Maddi değeri olan para, ziynet eşyası, tahvil ve senet gibi varlıkların yanı sıra kişisel açıdan değerli yazışmalar ve önemli belgeler de kiralık kasaların içinde saklanabilir. Kasalar özellikle altın saklamak için çokça tercih edilir.
Kasa kiralama sözleşmesinde bankanın, kasanın kullanılmasını müşteriye bırakma, müşterinin kasaya erişmesinde iş birliğinde bulunma, kasanın güvenliğini sağlama ve sır saklama yükümleri bulunmaktadır. Kasa kiralama sözleşmesinde banka, borçla- rını sadâkat ve özenle yerine getirmek zorundadır.
Kiralık kasa açılışı esnasında yıllık kira bedeli kadar depozito ücreti tahsil edilmekte olup, söz konusu ücret kasa kapatılırken tarafınıza iade edilmektedir. Yıllık kira ücretinizi, Şubelerimizden ve İnternet Şubemiz üzerinden, hesabınızdan ya da Bankamız kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
Ortak Kiralık Kasayı Eşim Açabilir Mi? Kiralık kasa ortağı olan bir kişinin eşi, genellikle kasanın içeriğine erişme hakkına sahip değildir.
Kiralık kasaların felaketlere karşı sigortası oluyor mu? Deprem, yangın ve sel gibi felaketler halinde kasalar sigortalı ancak içinde ne olduğu bilinmediğinden tam karşılık mahkeme yoluyla alınabiliyor.
İlgili 23 soru bulundu
Kiralık kasayı açmak için iki anahtarın aynı anda kullanılması zorunludur. Kasa içerisindeki varlıkların tümü mahremiyet ilkesi ile korunur. Kasalar bu özellikleri ile de büyük bir güvenlik sağlar. Ayrıca kasaya konulan varlıklar, hırsızlık ya da yangın durumlarında kesinlikle banka güvencesi altındadır.
Batan bir banka ile ilgili tüm mali işlemler Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na aktarılır. Dolayısıyla bankanın batması hâlinde kasa ile ilgili işlemleri de TMSF yürütür. Kasada bulunan değerli eşyalar, kasa sahiplerine iade edilir.
Kiralık kasa sahibinin ölmüş olduğu banka tarafından kendiliğinden haber alınmaz. Kiralık kasanın açılması (eğer mirasçıların da böyle bir kasanın varlığından haberleri var ise) mirasçıların talebi ile olur.
Düğünde takılan altınlar nasıl değerlendirilir diye merak ediyorsan altınları saklayabileceğiniz en güvenilir yerin banka kasaları olduğunu söyleyebiliriz. Banka kasaları yıllık olarak kiralanıyor ve kiraları da altınların değeri düşünüldüğünde- çok yüksek değil. Yıllık maliyeti bankadan bankaya değişiyor.
Kiracı kira sözleşmesinin/döneminin bittiği tarihten itibaren 3 ay içinde anahtarları Bankaya geri vermez ve yıllık kira bedelini peşin ödemezse Banka, noter huzurunda kasayı açtırmaya ve kiracıdaki alacağına karşılık olmak üzere kasa muhteviyatını almaya ve saklamaya, sakladığı işbu muhteviyatı alacağının tahsili için ...
Yastık altındaki altınlarınızı Banka hesabınıza yatırmak için, belli bir gün belirli bir şubede altın toplama günü olmasını beklemeden, size en yakın Altın Değerleme Noktalarını (ADN) ziyaret ederek altınlarınızı haftanın her günü Bankamızdaki hesabınıza güvenle 24 ayar 1000/1000 saflıkta yatırabilirsiniz.
Ortak Kasa Kiralayabilir miyim? Toplamda en fazla 3 kişi olmak şartı ile, ortak kasa kiralayabilirsiniz. Ortak kullanılacak bir kasa için, ortak bir banka hesabı açılır ve ortaklık sözleşmeleri imzalanır. Bu durumda sözleşmeye dahil tüm kişilere kasa anahtarı verilir ve tüm ortaklar dilediklerinde kasayı kullanabilir.
Borçlunun o bankada gerçekten mevduatının bulunup bulunmadığı, ancak birinci haciz ihbarnamesinden sonra belli olacaktır. Borçlunun üçüncü kişilerdeki (bankadaki) alacağı menkul hükmündedir (m.106, II). Bu nedenle, bankadaki mevduatın haczi taşınır haczi gibi yapılır.
Kiralık kasanın ortak kullanılması halinde kasaya haciz, bloke, tedbir gelirse, aksi Mahkeme kararı ile kararlaştırılıncaya kadar tüm ortaklar kiralık kasayı kullanamazlar. 2- Kiracı, kiraladığı kasayı kullandıktan sonra anahtarını kasadan kendisi çıkarmak zorundadır.
Herhangi bir soygun veya yangın, kaza vb. olursa banka kayıplarını sigortadan tahsil ettiği için direkt zarar görmez. Ancak kiralık kasalar bunlara dahil değildir, çünkü içinde ne olduğu bilinmemektedir. Yurtdışında bazı ülkelerde, belli limitte kiralık kasa sigortası yapılmaktadır, ama ülkemizde bu uygulama yoktur.
Fiziksel değerli metallerini bir banka kasasına yatıranların değerli eşyalarının güvenliği konusunda endişelenmelerine gerek yoktur. Bunlar bir banka kasasının kalın duvarları arkasında güvenle saklanır. Burada hırsızlıktan korkmaya gerek yoktur.
Altınlarınızı Ziraat Bankası Şubeleri veya Anlaşmalı Kuyumcularına getirin, altın hesabınızda gram cinsinden güvence altına alın! Altınlarınızı Şubelerimize veya Anlaşmalı Kuyumcularımıza getirerek uzman eksperler tarafından değerinin hesaplanmasını sağlayabilir ve güvenli bir şekilde altın hesabınıza yatırabilirsiniz.
Altın yatırımında en karlı olan seçeneğin gram altın olduğu biliniyor. Gram altın hem değerinde satılır hem işçilik maliyetine sahip değildir. Aynı zamanda gram altın kuyumcularda 1 ile 20 gram aralığında satılabilir. Hemen herkesin kendi bütçesine göre alıp satabileceği altınlar arasında gram altın bulunuyor.
9.1 İşbu Sözleşme, taraflarca her zaman 3 (üç) gün önceden yazılı olarak bildirmek kaydıyla feshedilebilir. 9.2. Sözleşme'nin feshedilmesi halinde Müşteri, kasayı boşaltmak, 2 (iki) adet anahtarı Banka'ya teslim etmek ve Banka'nın uygun göreceği içerikte bir kiralık kasa fesih bildirimini imzalamakla yükümlüdür.
Değerli Eşya ve Emanetlerinizi Güvenle Korumak İçin Kiralık Kasalarımız Hizmetinizde! Kiralık kasalarımız kasa boyutlarına göre farklı ücretlendirilmektedir. Kiralık kasanız siz olmadan açılamaz. Kiralık kasa kullanım süresi müşteri tarafından belirlenir.
Maliye, SGK, Kredi Yurtlar Kurumu ve benzeri devlet kurumları, bu birimlere borcunuz olduğunda ve ödemesi geciktiğinde hesabınıza kısmi bloke ya da bloke koyabilir. Bu kurumlar dışında MASAK adıyla anılan Mali Suçlar Araştırma Kurulu da hesap blokesi işlemi yapabilir.
Katılımcılara “En çok güvendiğiniz banka hangisidir?” sorusunu sorduğumuz ankette çarpıcı sonuçlar elde ettik. Anket sonuçlarına göre Ziraat Bankası diğer bankalara kıyasla açık ara birinci olarak karşımıza çıktı. Ziraat Bankası'nı en güvendiklerini banka olarak belirtenlerin oranı %36.
Bankacılık Kanunu'nun ilgili maddesi, bir mevduat hesabının on yıl boyunca herhangi bir hareket görmemesi hâlinde zaman aşımına uğrayacağını hükme bağlar. Diğer taraftan bankalar, mevduat zaman aşımına uğramadan önce hatırlatma yapmakla yükümlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri