Rent a car kaskosu tıpkı normal kasko süreçlerinde olduğu gibi kasko ücretlerine göre sunduğu hizmetler de değişkenlik gösteriyor. Ancak çoğu rent a car kaskosunda kaza, yanma, doğal afetler, patlama, hırsızlık, hukuki koruma, hastane giderleri, pert olma yani aracın kullanılmaz hale gelmesi durumunda günce sağlıyor.
Rent A Car kaskosu, oto kiralama hizmeti veren şahıs ve şirketlerin araçlarını teminat altına almasına olanak tanıyan kasko türüdür. Bir nevi garanti hizmeti olan Rent A Car, olası bir kaza ve hasar durumunda aracın maddi hasarlarının ve manevi tazminatın ödemesini yapar.
Kiralanan bir araç ile kaza meydana gelmesi sonucunda , bu aracın rent a car kaskosu yoksa, sigorta şirketlerinin hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar.
Rent a car kaskoları, ticari amaçlı kullanılan araçlar için yapılan kasko türüdür. Olası kaza durumunda kendi aracınızda olan hasarları karşılamak ve mağduriyetlerini gidermek amacı taşıyıp, poliçeye göre teminatları farklılıklar göstermektedir.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder.
İlgili 40 soru bulundu
Hasar ihbarı sadece Tam Destek Hattı üzerinden oluşturulabilir. Tam Destek Hattı yetkilileri, hasar ihbarının ardından yetkili servise yönlendirme gerçekleştirir. Kaza anında, bölgeye en yakın yetkili servise yönlendirme yapılır. Kiralık araç servise gidemeyecek bir hasar aldıysa aracın çekilmesi gerekir.
Hırsızlık amaçlı cam, far ayna hasarlarında mutlaka polis raporu alınmalıdır. Kiralık araçta cam çatlaması durumunda polis raporu ya da kaza tespit tutanağına ihtiyaç duymadan geçerli yazılı beyanınıza istinaden kiraladığınız aracın ön, arka ve yan cam hasarı, ön far hasarı, arka stop hasarı, ayna hasarı onarılabilir.
''Full'' kelimesinin anlamı gibi ''her şeyi kapsayan–tam–dolu'' anlamına gelir. Full kaskoda sigortalılar, risklerin tamamından korunabilir ve hem kaskonun ana teminatlarının hem de ek teminatların tamamından faydalanabilir. Full kasko sigortasına ''tam kasko'' adı da verilir.
Özel araçlarda kasko yapmak zorunlu değilken, ticari araçlarda zorunda şekildedir. Kiralık araç kasko zorunluluğu olduğundan, araç kiralama yapan firmaların buna uyması gerekmektedir. Kiralama yapan kişinin de sözleşmeyi imzalamadan önce aracın kaskosu olup olmadığını kontrol etmesi gerekmektedir.
Kaskosuz araç kiralamak yasal değildir.
Kasko Sigortaları aracın kendi hasarını karşılar. Ancak trafik sigortası limitlerinden karşı tarafa bir ödeme yapılması gerekir ve limit aşımı söz konusu olursa, Kasko Sigortalarında mevcut olan İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı çerçevesinde ek ödeme yapılabilir.
İsteğe bağlı olarak yaptırılabilen kasko sigortaları, aracınızda meydana gelebilecek bütün hasarları karşılamaktadır. Standart sigorta teminatının yanı sıra talep edilmesi halinde kasko poliçesine ek teminatlar eklenebilmektedir.
Kasko sigortası herhangi bir çarpma çarpılma sonucu meydana gelmeyen, aracın mekanik veya elektronik aksamında oluşan arızalar ile araç lastiğinin patlaması gibi durumlarda (teminatlar ek olarak poliçeye ekletilmediyse) hasarı karşılamaz.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Kiralık Araç Pert Olursa Ne Olur? Kiralık aracın pert olması halinde sürücünün yapması gereken kazayla ilgili tüm resmi tutanakları, diğer bilgi ve belgeleri eksiksiz bir şekilde temin ederek araç kiralama şirketi yetkililerine haber vermektir.
Kasko bir kaza ya da hasar durumunda kendi aracındaki masrafları karşılar. Kasko kapsamı; çarpma, çarpılma ya da hırsızlık gibi ana teminatlarıyla aracını hasar masraflarına karşı koruma altına alır.
Hasarsız geçirilen her yenileme döneminde kasko hasarsızlık indiriminden de yararlanılabilmektedir. Kaskoda araç yaş sınırı, Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenmektedir. Türkiye Sigortalar Birliği kaskoda yaş sınırını 15 olarak belirlemiştir.
Kiralık araç periyodik bakım işlemleri kiralama yapan firmaya aittir. Dolayısıyla tüm bakım onarım işlemlerini firma zamanında yapmalıdır. Kiralama yapacağı araçların bu gibi işlemlerinin tam olmasına dikkat etmelidir.
Aracın Satılması Halinde Kasko İptali
Araç sahibi, 1 yıl dolmadan kaskolu aracını satmak isterse bu durumunda araç sahibine ait kasko poliçesi iptal edilir. Poliçenin geçerli olduğu 1 yıldan geriye kalan gün sayısının yani sigortanın işlemediği günlerin kasko primi hesaplanır ve kasko sahibine ücret iadesi yapılır.
Tam Kasko (en pahalı kasko)
Halk arasında “full kasko” olarak da bilinen kasko sigortasıdır. Genişletilmiş kasko kapsamında dahil edilebilecek tüm riskleri içeren kasko çeşididir.
Kasko poliçenizde cam hasarlarında muafiyet uygulanmayacaktır ifadesiyle karşılaştıysanız bu aracınızın camlarının hasar görmesi halinde değişim sırasında oluşacak hasarın sigorta şirketi tarafından kesinti yapılmaksızın karşılanacağı anlamına gelir.
Arka cam ve ön cam değişimi kasko sigortasından kolaylıkla yapılabilmektedir. Cam değişimi işleminin yapılabilmesi için gerekli olan bazı belgeler bulunmaktadır. Söz konusu belgelerin sigorta şirketine iletilmesi ile cam değişimi yapılabilmektedir.
Her kasko şirketi farklı teminat sunsa da otomobilde cam kırılması kaskoyu bozmuyor. Trafikte, hava muhalefetinde, kötü niyetli kişiler ya da halk tarafından ortaya çıkan kargaşalarda otomobillerin camları hasar alabiliyor. Kaskosu olan otomobillerde zarar sigorta şirketi tarafından anında karşılanıyor.
Kasko Orjinal Cam Değişimi
Eğer kasko sözleşmeniz kapsamında orjinal cam değişimi varsa, yılda 1 kez orjinal cam değişimi hakkınız bulunmaktadır ve bu cam değişimi ile kaskonuz bozulmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri