Cildin doğal olarak ürettiği sebum fazla üretildiğinde ve gözeneklerde biriktiğinde komedonlar oluşur. Kil maskesi sebum üretimini dengeleyerek komedon oluşumunu azaltır. Özellikle burun bölgesinde karşılaşılan siyah noktaların temizlenmesini sağlar.
Doğal maskeler, cildinizi temizlemek ve komedonların oluşumunu engellemek için etkili bir yöntemdir. Özellikle kil maskesi, ciltteki yağı emerek komedonların oluşumunu önler. Ayrıca limon suyu ve bal karışımı da cildinizi temizleyerek komedonların azalmasına yardımcı olabilir.
Kil maskesini kuru, temiz bir cilde uygulamak gerekir. Ancak uygularken göz ve dudak bölgesine gelmemesine dikkat etmek gerekiyor. Öyle çok kalın değil, ince bir tabaka şeklinde uygulamak yeterlidir.
Kil maskeleri ciltteki fazla yağı azaltıp yağlı ciltleri arındırır, tıkanmış gözenekleri açar, akneleri önler, kuru cildi nemlendirir ve daha parlak bir cilt görünümü sağlar. İçerisindeki magnezyum, demir, potasyum ve kalsiyum minerali sayesinde de cilde canlılık katar.
Kil maskeleri cilt yüzeyini temizler, cildinizi kurutmayı önler, ölü deriyi uzaklaştırır ve cildinizi nemlendirir. Ayrıca kil maskeleri cildinize besin maddeleri sağlayarak cilt hücrelerinin yenilenmesini kolaylaştırır. Bu maskeler cilde nem kazandırır ve cildi yumuşatır.
İlgili 32 soru bulundu
Maske kuruduktan sonra cilt temizliğinin yapılması için ılık su ve temiz bir havludan yararlanılabilir. Önce suyla cilt iyice temizlenir. Bol suyla yıkadığınız cildinizi yumuşak bir havlu yardımıyla nazikçe kuruladıktan sonra nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz.
Genellikle, kil maskeleri ciltte 10-20 dakika kadar bekletilir. Bu süre içinde, maske cildinizin ölü hücrelerini nazikçe temizler ve gözenekleri derinlemesine temizler. Ancak, maske cildinizde daha uzun süre kalırsa, cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.
Kil maskesi cildi kurutucu etki gösterir. Kuruyan cilt daha fazla sebum üretmeye başlar. Sebumun gerekenden fazla üretilmesi akne, komedon ve cildin yağlanmasına neden olur. Bu sebeple kil maskesi kullandıktan sonra nemlendirmek çok önemlidir.
Yapılacak olan kil maskesi, 30 dakika boyunca yüzde kalmalıdır. 30 dakika geçmeyecek şekilde uygulanmalı ve bekletilmelidir. Kil maskesi kuruduktan sonra suyla güzelce yıkanarak durulanır. Kil maskesi haftada 2 ile 3 defa yapılabilir.
Beyaz kil ve yeşil kil farkı nedir sorusu, en sık duyduğumuz soruların başında geliyor. Yeşil kil, beyaz kile oranla biraz daha güçlü bir etkiye sahip olabilir. Bu yüzden eğer normal ve karma cilde sahipsen beyaz kil maskelerini, yağlı ve sivilceye eğilimli bir cildin varsa yeşil kil maskesini tercih edebilirsin.
Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı Sürülür? Cilt üzerinde durulanan maskeler tonikten önce, kil maskeleri ise tonikten sonra uygulanır.Yüz temizleme jelleri de tonikten önce uygulanması gereken cilt bakım ürünüdür. Tonikten sonra uygulanan ürünler, serum, nemlendirici ve kil maskeleridir.
Yeşil kil maskesi ise kil maskesi çeşitleri arasında en çok bilinenidir. Maskeye yeşil rengi veren mineraller cildin beslenmesine ve güzelleşmesine yardımcı oluyor. Pembe kil maskesi ise hassas ciltler için özellikle tavsiye ediliyor. Hassas olan cildi zorlamadan temizlemeye yardımcı oluyor.
7. Cildi beyazlatır, tonunu eşitler
Kil maskesinin bir diğer faydası ise cilt tonunu eşitlemesi. Ciltteki renk eşitsizlikleri ve lekelerin görünümünü azaltıyor, cildin daha eşit tonda ve aydınlık görünmesini sağlıyor.
Komedon nasıl yok olur? Elle yapılacak hafif bası yöntemiyle özellikle gözeneklerde yer alan komedonların çıkarılması amaçlanır. Daha sonrasında ise salisilik asit veya kimyasal peeling yöntemi uygulanabilir. Ancak daha sağlıklı sonuçlar cilt doktoruna danışmak faydalı olacaktır.
Yeterli düzeyde su içmek, aşırı yağlı yiyeceklerden uzak kalmak ve yeterli düzeyde vitamin almak; kapalı komedonların hızla azalmasına yardımcı olmaktadır. Evde yapılan bazı bakım rutinleri, komedon oluşumunun engellenmesine yardımcı olabilmektedir.
Gözenek çevresinde yer alan komedonlar hafif bir bası ile çıkarılır. Ardından salisilik asid peeling ya da türevi olan malzemeler ile cildin soyulması sağlanır. Kapalı olan komedonlar elle sıkma yöntemiyle temizlendiğinden gözenek yapısına hiçbir zarar vermeden tedavi tamamlanmış olur.
İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde cildinizin aydınlık ve parlak görünmesine yardımcı olur. Kil içeriğindeki mineraller sayesinde cildi besler. Düzenli kullanımda canlı bir cilt görünümü sağlar. Gözenek temizlemesinde etkili rol oynar.
Hep söylediğim gibi, güzel bir cildin ilk kuralı temiz olmasıdır. Maskeyi yapmadan önce cildinizi yıkamayı ihmal etmeyin. Ben genelde maskeden önce cildimin gözeneklerini açmak ve maskenin cildime iyice temas etmesini sağlamak için bir roller kullanıyorum, tavsiye ederim.
Nane yağlı kil maskesi hazırlama işlemi için 2 yemek kaşığı kili, 4-5 yemek kaşığı suda eritmekle başlayın. Kıvam aldıktan sonra içerisine 2-3 damla nane yağı ilave edin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar hafifçe karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin.
Kil maskeleri ve siyah nokta maskeleri, ciltteki gözeneklerin açık olmasından yararlanmaktadır. Bu nedenle tonikten önce kullanılması daha yararlıdır.Besleyici ve ciltte uygulanan maskeler de tonikten önce, peelingten sonra uygulanmalıdır.
Tüm cilt tipleri uygulayabilmektedir. Fakat ciltte aşırı bekletmek; hassas ve kuru ciltler için problem yaratabilmektedir.
Yoğun şekilde temizlenen, gergin ve aydınlık bir cilt sağlayan kil maskesi uygulama anından itibaren ferah bir cilde kavuşturuyor. Haftada 1 veya 2 kez düzenli kullanımda kil maskesi cildinizin tazelenmesine destek olacaktır.
3) Kil Maskesi
Kil, cilt için sıkça kullanılan bir doğal üründür. Siyah noktalar için de oldukça etkilidir. Listedeki malzemelerden bir karışım hazırlayın ve bu maskeyi makyajdan arınmış cildinize uygulayın. Siyah noktaları düzenli kullanımda temizleyecek olan bu maskeyi haftada 2 defa deneyebilirsiniz.
Tüketilen kil ya da toprağın türü asbest ya da eriyonit minerali içeriyorsa bunların tozları akciğer kanserine neden olabilir. Ayrıca tüketilen malzeme içinde arsenik gibi toksik metallerin bulunması hastalık nedenidir (Atabey, 2009b).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri