Benzer belirtilere ve ciddi sağlık sorunlarına yol açan diğer zehirli bitkiler şu şekilde sıralanabilir. Özellikle atkestanesi ve yasemin komaya ve ölüme neden olanlar arasındadır. Halk arasında kalanşo olarak bilinen bitki, tesbih ağacı, Atatürk çiçeği, yasemin çiçeği, yüksük otu olarak liste devam ediyor.
Kokulu yasemin çiçeği almak isteyenler bu çiçeğin Arap yasemini olarak bilinen türünü inceleyebilir. Arap yasemin çiçeği, hoş kokusu sebebiyle kozmetik ürünlerde de sıklıkla kullanılan beyaz renkli bir bitkidir.
Meyveler tatlı-ekşi, ortalama zeytin tanesi büyüklüğünde olup çok aromatiktir. Meyveler tam olgunluğa eriştiklerinde kırmızı bir renk alır ve hafif yumuşar, ancak o dönemde yemek uygundur.
İlgili 15 soru bulundu
Yapılışı: Bir su bardağı suyu kaynatın, içerisine yasemin çiçeği ve elmalarınızı ekleyin. 10 dakika üzeri kapalı olarak demlenmeye bırakın. Süzerek, sıcak veya ılık olarak tüketin. Bu çay daha sağlıklı bir cilt için tercih ediliyor.
Yasemin çayı kokusu ile sinirlerinizi yatıştırır gerginliğinizi azaltır. Kolesterolü dengede tutar ve kalp damar hastalıklarına iyi gelir. Güzelliğe de katkısı olan yasemin çayı yaşlanma belirtilerini geciktirir. Diyabet hastalığını önlemek için birebirdir.
Belladonna olarak da bilinen güzelavrat otu, inanılmaz derecede tehlikeli bir bitkidir. Bitkinin tüm kısımları (kökleri, gövdesi, çiçekleri, tohumları, yaprakları ve meyveleri) yiyen kişiyi zehirler.
ZEHİRLİ BİTKİ NEDİR? Yenildiğinde ya da herhangi bir şekilde temas halinde, insan ya da hayvanların normal hayatsal fonksiyonlarında istenmeyen durumlar meydana gelmesine neden olacak miktarda toksik madde içeren bitkilere ZEHİRLİ BİTKİ denir.
Bu ay sizlere kokusu ile herkesi mest eden yasemin bitkisi türlerini anlatmak istiyorum. Yaseminler zeytingiller (Oleaceae) familyasından hoş kokulu bitkilerdir. 300'e kadar tropik ve astropik türü vardır. Hoş kokulu çiçekler açan bu çok yıllık bitkiler Kuzey Amerika dışındaki bütün kıtalarda yabani olarak yetişir.
Yasemin Çiçeği Anlamı, Çeşitleri ve Özellikleri
Kokusu ile parfüm ve kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılır. Ağrı kesici ve balgam söktürücü özelliği sayesinde de alternatif tedavilerde tercih edilir. Cilt için tonik olarak kullanılır. Yasemin çiçeğinden elde edilen öz yağ aromaterapi alanında da kullanılır.
İç mekanda yasemin türleri arasında en çok kullanılan çeşit olan pembe yasemin, özellikle geceleri hoş kokulu tatlı bir aromaya sahiptir.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Lavinia çiçeği, dünya üzerindeki pek çok ülkede ölüm çiçeği olarak bilinmektedir. Bu sebeple lavinia çiçeği ölümü çağrıştıran bir çiçek olarak nitelendirilmektedir. Lavinia çiçeğinin bir hayli merak uyandıran Latince adı "Knautia arvensis" olup uyuz çiçeği yahut misk çiçeği olarak da bilinen bir çiçek türüdür.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Nemesia strumosa, papatyagiller (Asteraceae) familyasından çok yıllık bir bitkidir. Doğal olarak Güney Afrika'ya özgüdür ancak yaygın olarak dünya genelinde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Güney Afrika'da yetişmiş, Nemesia strumosa çiçeğinin bir görüntüsü.
Difenbahya bitkisi hakkında merak edilen konulardan biri de “Difenbahya zehirli mi?” sorusudur. Difenbahya bitkisinin yaprakları zehirlidir. Yapraklarının yenmesi halinde kişi bir süre konuşamayabilir. Bu nedenle difenbahya dilsiz bastonu olarak da bilinmektedir.
İç mekan süs bitkisi olarak kullandığımız en zehirli türlerden birisidir. Saponin, alkoloit, glikozit, zararli enzimler ve okzalik asit tasimaktadir. Asıl zehirlemeyi yapan bitkideki kalsiyum oksalatlardır. Yaprağın elle koparılması ve ovulması halinde hemen deriye geçerler.
Yasemin çiçeği güzelliği, asaleti, çekiciliği ve zarafeti simgelemektedir. Yasemin çiçeğinin anlamı ise yasemin çiçeğinin rengine göre farklılık göstermektedir: Kırmızı yasemin çiçeği tıpkı kırmızı gül gibi aşkı, tutkuyu simgelemektedir. Sarı renk yasemin ise bereketi ve bolluğu anlatır.
Yasemin çiçeği evde bakımı yapılabilen bir bitkidir. Aynı zamanda, bu bitkiyi yetiştirmek için nemli bir ortam yaratmanız gerekir. Çünkü yasemin çiçekleri ilkbahar aylarını seven bir bitkidir. Bu bitkiyi gübrelemeniz ise son derece önemlidir.
Bazen bir yerden geçerken güzel mi güzel bir koku hissedersiniz fakat ne olduğunu çıkaramazsınız bir türlü… İşte o güzel kokunun sahibi genelde yasemin çiçeğidir. Oldukça güzel bir çiçek türü olan yasemin, Jasminum Nudiflorum olarak isimlendirilen bir bahçe bitkisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri