi taşıma riski nedeniyle alındığı öğrenildi.
İlgili yazıya göre yüzde 100 Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA ürünleri yer alıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Bahse konu olan ürünlerin Ferrero Çikolata Türkiye tarafından ithalatı ve satışı yapılmamaktadır. Türkiye'de ithal edip satışa sunduğumuz ürünlerimizin Bakanlık tarafından yapılan analizlerle tüketim için güvenli oldukları teyit edilmiştir.”
- Aşağıdaki açıklamada Bakanlık tarafından da belirtildiği üzere, piyasada bulunan Kinder ürünleri ile ilgili gerekli tüm resmi kontroller yapılmış olup, ürünlerimizin güvenli olduğu teyit edilmiştir.
KİNDER NEDEN YASAKLANDI? Kinder markalı ürünlerde görülen salmonella bakterisi vakalarının birçok ülkede artması nedeniyle Türkiye'de alınan tedbirler de artırılmıştı. Bu nedenden ötürü Tarım ve Orman Bakanlığı'nın salmonella analizi sıklığını yüzde 100'e çıkarmıştı.
SON DAKİKA HABERİ: Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 8-15 Temmuz 2022. Son dakika haberi! Salmonella şüphesi nedeniyle Kinder Schoko Bons ürünlerinin iki partisi piyasadan toplatılacak.
Salmonella bakterisi Kinder çikolata ürünleri nedeniyle 12 ülkede en az 324 kişiye bulaştı Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
Gündem Haberleri. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı bir ürün için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı. Avrupa Birliği'nin bildirdiği Kinder markalı ürünler Türkiye'de yasaklandı.
Geçtiğimiz aylarda Ferrero marka Kinder sürpriz yumurtalarında yayılan Salmonella virüsü gündemi olduça meşgul etmişti. Avrupa'nın neredeyse tamamında üretimini durduran şirketin ürünlerin Belçika'da yeniden raflarda olduğu; ancak Kinder yumurtalarının satılmadığı görüldü.
Dünyaca ünlü çikolata üreticisi Ferrero'nun Belçika'da ürettiği ürünlerde salmonella bakterisine rastlandı. Belçika'da yetkililer, Ferrero'nun ruhsatını iptal ederken, piyasadaki bütün ürünlerinin de toplatılmasına karar verdi.
İngiltere'de 63 salmonella vakası çıkmasıyla birlikte belirli boyut ve paketlerdeki Kinder Surprise ürünlerinin geri toplatılmasına karar verildi.
Belçika'da Kinder Sürpriz çikolatalarının ortaya çıkardığı salmonella bakterisi krizinin ardından, Avrupa şimdi de Fransa'da Nestle'nin dondurulmuş pizzalarında ortaya çıkan koli basili bakterisi yayılımı ile gündemde. 48'i çocuk, 50 kişinin enfekte olduğu bu vakalar arasında 2 çocuk ise hayatını kaybetti.
Belçika'da en az 62 kişi, Ferrero ürünlerinden kaynaklı Salmonella bakterisine rastlanırken, Almanya ve İrlanda'da da doğrulanmış 15'er vaka tespit edildi.
İÇİNDEKİLER. Sütlü dolgu (%60) (şeker, yağsız süt tozu, bitkisel yağ (palm), sade yağ (süt ürünü), emülgatör: lesitin (soya), aroma verici (vanilin)), sütlü çikolata (%40) (şeker, tam yağlı süt tozu, kakao yağı, kakao kitlesi, emülgatör: lesitin (soya), aroma verici (vanilin)).
ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı. Ürettiği atıştırmalıklar arasında Oreo, Milka, Toblerone, Mikado ve Pepito'nun bulunduğu ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
Ürünlerimizde domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır.
Kinder Chocolate, İtalyan çok uluslu şirketi Ferrero tarafından üretilen bir şekerleme ürün markasıdır. Michele Ferrero tarafından yaratılan Kinder, ilk olarak 1967'de Almanya'nın Frankfurt kentinde, Akdeniz'deki ülkelerde satılmadan önce geliştirildi ve üretildi.
İtalyan gıda devi Ferrero'nun ürettiği ve dünya çapında bir üne sahip olan çikolata-fındık ezmesi ürünü Nutella'nın başı Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin (EFSA) son raporu sonrası dertte. Raporda, Nutella içerisinde bulunan palmiye yağı, diğer yağ çeşitlerine göre daha kanserojen bir madde olarak tanımlandı.
SALMONELLA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR? Kaynağı bilinmeyen, kontamine (bakteri bulaşmış olan) suların içilmesi ve kullanılması, İnsan ve hayvan atıklarının uygun şekilde bertaraf edilmemesi ve bunların kaynak sularına karışması, İçme ve kullanma sularının yeterince klorlanmaması nedeni ile bulaşabilir.
Dünya Sağlık Örgütü, dünyada çikolata ürünleriyle bağlantılı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu açıkladı.
Avrupa'daki pek çok ülkeye yayılarak 100'den fazla çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağı belli oldu. Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
Mars, birçok Avrupa ülkesinde milyonlarca Mars, Snickers, Milky Way Mini, Milky Way Miniatures ve Celebrations paketini, içlerinden plastik parçaları çıkması üzerine toplatma kararı aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri