Doğal kireç çözücü, beyaz sirke ve limon suyunun karışımıyla hazırlanır. Kireç, içeriğinde magnezyum ve kalsiyum bulunan bir maddedir. Sert suyun temas ettiği sıcak ya da soğuk yüzeylerin tamamında bu olumsuzluk görülebilir.
Kalsiyum, magnezyum, sülfat ve karbonat bileşimi ile özel olarak geliştirilmiş olan güçlü kireç çözücü sayesinde sert suyun oluşturduğu geniş yüzeylerdeki kireç birikintileri dahi kısa sürede bertaraf olur.
Kireç giderme işleminde değişik kimyasal maddeler kullanılabilir. Bunlara amonyum tuzları, sülfürik asit, borik asit, hidroklorik asit, formik asit gibi kimyasalları örnek olarak verebiliriz.
Sülfamik asit olarak da bilinen sülfamik asit, inorganik bir sülfid asittir. Sülfamik Asit, endüstriyel temizlik ve bakım uygulamalarında Kireç Çözücü, Temizleyici, Pas ve Kireç Çözücü olarak kullanılır.
Bir spreyli şişeye 1 çay bardağı sirkeyi, 2 yemek kaşığı karbonatı ve yarım limonun suyunu döküp karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyip iyice çalkalayın. Hazırladığınız karışımı direk kireçli yüzeye sıkıp 15 dakika bekletin. Ardından durulayabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Neredeyse her bireyin merak konularından bir tanesi de “Tuz ruhu kireç çözer mi?” olmaktadır. Normal şartlarda evet. Banyo, fayans, lavabo, küvet, duşakabin gibi yerlerdeki kireçleri söker fakat mutfak ürünlerinde asla kullanılmaması gereken çok güçlü bir kimyasaldır.
Kireç çözücü ve kireç sökücüler asidik kimyasallardan üretilmektedir. Kireç tabakası asidik kireç sökücü ile tepkimeye girerek asidik değer kireçli yüzeyleri temizlerler. Bu nedenle kireç çözücünün asidik özelliklere sahip olması gerekmektedir.
Saflaştırılmış hidroklorik asit, kireç çözücü ve dezenfekte edici ajanların (ev kimyasalları) üretiminde de kullanılır.
Sülfamik asit, ürenin bir kükürt trioksit ve sülfürik asit (veya oleum) karışımı ile işlenmesiyle endüstriyel olarak üretilir. İlgili bağ mesafeleri S=O için 1.44 Å ve S–N için 1.77 Å'dir.
Hidrojen ve azot oksitleri.
Kireç sökücünün içinde yaklaşık yüzde 25 oranında nitrik asidin bulunduğunu, nitrik asidin boğaz ve solunum yollarını, ayrıca mideyi tahriş edebileceği gibi metalle teması halinde zehirli nitrik gazların da oluştuğunu, bunların da akciğer embolisine, yani akciğerlerin su toplamasına neden olabileceğini kaydetti.
PORÇÖZ KİMYASALI. POR ÇÖZ,kireç ve pasların hertürlü yüzeylerden uzaklaştırılmas ında kullanılan bir üründür.Bilhasa,alüminy um,teflon,çelik veya emaye türü çaydanlıklardak i kireci gidermede kullanılan bir üründür. % 20 oranında nitrik asit ve bir miktarda hidroklorik asit ve su ilave edilerek yapılan bir üründür.
Kireci çözmek için doğal ürünler dendiğinde akla ilk gelen karbonat ve sonra da limon... Karbonat ve limon karışımı kireci çözmek için kullanılan en etkili karışımlardan biridir.
Kireç çözücüler genellikle banyo veya mutfak gibi kireçlenmeye en müsait alanlar için kullanılan son derece pratik ve kolay bir üründür. Kullanımı oldukça basit olan kireç sökücü sprey ürünlerini kireçli yüzeye sıkaracak bir süre beklemeniz ve ardından su ile durulayıp, bez yardımı ile silmeniz yeterlidir.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler. KULLANIM ALANLARI: Çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet ve küvetler, fayans ve seramik banyo yüzeyleri, cam eşya ve yüzeyler.
Klor ve hidroklorik asitin demir üzerinde oldukça güçlü bir etkisi mevcuttur. 1 kilogramlık saf hidroklorik asit yaklaşık olarak saatte 75 metre demiri eritebilir.
Kireçli suların olduğu şehirlerde her evde bolca karbonat yer alır. Karbonat ise çaydanlık içinde oluşan kireç problemini ortadan kaldırmada etkilidir. Karbonatın kireç temizleme etkisine bir de limonun parlatıcı özelliği eklendiğinde, çaydanlıklar yeni alınmış gibi duracaktır.
Limon-karbonat
Günlük hayatta sıkça kullandığımız limonun parlatma etkisi, karbonatın ise kireç sökücü etkisi vardır. Temizlemek istediğiniz çaydanlığın içine bir paket karbonatı dökün ve üzerine 1 adet limonu parçalayarak karbonatın üstüne atın.
Doğal kireç çözücü, beyaz sirke ve limon suyunun karışımıyla hazırlanır. Kireç, içeriğinde magnezyum ve kalsiyum bulunan bir maddedir. Sert suyun temas ettiği sıcak ya da soğuk yüzeylerin tamamında bu olumsuzluk görülebilir.
DİKKAT: Çamaşır suyunu ASLA diğer temizleyiciler ile karıştırmayınız. Kireç sökücü ile çamaşır suyunun veya tuz ruhu ile çamaşır suyunun karıştırılmasından dolayı birçok insan hayatını kaybetmiştir. Deodorant, saç spreyi gibi aerosollerin içindeki kimyasallar çok kolay alevlenebilir!
Kireç lekelerini çıkarmak için kullanılan kireç çözücü kimyasalımız, genellikle asit içeren kimyasaldır. İçeriğinde bulunan asit nedeniyle metal yüzeylerde kullanıldığında aşındırıcı etki yapabilirler. Ancak Soltek Kimya olarak metal yüzeyleri deformasyona uğratmayacak kalitede kireç sökücü üretmekteyiz.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Porçöz yerine tuz ruhu kullanılırsa daha iyi bir sonuç alınır. Tuz ruhu içerik olarak %18 oranında hidroklorik asit içerir. Bu işlem akvaryuma az miktarlarda ve uzun bir zamana yayarak yapılırsa ani değişimlerden de balıklar etkilenmemiş olur.
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri