Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Kiracı, aleyhine alınmış tahliye kararına itiraz edebilir. Kiracı tahliye davaları Sulh Hukuk Mahkemelerinde görülmektedir. Sulh Hukuk mahkemelerinden verilen tahliye kararlarının temyizi mümkün değildir. Kiracılar tahliye kararına karşı Bölge Adliye Mahkemelerine istinaf başvurusunda bulunabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Tahliye davası sonucuna itiraz edilir mi?

Tahliye Taahhütnamesine İtiraz Etme Hakkı ve İcra Takibin Durması Tahliye emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde kiracı, icra dairesine yazılı veya sözlü olarak itirazda bulunma hakkına sahiptir. Kiracının bu itirazı üzerine icra takibi durur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Tahliye emrine itiraz edilir mi?

Örnek No: 14 Tahliye Emrine Nasıl İtiraz Edilir? Tahliye Emrini alan kiracı, yedi gün içerisinde, yazılı veya sözlü olarak icra dairesine itirazı bildirir. Borçlu itirazında ilk olarak, kira sözleşmesini veya tahliye taahhüdünü inkar edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Tahliye kararına itiraz edilirse ne olur?

Yargıtay 12.

Bu hüküm uyarınca borçlunun süresinde tahliye emrine itiraz etmesi halinde takibin icra müdürlüğünce durdurulması gerekir. Aksi yönde verilen karar, bir hakkın yerine getirilmemesi niteliğinde olup, İİK'nun 16/2. maddesi uyarınca süreye tâbi olmaksızın şikayet konusu yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Tahliye kararı istinaf edilir mi?

Tahliye kararlarına veya tahliye davasının reddi kararlarına karşı kararı veren mahkemenin yargı çevresindeki Bölge Adliye Mahkemesi'ne gerekçeli kararın tebliğin iki hafta içinde istinaf kanun yoluna başvurusunda bulunulabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Kiracının tahliye davasına itiraz süresi ne kadardır? - Av. Gökhan ÇELENK

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tahliye kararı çıktı ne yapmalıyım?

Kiracıların Mahkeme tarafından alınan kiracı tahliye kararına uyması gerekir. Verilen karar sonrasında kiracıya 15 günlük taşınmazı boşaltma müddeti tanınır. Bu 15 günlük süre zarfında kiracı taşınmazı boşaltması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugrulgure.av.tr

Tahliye kararı nasıl durdurulur?

Tahliyenin icrasının durdurulabilmesi için mahkemeden icranın geri bırakılması kararı ile birlikte bir miktar bedelin teminat olarak icra müdürlüğüne yatırılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Kiracı tahliye kararını temyiz ederse ne olur?

Tahliye davaları taşınmazın bulunduğu Sulh Hukuk Mahkemelerinde görülür. Sulh Hukuk mahkemelerinden verilen tahliye kararları temyizi edilemez ama kiracı tahliye kararına karşı Bölge Adliye Mahkemelerinde istinaf başvurusunda bulunabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Tahliye davasında verilen karar kesin mi?

5. Tahliye Kararının İcrası İcra mahkemesi tarafından verilen tahliye kararının icra edilebilmesi için kesinleşmesi şart değildir. Ancak tahliye kararının icra edilebilmesi için tahliye kararının kiracıya tefhim ya da tebliğ tarihinden itibaren on gün geçmesi gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Tahliye kararı nasıl kesinleşir?

Tahliye Süreci ve İşlemler

İstinaf talebi de reddedilirse tahliye kararı kesinleşir. Verilen mahkeme hükmü üzerine taşınmaz cebri icra yoluyla tahliye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozderin.av.tr

Savcı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Esasen kural, kovuşturma aşamasında merciince hakkında tahliye kararı verilmiş olan tüm tutuklu sanıklar için Cumhuriyet savcısına bu karara karşı itiraz etme imkânı vermekte olup aynı konumda olan sanıklar arasında herhangi bir ayrım gözetmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Kiracı tahliye istinaf ne kadar sürer?

Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: besler.av.tr

Tahliye kararını istinaf durdurur mu?

Tahliye kararlarına karşı istinaf yolu açıktır. Ancak davalının istinaf etmiş olması hükmün icrasını durdurmaz. Yani tahliyeyi durdurmaz. Tahliyenin durdurulması isteniyorsa tehri icra davası açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Kiracı tahliye davasını kaybederse ne olur?

Kiracının tahliyesi için dava açılması durumunda ilk etapta masraflar davacı tarafından karşılanır. Yapılan yargılama giderleri ve masraflar davanın sona ermesi ile davayı kaybeden haksız tarafa yüklenir. Ancak karşı vekalet ücreti de Avukatlık Kanunu gereğince avukata aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Tahliye kararı ne zamana kadar geçerli?

Mahkeme tarafından verilen tahliye kararı bağlayıcıdır. Tahliye kararı verilmişse kiracı, aksine yasal bir hüküm bulunmuyorsa 15 günlük süre içerisinde, kiralanan mülkiyeti tahliye etmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Tahliye davasında istinaf sınırı var mı?

İcra Hukuk Mahkemesinde itirazın kaldırılması ve tahliye davası açmıştık. İtirazın kısmen kaldırılması ve tahliyeye istinaf yolu açık olmak üzere karar verildi.2023 yılı için istinaf sınırı 41.710 TL dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Tahliye kararı çıkan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gereklidir. Kiracı bu taahhüde rağmen taşınmazdan çıkmazsa, kiraya veren icraya başvurarak veya dava açmak suretiyle çıkarabilir. Boşaltmaya yönelik tahliye davası veya icra takibi, taahhütte belirtilen tarihi izleyen bir ay içerisinde açılmış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Tahliye kararı sonrası istinaf ne kadar sürer?

Dava dosyalarının ve adli olayların düşük olduğu özellikli bölgelerde istinaf süresi ortalama olarak 6 ay ila 1 yıl arasında değişebilir. Ancak ve ancak dava dosyalarının ve suç oranlarının sayılarının daha yüksek olduğu bölgelerde ise, istinaf karar süresi 1 ila 2 yıl arasında değiştiği bilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Kiracı tahliye davasını kazanırsa ne olur?

Tahliye davası sonucunda mahkeme tarafından davanın kabulüne ve kiracının tahliyesi yönünde karar vermesi halinde kiraya veren, kiracı aleyhine ilamlı icra takibi başlatabilecektir. Kiraya veren, mahkemenin vermiş olduğu ilam ile birlikte icra takibi başlatarak kiracının taşınmazdan çıkarılmasını talep edebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Tahliye davasını kaybeden kiracı ne kadar öder?

Davanın kaybedilmesi durumunda karşı tarafın avukatlık ücreti ve yapılan yargılama giderleri kaybeden tarafın üzerinize bırakılacaktır. Burada avukatın para ödemesi söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Kesinleşen karar temyiz edilir mi?

Yargılamanın iadesine ilave olarak, ilk derece mahkemelerinin kesinleşen kararlarına karşı olağanüstü kanun yollarından biri olan kanun yararına bozma / temyiz yolu işletilerek de bu kararların tekrar incelenmesi sağlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kesikli.com

Hangi kararlara karşı temyiz edilebilir?

Buna göre mahkemelerce verilen nihaî kararlara karşı temyiz yoluna başvurulması mümkündür. Ancak kanunlardaki özel hükümler gereği kesin olduğu belirtilen kararlar ile miktar veya değeri Kanunda öngörülen sınırın altında kalan kararların temyizi kabil değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Zorla tahliye nasıl olur?

Kiralayanın kiracıya karşı sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası açması gerekir. Süresi içinde itiraz olunmaz veya itiraz kaldırılırsa kiralanan taşınmaz sürenin bitiminde zorla tahliye edilir ve kiralayana teslim olunur. Ancak bunun için tahliye emrinin tebliğinden itibaren on beş günlük sürenin geçmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Kiracı imzaya itiraz ederse ne olur?

Eğer borçlunun itirazları haklı ise alacaklı %20'den az olmamak kaydıyla İcra İnkar Tazminatı'na mahkum edilir. Unutmamak gerekir ki, İtirazın İptali ve İtirazın Kaldırılması yargılaması sırasında tahliye de talep edilebilmektedir. Ayrıca haksız şekilde imzaya itiraz eden borçlu %10 para cezasına çarptırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eyavuz.av.tr

Tahliye emri nasıl durdurulur?

Kiracı, tahliye emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde tahliye emrine itiraz edebilir (m. 274). İtirazla birlikte takip durur. Kiracı, sözleşmedeki veya tahliye taahhüdündeki imzayı inkâr etmişse, kiraya veren, itirazın kaldırılması yoluna başvurmamalı; sulh hukuk mahkemesinde dava açmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT