Crossdresser (kısaca CD), karşı cins ile özdeşleşmiş kıyafetleri giyen kimsedir. Kadın ise erkek kıyafetleri, erkek ise kadın kıyafetleri giyen kimsedir. Kavram, kıyafetlerin yanı sıra, karşı cins ile özdeşleşmiş aksesuarları; saç, sakal, bıyık, kaş modellerini ve makyajı da kapsar.
Hermafrodit, belirgin bir şekilde erkek veya kadın cinsiyete özgü cinsiyet özelliklerinin herhangi birine tam olarak uymayan bireyler olarak tanımlanabilir. Daha farklı bir anlatımla hermafrodit bireylerin cinsel organları, hormonal yapıları ve dış görünüşleri kadın ve erkek özelliklerini bir arada barındırır.
Feminen ve Maskülen Nedir? Feminen kelimesi Fransızca feminin "kadınsı, dişil" şeklinden dilimize girmiştir. Feminen kadınsı, maskülen erkeksi anlamına gelir. Bu iki kelime, günümüzde moda sektöründe kıyafetleri kategorize etmek üzere kullanılır.
Kadın ve kızların genellikle evde kalmaya zorlandığı ağır ataerkil, erkek egemen Afgan toplumunda, Farsça, "erkek gibi giyinmek" anlamına gelen baça poş, kızların "nispeten daha özgür olan erkeklerin dünyasına erişmelerine imkan tanıyan" bir gelenek.
TDK'ya göre, maskülen kelimesinin anlamı, genel olarak erkeksi demektir. 'Erkeğe benzeyen, erkeği andıran' anlamlarını taşıyan bir sıfattır. Özellikle moda dünyasından bahsedilirken sıkça rastlamakta olduğumuz bu sözcük, genellikle kadınlar için kullanılmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Sosyal medyada yakıştırma tabiri olarak kullanılan alfa erkek, lider erkek anlamına gelmektedir. Genellikle liderlik özellikleri taşıyan, bir topluluğu yönetebilecek vasıflara sahip olan erkekler için kullanılmaktadır.
Maskulen, Fransızca kökenli "masculin" kelimesinden dilimize geçmiştir. Genel olarak erkek, erkeksi, erkek gibi, erkeği andıran, eril ve erkeğe benzeyen gibi anlamlara gelir. Fransızcaya da Latincede bulunan "masculinus" sözcüğünden geçmiştir. Maskulen, aynı zamanda feminen kelimesinin zıt anlamlısıdır.
Nedir? Çoğu parafilide olduğu gibi, travestik fetişizm de ergenlik çağının ilk dönemlerinde başlar. Bu fetişizmi yaşayanlar kadın kıyafetleri giymek, okşamak ya da görmekle cinsel uyarılma yaşayan erkeklerdir. İç çamaşırı (sutyen, külot, korse, astar), çorap, ayakkabı veya botlar bir fetişist obje olabilir.
Unisex herhangi bir cinse özgü olmayan ve her iki cins için de ortak olabilenleri ifade etmede kullanılır. Hem kadın hem erkeklerin kullandığı kuaförler, güzellik salonları ve tuvaletler ünisex olarak adlandırılır. Unisex giyim de hem kadın hem erkeklerin giyebileceği giysi anlamını içerir.
Efeminelik, kadınsılık, femboyluk veya kadınsı tavırlı erkek, bir erkeğin davranış ve cinsiyet rolü olarak feminen davranışlar taşımasıdır. Efemine terimi de kadın doğasında mevcut olduğu varsayılan davranış özelliklerini sergileyen erkek bireyler için kullanılmaktadır.
Hareketlerinde kadınsılık görünen erkekler için feminen kelimesinin kullanıldığı görülmektedir. Erkeklerin ayna karşısında zamanını geçirmesi ve göğüs kıllarını alması gibi davranışlar, feminen bir hareket olarak nitelendirilmektedir.
Maskülen kelimesi için Feminen kelimesinin zıttı olarak da söylemek mümkün. Herhangi bir kişinin ya da durumun erkeksi etkisini anlatan bir kelime yapısıdır.
Maskülizm esas olarak erkeklerin deneyimleri üzerine kurulmuş toplumsal teori ve politik bir hareket tarzıdır. Maskülizmin çoğu sözcüsü bir yandan toplumsal ilişkilerin eleştirisini yaparken bir yandan da toplumsal cinsiyet (gender) eşitsizlik ve erkeklerin hakları ve sorunları gibi konular üzerine yoğunlaşmaktadırlar.
toplumsal cinsiyetten farklı olarak biyolojik cinsiyetin -cinsiyet değiştirme ameliyatları haricinde- sabit olduğu dikkate alınacak olunursa, erkekler için kadın, kadınlar için de erkek kişiler için kullanılan tanımlama.
Çok eşlilik veya poligami, bir kimsenin aynı esnada birden fazla kişiyle evli ya da birlikte olmasıdır. Terim çok karılılık (polijini), çok kocalılık (poliandri), eşcinsel çok eşlilik ve grup evliliği durumlarını kapsamakla birlikte -yaygın olması nedeniyle- genellikle polijini ile eşanlamlı olarak kullanılır.
Yani halk dilinde abaza diye bilinen cinsel açlık aslında ABAZAN olarak yazılması gerekmekte olup abazan kadına da dünya üzerinde pek fazla rastlanmamaktadır. Yani sen ABAZANSAN türünün son orneklerinden birisinin.
Crossdresser (kısaca CD), karşı cins ile özdeşleşmiş kıyafetleri giyen kimsedir. Kadın ise erkek kıyafetleri, erkek ise kadın kıyafetleri giyen kimsedir.
Unisex giyimde kullanılan kıyafet modelleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu giyim tarzında, herhangi bir cinsiyet ayrımı yapılmaksızın tasarlanmış kıyafetler kullanılır. Bu kıyafetler, kadınlar ve erkekler tarafından rahatlıkla giyilebilir.
Loafer ayakkabılar, hepimizin sahip olduğu veya geçmişte giydiği klasik ayakkabı modelleridir. Bu ayakkabılar, yıllar içinde orijinal tasarımında çok az değişikliğe uğramasına rağmen bugün hiç olmadığı kadar popüler. Loafer ayakkabıların hem erkekler hem de kadınlar için farklı tasarımları bulunuyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı, erkeklere dar kıyafet giymemeleri yönünde çağrı yaptı: "Beden sağlığını da tehdit eden dar giysiler, mahremiyetin korunmasını sağlamadığı için tesettür bilincine uymaz."
Tamamen kırmızı ve bazılarına göre sarı renkte elbiseler giymek mekruhtur. Kibir, caka ve yabancı kadınlara güzel görünmek gayesi ile giyilen, gayrı müslimlerin özel elbiselerine benzeyen ve saf ipekten dokunmuş elbiseler ise haramdır.
Buna göre erkek için: Avretini örtecek, sıcak ve soğuğa karşı koruyacak kadarı farzdır. Zaruret miktarını aşıp, bir Müslüman olarak görünümünü güzelleştirecek miktarı, yerine göre izar, rida, cübbe, gömlek ve sarıkla takımı tamamlaması müstehaptır.
Pro-feminizm ya da profeminizm, (Feminist Erkekler/Erkek Feministler) herhangi bir feminist hareketin bir üyesi olmayı ima etmeksizin feminizmin hedeflerini desteklemeyi işaret etmektedir.
Dişil enerji, sezgilerin ve duyguların bir yansımasıdır. Dişil enerjide affedici ve hoşgörülü olma hakimdir, bütünsel bir kavrayış vardır. Dişil enerji eril enerjiye göre daha edilgen bir yapıdadır.
Maskülizm, 19. yüzyılda ortaya çıkan ve günümüzde de etkisini sürdüren feminizm akımının erkeklerin bakış açısıyla yeniden yorumlanmasıdır. Bu akıma göre toplumsal yapılanmada eşitsizliğin temeli kadın - erkek üzerinden değil güçlü - güçsüz üzerinden okunmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri