Serin ve ışık alan yerlerde büyütebileceğin Paşa Kılıcı da kirli havayı temizleyen bitkiler arasında yerini alıyor. Trikloroetilen, formaldehit, tolüen, benzen ve ksilen dahil her türlü toksini giderebilmesi bakımından da bu bitkiler, zengin bir filtreleme / hava temizleme yeteneğine sahip.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Kısaca, bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, bitkilerin evinizdeki havayı anlamlı ölçüde temizlemesi mümkün değil. İç mekânlardaki hava, ortalama her bir saatte tamamen yer değiştiriyor ve yalnızca pencereleri açmak bile, bitkilere atfedilen bu beceriden kat kat daha etkili.
- Çalışmada elde edilen verilere göre; Benjamin, Aşk Merdiveni, Flamingo Çiçeği, Kurdele Çiçeği, Paşa Kılıcı, Salon Sarmaşığı ve Krizantemum gibi bitkilerin diğer süs bitkilerine nazaran havayı daha iyi temizlediği bildirildi.
İlgili 28 soru bulundu
Burun; soluduğumuz havayı nemlendirir, ısıtır ve. temizler. Böylece akciğerlerimize soğuk ve kuru hava.
Burun boşluğu iki delikle dışarı açılır. Diğer taraftan da yutağa bağlanır. Burnun içerisinde mukus tabakası, kılcal damarlar ve kıllar bulunmaktadır. Burnun iç kısmının kıllı ve nemli oluşu sayesinde dışarıdan alınan hava nemlendirilir ve temizlenir.
Yaşam alanında yer verilen aloe vera, havadaki zararlı maddeleri emer ve insan sağlığına zarar vermesini önler. Bu etkiye sahip olan aloe vera, bakımı kolay olduğundan birçok odada bulunabilir. Özellikle de çalışma odası ve mutfak için önerilen aloe vera bitkisi sayesinde, evinizdeki kötü havayı temizleyebilirsiniz.
Son dönemlerde popüler olan para çiçeği bulunduğu ortamın havasını temizler ve daha sağlıklı bir havaya sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle çok sık yetiştirilen bir bitkidir.
Ağaçlar Havayı Temizler
Ağaçlar atmosferdeki kötü koku ile amonyak, nitrojen dioksit, sülfür dioksit ve ozon gibi havayı kirleten gazları emer; kabuk ve yaprakları yoluyla havadaki partikülleri filtreler.
Yaprakları olağanüstüdür, ayrıca havayı temizler.
Aloe vera bitkisi özellikle benzen ve formaldehit adı verilen toksinlerin havadan ayrıştırılması noktasında oldukça yararlıdır.
Nasa tarafından havayı temizleme özelliği bulunan bitkilerden biri seçilen dağ palmiyesi zorlu şartlara dayanıklı bir bitkidir. Düşük ışık ve nem seviyesi düşük ortamda hemen direnç kaybetmese de bu bitkinin bakımı için önemli bir kaç noktaya dikkat etmekte gereklidir.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
- Karbonat ve kedi kumunun nemi çekme özelliği bulunur. Bu nedenle evlerin belirli bölümlerine küçük torbalar halinde yerleştirilmelidir. - Kaya tuzu lambası yakmak nemi önlemeye yardımcı olur. - Badana yapılacağı zaman küf ve mantarlara karşı koruyucu boyalar tercih edilmelidir.
Tuzun nem çekme özelliği kanıtlanmış bir gerçektir. Bu özelliği sayesinde iç mekanların nemini çekerek, istenen hava kalitesinin oluşmasına yardımcı olur.
Hava Kirliliği Nedenleri
Egzoz gazları Soba ya da kalorifer gibi ısıtıcıların, uygun koşullarda yakılmaması Olumsuz hava koşulları Doğaya zararlı kozmetik kullanımı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri