Fıkıh âlimleri bu hadisten hareket ederek yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler. Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir.
Takma kirpik kullanmak da haramdır.
Ancak kadın bunu kocasına süslenmek maksadıyla, kocasının yanında yaparsa caizdir.
Bu itibarla kirpik lifting uygulamasının sağlık açısından bir sakıncası olmadığı sürece caiz olduğu söylenebilir.
9)Kirpik Lifting Abdest Bozar mı? Liftingin abdeste herhangi bir engeli yoktur.
Kaşların ya da kirpiklerin fıtrattan gelen tabii görünümüne kavuşması, var olan rahatsızlıkların giderilmesi ya da sağlıklı kalması / yenilenmesi amacıyla; şeklen müdahale etmeksizin; dinen temiz sayılan yağ / serum / krem vb. maddelerle beslenmesinde, dini açıdan bir mahzur yoktur.
İlgili 20 soru bulundu
Kullanılan kimyasalların suyun deriye temasını engellemediği ifade edildiğinden, söz konusu uygulama abdest ve gusle mani bir durum teşkil etmemektedir. Bu itibarla kirpik lifting uygulamasının sağlık açısından bir sakıncası olmadığı sürece, caiz olduğu söylenebilir.
Protez kirpik(ipek kirpik) gusle engel midir? Selamünaleyküm. Altına su geçirmeyen bir şey, tıbbî bir nedenle kullanılmıyorsa gusle mani olduğu için caiz olmaz.
Süslendiğinde dışarı gözlerini kapamadan çıkmaması gerekliliği oluşur. Takma kirpik yapıştırıcısı tende bir su geçirmez tabaka oluşturuyorsa abdeste mani olur.
Kirpiklerin abdest alırken ıslanmış gerekir.
İpek kirpik kirpiklerin şeklini değiştirme, şekil verme işlemidir. Kirpik köklerini kapatmaz veya abdestinizi etkilemez.
Kirpik Lifting Neden Regl Döneminde Yapılmaz? Regl döneminde yaptıranlar cildin hassaslaştığını göz önünde bulundurmalıdır. Alerji ihtimalleri artar. Üstelik kıl köklerinden uzama hızlanır.
Kirpiklerimiz olmasaydı ne olurdu??
Kirpikler gözlerimiz tozdan ve diğer zararlı maddelerden korumaya yarar. Ayrıca göz çevremize estetik güzellik katar. Vücudumuzun her organı gibi kirpiklerimizin de bakıma ve korunmaya ihtiyacı vardır.
Kirpik kıvırıcı ürünü kesinlikle maskara ya da rimel sürdükten sonra kullanmayınız. Islak yapı, kıvırıcı süngere kirpiklerinizi yapıştırabilir ve sonuç olarak kirpikleriniz kopabilir. Bu gibi önemli problemleri yaşamamak için ürünü mutlaka temiz kirpik üzerinde kullanın.
Necaset boyutuyla da necisliği sabit olmadığından caizdir. Vücuda deri altına boya sürülmesi boyutu, derinin hoş görünmek kastıyla doğal yollardan renklenmesi ya da renklendirilmesi caizdir. Deri altına ilaç enjekte edilmesi sakıncalı değildir.
Göz kapaklarının kenarında üç kat halinde büyüyen kirpikler, gözü toz ve küçük parçacıklar gibi yabancı cisimlerden korur. Ayrıca kedi veya farelerin bıyıklarına benzer şekilde dokunmaya duyarlı olan kirpikler, göze böcek gibi yabancı bir nesne yaklaştığı zaman gözün refleks olarak kapanmasına olanak sağlarlar.
Kıl köklerini tıkayacak bir işlem yapılmadığı için suyun deri altına geçme şansını önlememektedir. Tıpkı eyeliner işlemi ve microblading işlemi gibi abdest geçirmeme gibi bir durumu bulunmamaktadır.
Kesilmesi ister vacip ister sünnet olsun, tırnak altında kir ve toprağın bulunması namaz abdestinin ve gusül abdestinin sıhhatine engel değildir. Yalnız hamur, mum ve benzeri bir şey olursa bunların temizlenmesi gerekir. Peygamber Efendimiz (asm), tırnakların kesilmesini emreder, ama namazın iadesini emretmezdi.
Allah korkusu, cennet ve cehennemin hatırlanması gibi manevi nedenlerden ötürü akıtılan gözyaşları namazı bozmaz ve abdeste de zarar vermez. Abdest, temizlik amacı ile alındığı için tam olarak yerine getirilmesi için bu durumun bu durumun sona ermesi gerekir.
Abdestli olarak tırnaklarını kesenler, abdestinin bozulduğunu düşünebiliyor. Abdestinin bozulup bozulmadığını bilmediğinden, yeniden abdest alabiliyor. Tırnak kesilince abdest bozulmuyor. Abdestli durumdayken tırnak kesilmesi, abdestin bozulmasına neden olan bir durum değildir.
Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır (Müslim, Hayz, 35-38). Oje, ruj, rimel gibi vücut/deri üzerinde tabaka oluşturup suyun deriye ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur.
Eğer kullanılan ürünler deri altına su geçirmez nitelikteyse abdestin geçerliliği kalmamaktadır. Bu noktada göze sürülen sürme abdesti bozar mı sorusuna verilen cevap; eğer kullanılan ürün su geçiriyorsa ve içeriğinde dinimizce haram kılınan maddeler bulunmuyorsa abdest bozulmaz şeklinde olacaktır.
Abdestten sonra yüze krem sürmek veya makyaj yapmak abdesti bozmaz. Bu bakımdan abdest aldıktan sonra yapılan makyajla namaz kılınabilir. Makyaj yapıldıktan sonra makyajdaki maddeler suyu geçirmeyecek maddelerden yapılmışsa, abdeste mani teşkil edeceğinden, bu maddeler giderildikten sonra abdest alınmalıdır.
Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir. Gusül ve abdeste gelince, ektirilmiş kaşın bunlara mani olduğunu söylemek mümkün değildir.
İkinci uygulamadan sonra 2 - 3 ayda bir yapılabilir. Kirpik lifting yaptırmanız için regl döneminde olmamanız gerekmektedir. İşlem sonrası makyaj yapılabilir mi ? Kirpik lifting uygulamasını yaptırdıktan sonra ise yağ bazlı makyaj temizleme ürünlerini kullanmaktan kaçınmalısınız.
Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri