Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Eğer yaşanan trafik kazasında kusurlu olan taraf sizseniz, tamir bitene kadar aracın kirası sizden talep edilebilir. Bu durum 'Kira Kaybı' olarak bilinmektedir. Bunun yanısıra bazı durumlar hariç, araçta oluşan hasarı trafik sigortası karşılar. Eğer araç tam kaskolu ise, kasko karşılamaktadır.
Kiraladığınız araçta hasar veya arıza oluşması halinde aracın güvenliğini etkilemeyecek ve zararını arttırmayacak şekilde yetkili servise ulaştırılmasından kiracı sorumludur. Servis aracı inceler ve araç arızası hakkında bir rapor hazırlar.
Hırsızlık amaçlı cam, far ayna hasarlarında mutlaka polis raporu alınmalıdır. Kiralık araçta cam çatlaması durumunda polis raporu ya da kaza tespit tutanağına ihtiyaç duymadan geçerli yazılı beyanınıza istinaden kiraladığınız aracın ön, arka ve yan cam hasarı, ön far hasarı, arka stop hasarı, ayna hasarı onarılabilir.
Kiralık araca çarpan ,kazanç kaybı, kira bedeli veya yatma parası isimli zararı öder. Kusurlu olarak kiralık araca çarparsanız ; Aracı kiralayan şirket, tamir süresi içinde araçtan elde edeceği kira gelirini sizden ister. Bunun ismi kira kaybı, gelir kaybı, yatma parası gibi isimlerle anılır.
İlgili 41 soru bulundu
Kiralanan bir araç ile kaza meydana gelmesi sonucunda , bu aracın rent a car kaskosu yoksa, sigorta şirketlerinin hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar.
Araçta oluşan, plastik tampon, elektronik parçalar, mekanik parçalar, camlar ve vidalı parçalarındaki hasarlardan ötürü araç değer kaybı talep edilemez .
Arka cam ve ön cam değişimi kasko sigortasından kolaylıkla yapılabilmektedir. Cam değişimi işleminin yapılabilmesi için gerekli olan bazı belgeler bulunmaktadır.
2.si çizik felan oldumu veya ufak göçük durumları.. Kasko karşılar mı? 1) kaskonuzun ücretis cam değişimi olup olmadığını kontrol edin. 2) ücretsiz cam değişim olsa bile hiçbir sigorta şirketi öyle çizikle mizikle cam değişimi yapmazlar.
Cam değişimi yapılması ile kasko bozulmaz. Bazı sigorta şirketleri, cam değişimi için yılda birkaç kez teminat sağlayabilirken bazı sigorta şirketleri ise yılda sadece bir kere sağlar. Kaskodan ön cam değişimi de dâhil olmak üzere kasko cam değişiminden etkilenmez.
Kiralık araç periyodik bakım işlemleri kiralama yapan firmaya aittir. Dolayısıyla tüm bakım onarım işlemlerini firma zamanında yapmalıdır. Kiralama yapacağı araçların bu gibi işlemlerinin tam olmasına dikkat etmelidir.
Hasar ihbarı sadece Tam Destek Hattı üzerinden oluşturulabilir. Tam Destek Hattı yetkilileri, hasar ihbarının ardından yetkili servise yönlendirme gerçekleştirir. Kaza anında, bölgeye en yakın yetkili servise yönlendirme yapılır. Kiralık araç servise gidemeyecek bir hasar aldıysa aracın çekilmesi gerekir.
Günlük kiralamalarda: Belirlenen araç grubuna göre depozito bedelleri kartınızdan tahsil edilmektedir. Kiralama bitiminde HGS, trafik cezası, eksik yakıt vb. depozito tutarından düşüldükten sonra kartınıza iade edilmektedir.
Rent A Car Kaskosu Zorunlu mudur? Araç kiralama, ticari bir işlem olduğu için kiraya verilen tüm araçlarda Rent A Car kaskosunun bulunması şarttır yani isteğe bağlı değildir ve poliçe oto kiralama şirketleri için özel olarak hazırlanır.
Zorunlu olarak her sürücü tarafından yaptırılması gereken trafik sigortası, kaza meydana geldiğinde karşı tarafın maruz kaldığı hasarı karşılar. Dolayısıyla hasar ödemeleri, sigortalı kişinin sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ancak zorunlu trafik sigortası, sigortalının aracında meydana gelen hasarları karşılamaz.
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Değişik Uygulamalar Kullanılabilir. Tırnak cilası uygularsanız çizik üzerine sürdüğünüz bir miktar cilayı cama uygulayın. Yaklaşık bir saat boyunca kuruttuktan sonra, kuruyan cilayı çıkartmak için makyaj pamuğuna aseton sürerek ovalayın. Sonra da nemli bir bezle iyice silerek camı temizleyin.
Kasko sigortası yaptırırken mini onarım teminatını poliçe kapsamı dışında bırakan araç sahipleri, çizik ve sıyrık gibi küçük hasarları kaskodan karşılamak zorunda kalır.
Oto cam çizik giderme için karbonatta kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı karbonatı suyla karıştırıp macun kıvamı elde edin. Macunu temiz bir beze döktükten sonra cama dairesel şekillerle uygulayabilirsiniz. Uygulama bittikten sonra diğer yöntemlerde de olduğu gibi ıslak bir bezle o bölgeyi temizleyin.
hiçbir şey olmaz tramer konusunda için rahat olsun.
İkame araç, kaza sonrasında aracın güvenli bir şekilde trafiğe çıkamayacak ölçüde hasar aldığı durumlarda verilmektedir. Eksper tarafından yapılan incelemeler sonrasında rapor hazırlanmaktadır. Poliçe sahibinin hasarlı aracının serviste kaldığı süre boyunca araç sahibine ikame araç hizmeti sağlanmaktadır.
- Ön cam üzerindeki camın bütünlüğünü bozmayan sürücünün görüş alanındaki küçük taş izleri hafif kusur olarak değerlendirilir ve muayeneden geçebilir. Ancak, taş/cisim çarpması nedeniyle oluşan sürücünün önündeki taş izinden büyük, hasar ve çatlaklar ağır kusurdur.
Hasar miktarı 12.001,00TL – 20.000,00TL arası ise araç değer kaybı 12.825,00TL olacaktır. Hasar miktarı 4.001,00TL – 12.000,00TL arası ise araç değer kaybı 8.550,00TL olacaktır. Hasar miktarı 2.001,00TL – 4.000,00TL arası ise araç değer kaybı 4.275,00 TL olacaktır.
Yani kazadan önce eğer araç 50.000 TL'de alıcı bulabiliyor fakat kaza sonrası yapılan tamire rağmen hasar kaydı nedeniyle oluşan kayıptan ötürü artık aracın fiyatı 45.000 TL'ye düşüyor ise aradaki 5.000 TL fark araçtaki değer kaybının miktarı oluyor.
Aksi halde değer kaybı alınamamaktadır. Mini onarım ile giderilebilen basit kaporta, plastik tampon/parça onarımları, cam, radyo/teyp, lastik, hava yastığı, jant, mekanik, elektrik, elektronik ve döşeme aksamı hasarları değer kaybı teminatı kapsamı dışında kalmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri