Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kira ödemesini başkası yapabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kira ödemesini başkası yapabilir mi?

Türk Borçlar Kanununun 322. maddesi gereğince; “Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Kira başkasının hesabına yatabilir mi?

Kiranın Başkasının Hesabına Yatırılması | MuhasebeNet. Herhangi bir sebepten dolayı kiracıdan elde edilecek kira, eş, çocuk veya ev sahibinin bir yakınının hesabına yatırılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenet.net

Kira ödemesi kime yapılır?

A) Kira Bedeli

Kira sözleşmesinin geçerli olarak kurulmasıyla birlikte, sözleşmenin tarafla- rından birisi olan kiracı, kiralananın kullanımı veya kullanımla birlikte ondan yarar- lanmasının karşılığı olarak kira bedeli ödeme borcu altına girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Evi kiralayandan başkası kullanabilir mi?

Evi tamamen farklı bir kişiye kiraya vermiş olabilir . Borçlar kanunu madde 322/2 maddesine göre “Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysedenizoral.av.tr

Kira bedeli ev sahibinin hesabına yatmak zorunda mı?

Bu durumda kira ödemesinin ev sahibinin rızası dışında başka birinin, yani ev sahibinin eş, çocuk veya bir yakınının hesabına yatırılması bize göre kiracıyı borcundan kurtarmayacaktır. Zira, kiralayan kira bedelini tahsil etmediğini ileri sürerek kiracı aleyhine icra takibi başlatabilecektir. Nitekim, T.C. Yargıtay 8.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenet.net

Ev başkasına ait olup, kontrat başkasına ait olabilir mi?

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ev kirası öderken açıklamaya ne yazılır?

Bankalar üzerinden ödeme gerçekleşirken açıklama kısmına “Kira bedeli” yazılmalıdır. Online işlemlerde, para transferi ekranında çoğunlukla bu seçenek otomatik olarak çıkmaktadır. Kiracı, kira bedelini banka ödeme talimatı ile gerçekleştirirken açıklama kısmında bu seçeneği işaretlemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Ev sahibi kiracıya IBAN vermezse ne olur?

Kiracının temerrüdü TBK'nin 315. maddesinde “Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yilmazcolakhukuk.com

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Sorusu kiracıların sürekli sorduğu sorulardan biridir. Mevzuata göre ev sahibi, kira sözleşmesi süresi bitmeden kiracısına "Ya güncellenen yüksek kirayı öde ya da çık" şeklinde bir talepte bulunamaz. Ev sahiplerinin, kira sözleşmesinin bitmesinden dolayı kiracıyı evden çıkartması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Kiralayan mal sahibi olmak zorunda mı?

Kiraya verenin kiralanan şeyin maliki olması gerekmez. Kiraya verenin malik dışında bir kişi olması durumunda, artık malik, kiraya verenin haklarını kullanamaz. Kiraya veren, kiracıya, kiralananın kullanımını bırakmış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetinkaya.av.tr

Kirayı elden vermek suç mu?

Kirayı elden vermenin cezası var mı? Maliye Bakanlığı kira ödemelerindeki vergi kayıp ve kaçağını önlemek amacıyla 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren işyeri ve konut kiralarının banka ve PTT üzerinden ödenmesi zorunluluğu getirdi. Bakanlık aksi durumda da cezai yaptırım uyguluyor. Yani kirayı elden vermenin cezası var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evdenhaberler.com

Kiracı kirayı nasıl ödemeli?

Ödemeler ATM üzerinden veya şube üzerinden yapılacaksa eğer kiracı kendine hesap açmak zorunda değildir. Online ödeme yolunu kullanacak olan kiracı; ev sahibinden kira hesap bilgilerini istedikten sonra mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden kirayı ödeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyting.com.tr

Kiracı kirayı en fazla kaç gün geciktirebilir?

Kiracının kira bedelini geciktirme gibi bir hakkı bulunmamaktadır. Sözleşmede altına ortak olarak imza atılan maddelere uygun olarak davranmalıdır. Bu bağlamda kiracı kirayı ödemeyi en fazla kaç gün geciktirebilir? sorusunun cevabı kiracının kira bedelini ödemeyi geciktirme hakkı bulunmadığı yönündedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Evden çıkan kiracı son ay kira öder mi?

Kiracılar bazen kontrat bitmeden evi terk etmek isteyebilir. Erken çıkan kiracı, kalan ayların kirasını ödeme zorunda mıyım diye sıklıkla sormaktadır. Bu durumda kontrat süresinin sonuna kadar ödeme yapmaları gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Kiracı kirayı bankaya yatırmak zorunda mı?

Konut kirası için ödeme şekilleri, kira sözleşmesinde belirtilir ve taraflarca kabul edilir. Genellikle kira ödemeleri, nakit para, banka havalesi, EFT, otomatik ödeme talimatı veya posta yoluyla yapılabilir. Kiracı, kira bedelini elden veya ev sahibinin belirlediği bir yerde nakit olarak ödeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eyavuz.av.tr

Kira bedelinin ödendiği nasıl ispat edilir?

Esas olan kiracının kira ödemelerini yaptığına dair yazılı delil sunmasıdır. Ancak yıllık kira miktarı veya kira borcundan kaynaklı dava değerinin 2021 yılı tarifesinde senetle ispat sınırı olan 4880TL altında kaldığı durumlarda kira borcunun ödendiği konusunda tanık deliline dayanılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihpancar.av.tr

Ev sahibi evden çıkarıp başkasına kiraya verebilir mi?

TBK Md 355, gereksinim sebebiyle kiracının evden tahliyesi halinde, evin, haklı sebepler hariç, üç yıl başkasına kiraya verilmesini yasaklamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gunesgunes.com

Kiralanan evde başka biri oturuyorsa ne yapmalı?

Kural olarak kiraya verenin bu rızayı alt kira sözleşmesi öncesinde yazılı olarak vermesi aranırsa da daha sonradan icazet yolu ile yazılı muvafakat verilmesi de kiralanan evde başkasının oturmasını hukuka uygun hale getirecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Ev sahibi Kiraciyi Cikarirsa ne olur?

Ev sahibi, kiracısını ihtiyacını ileri sürerek çıkarttıktan sonra 3 yıl boyunca konutunu yeni bir sözleşmeyle başkasının oturumuna açamaz. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa tahliye edilen kiracı, ev sahibine tazminat davası açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nurolgyo.com

Ev sahibi kiraladığı evi satabilir mi?

sorunun cevabı elbette satılabilir. Tapuda şerh yoksa, ev satılması gayet normaldir. Kiracılı evin satılmasından sonra, yasalara göre kiracının sözleşme süresince evde oturma hakkı bulunuyor. Fakat bazı durumlarda, Türk Borçlar Kanunu'na göre yeni malik evin boşaltılmasını kiracıdan isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Yeni ev sahibi, kiracıyı ancak, haklı nedenlerle tahliye edebilir. Haklı nedenler, kiracının kira bedelini ödememesi, kiralananı tahrip etmesi veya kiralananı başka amaçla kullanmak gibi nedenlerdir. Yeni ev sahibi, kiracıyı tahliye etmek isterse, kiracıya en az 30 gün önce yazılı olarak bildirimde bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gereklidir. Kiracı bu taahhüde rağmen taşınmazdan çıkmazsa, kiraya veren icraya başvurarak veya dava açmak suretiyle çıkarabilir. Boşaltmaya yönelik tahliye davası veya icra takibi, taahhütte belirtilen tarihi izleyen bir ay içerisinde açılmış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Kira kontratı olmazsa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesinin yazılı olması şart değildir. Yazılı kira sözleşmesi olmasa da kiracı evden çıkartılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Kira önce mi ödenir sonra mı?

Örneğin, sözleşme ile kira bedelinin her ay ödeneceği kararlaştırılmış olmasına rağmen peşin ödeneceği kararlaştırılmamışsa Yargıtay ve öğretiye göre, kira bedelinin ay sonunda ödenmesi gerektiği kabul edilir[12]. Uygulamada genellikle taşınmaz kiralarında kira bedeli peşin olarak ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Mal sahibi banka hesabını kapatabilir mi?

Bu soruma Ali Güvenç Kiraz, “Mal sahibi ve kiracının sözleşme süresince taşınmazla ilgili taşınmazı sözleşmeye uygun tutmak ve kullanmak sorumlulukları var. Mal sahibinin gerçekten de hangi nedenle yapıldığı belli olması mümkün olmayan hesap kapatması bir suç değil” cevabını verdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ev sahibi kiraya fazla zam yapmak isterse kiracı ne yapmali?

"Kiranızı yüzde 25 üzerinden zam yaparak yatırın"

Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT