Dosyanıza atanan ilk editör, dosyayı baştan sona dek okur, kontrol eder, düzenleme ve değişiklikler yapar. Çalışma süresince yazar ile editör karşılıklı yazışır ve dosya üzerinde fikir alışverişi yapılır. Çalışma nihayete erdiğinde yazarın onayına sunulur ve alınacak onay ile birlikte süreç son okuma aşamasına geçer.
Kitap Dosyanızı Gönderdiniz Sonra Ne Var? Yayınlatmak istediğiniz kitabınızın dosyası yayınevlerine gönderildikten sonra ön incelemesi yapılır. Kitap dosyanız yayınevlerinin editörleri tarafından incelenerek yayınevinin eseriniz hakkındaki görüşü netleştirilir.
Kitap basımı için gerçekleştirilen her aşamada yapılan işler titizlikle kontrol edilmektedir. Bir kitabın baskı süreci genellikle matbaaların yoğunluğuna göre değişiklik göstermekle birlikte on iş günü kadar sürmektedir.
Bir kitap baskıya hazırlanırken önce redaksiyon ve edisyon aşamalarından geçer. Bu aşamalar, word dosyası üzerinde gerçekleşir.
İlgili 21 soru bulundu
Kişisel kitap basımı için hiç bir resmi makamdan izin alınmıyor (bazıları emniyetten falan izin alma teşebbüsünde bulunuyorsa da yersiz). Ancak telif hakları yönünden resmi bir güvence istiyorsanız kültür bakanlığına yazılı başvurun.
Genel anlamda kitaplarda yazılan ön söz bölümü kitap hakkında bilgi vermek, konusu ile ilgili özet geçmek amacıyla kitabın ilk sayfasında ön söz başlığıyla verilen yazılara denmektedir. Tez ve akademik yazılarda yer verilen ön söz bölümü ise teşekkür etmek amacıyla yazılır.
Kitabevleri belirli periyotlarla sattıkları kitaba dair dağıtımcıya bir telif öderler, dağıtımcılar da kendi paylarını düştükten sonra yayınevinin telifini aktarırlar. Türkiye şartlarında, bir kitabın telif hakkının %40'ını yazar ve yayıncı, %60'ını dağıtımcı ve kitabevi paylaşmaktadır.
Eğer günde 1 sayfa yazarsanız kitabınızı 200 günde, yani yaklaşık 6,6 ayda; Eğer günde 2 sayfa yazarsanız kitabınızı 100 günde, yani yaklaşık 3,3 ayda; Eğer günde 4 sayfa yazarsanız kitabınızı 50 günde, yani yaklaşık 1,6 ayda; Eğer günde 10 sayfa yazarsanız kitabınızı 20 günde bitirebilirsiniz.
Kitabın "gerçek" ilk baskısı, kitabın ilk baskısında metnin ilk kez yayınlandığı zamandır. Kitabın telif hakkıyla korunduğu yılı ve yayınlandığı zamanı kontrol edin. Sayfanın üst kısmında "Metin telif hakkı" ifadesini bulun. Telif hakkı yılı ve yayın yılı aynıysa, büyük olasılıkla kitabın ilk baskısına sahipsinizdir.
Bilgisayar ortamında yazılmış kitap veya makalenizden iki nüsha halinde (disketi ile birlikte) bir dilekçe ve özgeçmiş ekinde Bakanlığımız HAGEM'e başvurulur. II. Başvurusu yapılan eser, makale veya derleme Genel Müdürlüğümüzün Yayın Şubesi Müdürlüğünce Yayın Danışma Kurulunda (YDK) görüşülmek üzere gündeme alır.
Kitap çıkarma maliyeti, 2023 yılı başları itibariyle ortalama 25 Bin TL ile 40 Bin TL arasında değişmekle birlikte, Loti Kitap markamızda bu ücretler 8-12 Bin TL bandında olarak çok daha aşağıda seyretmektedir.
Cevap= Şair denir.
Kitap girişi, kitabın konusu hakkında bilgiler vermeli ve karakterleri tanıtmalıdır. Girişi yazarken okuyucunun kitapla ilk buluşması olduğu unutulmamalı ve detaylar verilmelidir. Yer ve zaman tam anlamıyla belirtilmeli eğer belirtilmeyecekse de bu durum gerekli cümlelerle okuyucuya aktarılmalıdır.
Dosyanızın e-posta yoluyla yayınevi adresine ulaştırılması gerekmektedir. ([email protected]) Elden teslim edilen dosyalar değerlendirmeye alınmamaktadır. Dosya ile berabe Kitap Öneri Formu'nun eksiksiz doldurulup gönderilmesi gerekmektedir.
Leonardo Da Vinci'nin Codex Leicester kitabı 48,4 milyon dolar ile Bill Gates tarafından alınarak bugüne kadar satılan en pahalı kitap oldu.
Dünyanın en önemli online kitap satış sitesi Amazon'un yakın zamanda açtığı "self-publishing" bölümüyle artık yazarlar yayınevine ihtiyaç duymadan ve masrafa girmeden kitaplarını satabiliyor.
Herhangi bir yazar ya da kurumun sizden istediği siparişlerde, kelime ya da sayfa başına fiyatlandırma yapılabilmektedir. Yapılan fiyatlandırmada kitap başına ciddi paralar kazanılabilmektedir. Kitaba göre değişiklik göstermekle birlikte 500 TL – 2000 TL arasında aylık kazanç sağlamaktadır.
Örneğin telif anlaşmanız % 10 ise 40 Kuruş % 50 ise 2 TL olur. Kısaca 1000 adet kitabınız satılırsa toplamda 400-2000 TL para kazanmış olursunuz ki bu miktarda telif ücreti veren yayınevi bulmanız da oldukça zordur. Bu nedenle yayınevleri genellikle telif ücreti olarak size 25-100 arasında kitap verirler.
Kitap bastırmak için yapılması gereken tek şey, profesyonel ve tecrübeli bir matbaa ile çalışmaktır. Çünkü birçok sektörde olduğu gibi baskı sektörü açısından da kitap baskısı işlemlerini başarıyla gerçekleştirmek, oldukça teknik bir iş kalemi olup uzmanlık gerektirmektedir.
“Kaç sayfa yazmalıyım” sorusunun kesin bir cevabı yok. Ancak tatmin edici bir kitap için önerim 96-240 sayfa (48-120 A4) aralığı. Sayfa sayısı azaldıkça kitap okudum hissi de azalıyor. Sayfa sayısı arttığında da satın alma, okuma eğilimleri düşüyor.
Arka kapak yazısının okuyucuyu kitabın içeriği ve değeri, önemi hakkında doğru bilgilendirmesi beklenir öncelikle. Öte yandan kitabın okuyucunun dikkatine sunulması, okuyucunun satın almaya teşvik edilmesi de bir diğer amaç olduğu için kitabın cazip hâle getirilmesine, metnin albenili olmasına çalışılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri