Ancak pek çok kişinin bilmediği şey, kivi meyvesinin eti marine etmek ve yumuşatmak için de kullanılabileceği. Kivi, et liflerini parçalayan doğal bir enzim olan actinidin içeriyor. Actinidin, eti lapa haline getirmeden bağ dokularını parçalamada çok etkili.
Not : Kivi,ananas,papaya gibi meyveler ya da süt,sirke,limon,karbonat gibi malzemeler sosa eklenirse etler inanılmaz yumuşuyor..
Kivi, uzun süre korunabilen sert bir meyvedir.
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise, bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın. Kiviler çok sertse, Koroplast Buzdolabı Poşeti'ne koyun. Olgun 1 elma veya armut ekleyip, poşetin ağzını kapatın ve buzdolabında 1 gece bekletin, sabaha yumuşarlar.
İlgili 15 soru bulundu
Kivi meyvesini daha da hızlı olgunlaştırmak için, bir elma, muz veya armutla birlikte bir kağıt torbaya veya havalandırmalı bir plastik torbaya koyun. Torbayı 1 veya 2 gün oda sıcaklığında saklayın. Kiviyi başparmağınızla bastırarak olgunluğunu test edin. Meyve hafif baskı verirse olgunlaşır.
Öncelikle kabuğunu soyduğum kivileri dilimleyip derince bir kaba alıyorum. Üzerine şekeri ve balı ekliyorum. Benim kivilerim çok ekşi olduğu için miktarı biraz fazla tuttum siz istediğiniz ölçüde şeker kullanabilirsiniz. Hatta şeker yerine sadece bal veya pekmez bile koyulabilir.
ET NASIL YUMUŞACIK OLUR? Etin yumuşak olmasındaki bir diğer püf nokta ise sirke kullanmaktır. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Sert eti yumuşatmak için belki de en çok uygulanan, en klasik yöntemlerden biri eti dövmek. Bunun için et dövücü ya da et tokmağı olarak bilinen aparatları kullanabilir, ete sertlik veren kasların bu şekilde yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Potasyum, sodyum, kalsiyum, demir mineralleriyle, A, C, D ve B12 vitaminlerinden oluşan kivi, şifa saçıyor. Kan dolaşımını hızlandıran kivi, cinsel isteği ve gücü arttırıyor. Kivi aynı zamanda antioksidan özellikleri sayesinde sperm kalitesini arttırarak kısırlık tedavisine destek oluyor.
Kivi, limon ve pudra şekerini sıcak suda kaynatın. 10 dakikada kaynadıktan sonra süzün ve fincanlara aktarın. İşte bu kadar kolay. Kivi çayınızı afiyetle içebilirsiniz.
Yüksek oranda kivi tüketimine bağlı olarak da alerjik reaksiyonlar gelişebilmektedir. Ayrıca her gıdada olduğu gibi kivinin de aşırı miktarda tüketimine dikkat edilmelidir. Yüksek oranda kivi tüketimi, ishal, mide bulantısı gibi sorunlara yol açabilmektedir.
Ancak pek çok kişinin bilmediği şey, kivi meyvesinin eti marine etmek ve yumuşatmak için de kullanılabileceği. Kivi, et liflerini parçalayan doğal bir enzim olan actinidin içeriyor. Actinidin, eti lapa haline getirmeden bağ dokularını parçalamada çok etkili.
Tuzlama: Etinizin tuzlayıp 2 saat kadar bekletmeniz yumuşatma konusunda iyi bir sonuç verecektir. Çünkü tuz, etin protein yapısında tepkime yapar ve etin yumuşamasına yol açar. Etinizde fazla tuz olmaması için 2 saatlik bekletmenin ardından etinizi suya tutabilir ve peçete ile kurulayabilirsiniz.
Yoğurt suyu ile terbiye edebilirsiniz.. Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlayacaktır. Etin terbiyelendikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzetini arttırır ve daha kolay pişmesini sağlar.
Etin yumuşak olmasındaki en büyük etkenlerden birisi pişerken suyunu kaybetmemesidir. Bunun için de eti mühürleyerek pişirmek gerekir. Bu teknikle et, suyunu bırakmadan pişecek ve lokum gibi bir kıvama kavuşacaktır. Dana kuşbaşı nasıl pişirilirsorusunun en can alıcı yanıtlarından birisi de harlı ateşte pişirilmesidir.
Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin.
Sağlıklı et için yavaş yavaş pişirmeyi tercih edin. Ayrıca sağlıklı et için ek yağ kullanmamaya dikkat edin. Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Pişmiş et ve çiğ eti birbirine değmeyecek şekilde saklayın.
Tuz eti sertleştirir. Ete baharatı da tuzu da pişmesine yakın katılmalıdır.
Eti dinlendirmemek
Taze ette biriken laktik asit, etin sertleşmesine ve zor pişmesine neden olur. Eğer kullanacağınız et çok taze ise kavurma yapmadan önce en az bir gün dolapta dinlendirmek etin sertliğini alır ve pişmesini kolaylaştırır.
Birkaç Damla Sirke Eti Yumuşatır, Pişirme Süresini Kısaltır!
Son olarak etleriniz pişerken üzerlerine damlatacağınız bir kaç damla sirke, hem etlerinizin yumuşacık olmasını hem de çok daha kısa sürede pişmesini sağlayacaktır.
Bunun sebebi etin, hayvanların but, boyun, kol ve omuz gibi kaslı bölgelerinden alınmış olması. Bu parçalardan kesilen etleri pişirmeden önce yumuşatma işlemlerine tabi tutmadığınızda lastik gibi sert bir sonuç elde ediliyor.
Kivi suyunda bulunan mineraller, bağırsakların canlanmasını sağlar. Lifli yapısı sayesinde sindirimi kolaylaştıran kivi suyu, bağırsaklarda parazit oluşumunu önler ve sağlıklı işleyişi gerçekleştirir. Mide problemlerini de ortadan kaldıran kivi suyu, mide asitlenmesine de önlem olmaktadır.
Olgunluğunu anlamak için kivinizi nazikçe sıkın. Biraz yumuşaksa olgun demektir. Biraz sert ise oda sıcaklığında 3-4 gün bekletirseniz daha tatlı hale gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri