Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kiracı yakıt parasını ödemezse ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kiracı yakıt parasını ödemezse ne olur?

Kiracılar bazen yakıt parası ödemesi yapmayabiliyorlar. Bu durumda da zamanında ödenmeyen yakıt parasına gecikme faizi işletilmektedir. Kiracısı yüzünden yakıt parası ödemek zorunda kalan ev sahipleri bununla da kalmazlar bir de gecikme faizi ödemek zorunda kalırkar. Bu da borcun daha da fazla artması anlamına geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

Aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır?

İhtarnameyi, iadeli taahhütlü posta veya elden tebliğ yoluyla gönderin. Kiracıya ulaşmazsa, ihtarnameyi gönderdiğiniz kanıtlanmalıdır. Kiracı, ihtara rağmen hala aidat borcunu ödemezse, kira sözleşmesinde belirtilen süre içinde tahliye davası açabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Kiracının ödemediği aidatı ev sahibi ödemek zorunda mı?

Kiracı da kiracı olarak evde oturduğu sürece aidat ödemekten ev sahibi ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumludur. Ev sahibinden alınamayan aidat borcu kiracıdan istenir. Bu sorumluluk kira sözleşmesi gereği değil Kat Mülkiyeti Kanununun 22nci maddesi gereğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akayyonetisim.com

Kiracı kaç ay aidat ödemezse tahliye edilir?

Bu durumda kira veya aidat borcunun sözleşmeye göre kararlaştırılan zamanda ödemeyen kiracı aleyhine kiraya veren konut sahibi kiracıya 30 gün ödeme süreli bir ihtarname gönderecektir. İhtarnamenin kiracıya tebliğinden itibaren kiracı borcunu 30 gün içinde ödemezse kiraya veren kiracıyı tahliye edebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayapartner.com

Kiracı apartman aidatını ödemezse ne olur?

İhtarname gönderilmesine rağmen kiracı aidat ödemezse ikinci ve ardından da son ihtarname çekilir. Bu basamaktan sonra icra takibi aşamasına geçilmektedir. İcra takibinde aidat ödemeyen taraf apartman yönetimi adına avukatla görüşmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kira ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Aidatını ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Evet. Kiracılar ödemekle yükümlü oldukları “olağan yönetim giderlerine” ilişkin aidatı ödemezse, Borçlar Kanunu'nun hükümlerine göre kira sözleşmesinin feshi ve tahliye riski ile karşı karşıya kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kiracı aidat için dava açabilir mi?

Aralarında yaptıkları kira sözleşmesinde aidat borcunun kiracıya ait olduğu kararlaştırılmışsa mülk sahibi ödemek zorunda kaldığı aidatlar veya ödenmemiş aidatlar için kiracıya dava açabilir ve ödediği aidat borcunun sözleşme kapsamında iadesini talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mondaq.com

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Sorusu kiracıların sürekli sorduğu sorulardan biridir. Mevzuata göre ev sahibi, kira sözleşmesi süresi bitmeden kiracısına "Ya güncellenen yüksek kirayı öde ya da çık" şeklinde bir talepte bulunamaz. Ev sahiplerinin, kira sözleşmesinin bitmesinden dolayı kiracıyı evden çıkartması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Ev sahibi kiracıyı çıkarıp kendi oturabilir mi?

Kanundan da anlaşılacağı üzere ev sahibinin üstsoyu olan annesinin ihtiyacı nedeniyle kiracıyı evden çıkarma hakkı bulunmaktadır. Fakat belirtmek isteriz ki bunun için fesih sürelerine uyulması ve sözleşmenin bitiş tarihinden itibaren 1 ay içerisinde sulh hukuk mahkemesinde dava açılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev satışından sonra ev sahibi, kiracıya ihtarname çekerek 6 ay içinde evden çıkmasını talep edebilir. Kiracının eve özensiz davranması ve komşularla iyi geçinmemesi durumunda ev sahibi, kiracının tahliyesini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kiracı ev sahibini kime şikayet edilir?

Ev Sahibi Şikayet Hattı

Kiracılar kira sözleşmeleri dolmadan evden çıkmaları konusunda baskıcı olan veya haksız oranda zam yapan ev sahiplerini 189'u arayarak veya CİMER ya da e-Devlet üzerinden ihbar formu doldurarak şikayet edebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Kiracı zorunlu masrafları isteyebilir mi?

Buna göre sözleşmenin sona ermesi halinde aksi kararlaştırılmamışsa taraflar arasında kiralanana yapılan faydalı ve zorunlu masrafların talep edilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Ödenmeyen aidat borcundan kim sorumlu?

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 22; “Kat malikinin, 20 nci madde uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma (sükna) hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Kiracı aidat artışına itiraz edebilir mi?

Kiracı aidat miktarına itiraz edebilir mi? Evet, ev sahibi tarafından vekil tayin edilmiş bir kiracı aidata itiraz edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Aidat borcu için ihtarname şart mı?

Ancak yukarıda açıkladığımız üzere aidat alacaklarının tahsili için ihtarname, uyarı mektubu ve benzeri bir belge gönderilmesi yasal bir zorunluluk değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: feyzanuralsancak.av.tr

Aidat borcunun ödenmemesi tahliye sebebi midir?

Site veya apartmanın aidat faturasını iki ay arka arkaya ödemeyip temerrüde düşen kiracıya on gün süre verilecek. Konut ve çatılı iş yerinde bu süre 30 gün olacak. Borç ödenmezse kontrat geçersiz olacak. Kiracı çıkmazsa tahliye davası açılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kirasını düzenli ödeyen kiracıya karşı, kiraya veren, sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açabilir. Davada; kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya bakmakla yükümlü olduğu bir kişinin ihtiyacı nedeniyle kiralanan taşınmazın tahliye edilmesi zorunluluğu ispatlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Ev sahibi 25 den fazla zam yaparsa ne olur?

"Kiranızı yüzde 25 üzerinden zam yaparak yatırın"

Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur?

Buna göre yeni ev sahibi, evi satın aldıktan sonra kiracıya ihtar çekerek evin tahliyesi için 6 ay süre tanıma hakkına sahip olur. Bu durumda kira sözleşmesinden bağımsız olarak kiracının maksimum 6 ay içinde evi tahliye etmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gereklidir. Kiracı bu taahhüde rağmen taşınmazdan çıkmazsa, kiraya veren icraya başvurarak veya dava açmak suretiyle çıkarabilir. Boşaltmaya yönelik tahliye davası veya icra takibi, taahhütte belirtilen tarihi izleyen bir ay içerisinde açılmış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Ev sahibi kiracıyı kaç yıldan sonra çıkarabilir?

10 yıllık kiracının tahliyesi için 10 uzama yılının tamamlanması gerekir. Türk borçlar kanunu 347. maddesine göre 10 yılını dolduran kiracı hiçbir sebep gösterilmeksizin tahliye edilebilir. Buna göre; 10 yıllık sürenin ne zaman başlayacağı hususu üzerinde durulması gereken önemli bir noktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Sorunlu kiracı en kolay nasıl tahliye edilir?

Kira bedelini ödemeyen; kiraya vereni mağdur eden sorunlu kiracının tahliyesi için en kolay yol iki haklı ihtar gönderilmesi ve akabinde taşınmazın bulunduğu yer Sulh Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açılması suretiyle tahliyedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Ev sahibi kiracıya ne zaman dava açabilir?

Ancak TBK 352/II maddesine göre 1 kira yılı içinde kiracı kirayı iki kez ödemez ve her ödemediğinde ev sahibi yazılı ihtarname keşide etmişse bu durum ev sahibine dava açma hakkı sağlar. Ev sahibi kira sözleşmesinin bitiminden itibaren 1 ay içinde sulh hukuk mahkemesine dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Kiracının kapısına gitmek suç mu?

Ayrıca her ne sebeple olursa olsun kiracının konutuna, bahçe, depo, balkon vs. gibi eklentilerinin içine kiracının rızası dışında girilmesi veya buradan çıkılmaması halinde, failler hakkında 'konut dokunulmazlığın ihlal' suçu ile işlem başlatılabilir ve fail bu suçtan 1 yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kisadalga.net

Apartmanda Kiracılar hangi giderleri öder?

TBK madde 317'ye göre kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Burada kullanım giderlerinden kasıt; elektrik, su, doğal gaz veya temizlik bedeli gibi gider kalemleridir. Dikkat edilirse bunlar, kiracının kullanımına bağlı olan giderlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emsal.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT