Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.
Söz konusu alana ismi yazılan kişiler haricinde aracın kiralama süreci boyunca başka kişiler tarafından kullanılmaması gerekiyor. Eğer kullanılırsa ve herhangi bir kaza durumu olursa araç üzerindeki tüm sigortalar geçersiz oluyor ve masrafı ödemek de aracı kiralayan kişiye düşüyor.
Başkası adına araç kiralayabilirsiniz ancak aracı, kiralama sözleşmesinde ve teslimat belgesinde ismi geçen sürücü veya sürücüler kullanabilir.
Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.
Şahsi Aracımı Kiraya Verebilir Miyim? Evet! Şahsi aracınızı kiralayarak kendinize çaba göstermeden ek gelir sağlayabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez. Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur.
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Başkasının kredi kartıyla araç kiralanır mı? Başkasına ait kredi kartıyla araç kiralama işlemi yapamazsınız. Araç kiralama ödemesini yapacağınız kredi kartının sahibi ve araç şöförünün aynı kişi olması zorunludur.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Kiralık araç trafik cezası makbuzu emniyet tarafından araç kiralama firmasına tebliğ edilir. Bu tebliğde kesilen cezanın ve saati de yer almaktadır. Araç kiralama firması bu bilgiler ışığında araçları o tarih ve saatte kim tarafından kiralandığını tespit eder.
Stajyer ehliyet ile araba kiralanabilir mi? Üzülerek cevaplıyoruz ki maalesef stajyer ehliyet sahibi kişi araç kiralayamaz. Kiralama rehberi sayfamızdan da detaylıca yazıp belirttiğimiz gibi oto kiralama için öncelikle 2 yıl ehliyet şartı koyulmaktadır. Bunun yanında 25 yaş altı kişiler de araç kiralayamaz.
İkinci sürücü aracı bırakabilir mi? Evet, araç kiralama sözleşmesinde “ismi, sürücü/ek sürücü” olarak geçen müşterilerimiz, aracı kiralama sonrası teslim edebilir. Mil puan ile araç kiralanabiliyor mu?
Kullanılması zorunlu bir teknolojidir. Oto kiralama firmaları olası çalınmalara karşı araçlarının yerini tespit edebilmek için GPS teknolojisini kullanmaktadır. Kiralık araçlarda bulunan GPS cihazı uydu üzerinden sinyal takibi yapılmasını sağlar.
Yeni düzenlemeye göre; plaka sahibine idari para cezasının verilmesinin, ancak aracı sürücü belgesiz kişilerce sürülmesine izin vermesi halinde mümkün olacağı belirtilmiştir.
Araç kiralama süresince yapılan trafik ihlali sorgulamasını e-devletten gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet üzerinde cezanızın tüm detaylarını görüntüleyerek ödeme yapabilirsiniz.
Kiralık araca kesilen cezayı e-Devlet üzerinden görüntüleyip ödemesini gerçekleştirebilirsiniz. Kiralık araçlara kesilen cezalar, Kiralık Araç Bildirim Sistemi'ne girileceğinden dolayı araç kiralama şirketleri kesilen cezalardan haberdar olup cezanın bedelini sürücüden temin eder.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafikte araç çektirme yetkisi sadece poliste.
İş yerinin herhangi bir yerine ve tabela üzerine, işyeri unvanı ve oto kiralama ibaresi ve/veya Rent A Car dışında ticari ibareler yazılamaz. Müesseseler oto kiralama işinde kullanacakları araçların listesini ruhsat aşamasında Zabıta Amirliğine bildirmek ve araçların ruhsat fotokopilerini vermek zorundadır.
Yurtiçinde ticari taşıtlarla şoförlü araç kiralama hizmeti vermek için bir şirketin D2 yetki belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu belgenin şartı şirketin filosunda 12 yaşının aşmamış toplamda en az 75 koltuk kapasitesi bulunan yolcu nakli ruhsatlı araçlar bulundurmasıdır.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Kiralama süresi günlük kiralamalarda en az 1 gün yani 24 saat, aylık kiralamalarda ise 30 gündür. Adrese Araç Teslim Etme ve/veya Adresten Teslim Alma: İstenilen adrese araç teslimi veya istenilen adresten araç teslim alma hizmeti ek ücrete tabidir.
Kira sözleşmesinde kiraya verenin malik olması gerekmez. Kiralanan taşınmazın ister paylı mülkiyete isterse elbirliği halinde mülkiyete tabi olsun paydaşlardan biri taşınmazın tamamını ya da kendi hissesini diğer paydaşa ya da üçüncü kişiye kiraya verebilir.
Konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı olarak rızası olmadığı takdirde, kiracının kiralananı alt kiraya verme hakkı bulunmamaktadır. Belirtelim ki; kiraya verenin kiralananın alt kiraya verilmesi hususunda vermesi gereken yazılı rıza geçerlilik şartıdır. Kiraya verenin sözlü rızası geçerli değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri