1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Bir miktar su kaynatarak içine sirke katarız. Daha sonra sirkeli suyu kirecin izi olan alana dökeriz. Bu şekilde birkaç dakika beklettiğimizde kirecin tamamı çözülür. Daha sonra bu alanı temiz sıcak su ile duruladığımızda temizlik bitmiş olur.
Yarım çay bardağı sirkeyi ve 1 su bardağı suyu çaydanlığın içine aktarın. Çaydanlığı ocağın üzerine alın ve içindeki karışımı kaynatın. Kaynayan karışım çaydanlığın içindeki kirecin büyük bir kısmını çözecek, kalanlar ise yumuşadığı için çok daha kolay çıkacaktır. İçindeki bu kaynayan karışımı dökün.
Karbonat sirke Etkili doğal temizlik malzemelerinden biri olan karbonat ile sirke kireç temizlemede oldukça başarılı. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçli çaydanlık içine dökün. Çaydanlığın yarısını su ile doldurun ve kaynamasını bekleyin. Kireçler kısa süre içerisinde çözülecektir.
Asitli yapıya sahip olan sirkenin karbonat ile beraber uygulanması da mümkün oluyor. Kap içerisinde su, sirke ve karbonatın karıştırılması kireçlenmiş yüzeylerin arındırılmasını sağlıyor. Musluk filtrelerinin tıkanması durumunda da aynı karışım uygulanabiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın.
Sitrik asit, modern endüstrinin pek çok alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Sürekli artan dünya nüfusunun birçok ihtiyacının karşılanabilmesi açısından oldukça önemli bir bileşik olan kristal yapılı ve renksiz bileşenin kimyasal formülü “C6H8O7” olarak ifade edilmektedir.
Boraks maddesini çamaşır sodası ile sulandırdıktan sonra bu karışıma bir bez batırıp bu bezle karışımı kireçli olan alanlara sürüyoruz. Çok fazla bastırmadan bu karışımla ovduğumuz alanlardaki kalıntılar kolaylıkla çıkacaktır.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
LİMON SUYU DA KİREÇ ÇÖZÜYOR
Limon tuzunun yanı sıra limon suyu da asidik özellikte olması nedeniyle kireçlenmeyi gideriyor. 1. 1 adet limonun suyunu ısıtıcınızın içerisine ekleyin. 2. 20 dakika bekleyin ve ısıtıcının içerisine bir miktar su ekleyin.
Kireç yumuşatma, daha yumuşak hale getirmek için sert suya kireç ilave edilen işlemdir. İyon değiştirme yöntemine göre birçok avantaja sahiptir, ancak esas olarak ticari arıtma uygulamaları için uygundur.
Küçük bir kap içerisine bir fincan karbonat koyun ve üzerine bu karbonatı hamursu kıvama getirecek kadar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz karışım tamamen homojen bir hal aldıktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye bir sünger yardımıyla sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından güzelce yıkayıp kurulayın.
lavabo, fayans, banyo, küvet, klozet ve her türlü zemin temizliğinde kullanılır. Su sertliğinden dolayı oluşmuş kireç birikimlerin temizlenmesi için üretilmiştir.
Derinleşmiş kireç lekeleri varsa, 1 çay bardağı sirke içerisine 1 paket karbonat ekleyip doğal deterjanınızı oluşturun ve bir fırça yardımıyla kireçler üzerinde deneyin. Hatta birkaç dakika yüzeyde bırakıp sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda yüzeyi de parlatır.
İşte çaydanlığın içini nasıl temizleyeceğinize dair öneriler: Demliğe bir yemek kaşığı limon tuzunu dökün. Çaydanlığı ocağa yerleştirdikten sonra kaynatın, kireci zayıflatmak ve tamamen yerinden çıkarmak için yaklaşık 30 dakika bekletin. Kireç kalıntısı kalmayıncaya kadar çaydanlığı temizleyin.
Bir şişenin içerisinde su ve sirke koyarak camdaki kireç lekesinin üzerine sıkmak gerekir. Sonrasında bu alanı temiz bir bez yardımı ile temizleyerek kireç lekesini çıkarmak mümkündür. Limon suyu da kireç lekesinin çıkması için kullanılır.
En etkili deterjanların bile geçici çözüm sağladığı musluk temizliğinde beyaz sirke etkisi ve pratikliği ile her bayanın bilmesi gereken bilgilerden biridir. Evde bulunan beyaz sirkeyi boş bir sprey şişeye doldurup mat görünen musluklara püskürtmek parlak musluklara sahip olmanın ilk aşamalarından biridir.
Kireci temizlemek için çamaşır suyu kullandıysanız, asla kaybolmazlar sadece gizlenirler. Uzmanlara göre beyaz sirke, lekelerden gerçekten kurtulmak için mükemmel bir temizlik ürünüdür. Ek olarak başka bir ortak ev eşyası ile birlikte kullanmanız önerilmektedir.
Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz. Daha sonra bol su ile durulayarak çaydanlığı tekrardan kullanabilirsiniz.
Mutfakta lekelerin düşmanı olan karbonat demlikteki kireçleri de temizliyor. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçlenen çaydanlığa ilave edin. Çaydanlığın yarısını su ile doldurup kaynatın. Kaynadıkça çözülmeyi de göreceksiniz.
Ayrıca Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, inşaat ve moloz artığı bulunan yüzeylerin temizliğinde de en büyük yardımcınız. Pas ve kireç lekelerinin kesin çözümü Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü, kireç bağlamış çaydanlık ya da su ısıtıcısına doğrudan dökün. Porçöz, kireçli bölgeye etki ederken bir ses çıkarır.
Sirkenin asidik yapısının olması muslukta oluşabilecek kireçlenmeyi anında götürecektir. Sirkeye ekleyeceğiniz az miktarda ki karbonat tepkime oluşturarak, musluğunuzu kireçten kurtaracak ve daha temiz bir musluğa sahip olacaksınız.
Sülfamik asit, kimyasal formülü H3NO3S olan, renksiz ve suda çözünebilen bir tür kimyasal bileşiktir.
Kireç sökücü endüstriyel kireç çözücü Kireç sökücü kimyasal endüstriyel ısıtma soğutma sistemleri konsantre kireç sökücüler ile kireç temizleme ve silis temizliği yapılır. Sektörel olarak su sistemlerinde kireç temizliği için pas ve kireç sökücü kullanılır.
Kirecin söndürülmesi bir hidratasyon olayıdır. Sönmemiş kirecin üzerine az miktarda su dökülünce bir süre sonra kireç parçasının kabardığı ve yavaş yavaş çatlayarak dağıldığı, aynı zamanda sıcaklık artışı ve buharlaşma görülür. Bu reaksiyonun gerçekleşebilmesi için kirecin ağırlığının 1/3'ü kadar suya ihtiyaç vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri