Banyonda tropik bir ortam yaratırken, paşa kılıcı bitkisinden de yararlanabilirsin. Ilık ortama ihtiyaç duyan bu bitki banyonu oldukça sevecektir. Bakımı da bir hayli kolay olan paşa kılıcını dilediğin tarzda hasır saksılara da koyabilmen mümkün olacaktır.
Pek çok çeşidi olan bitkinin banyo için en uygun çeşitlerini; aşk merdiveni, baldırıkara, kuş yuvası ve düğme olarak sıralayabiliriz.
Çok kuru alanları sevmeyen, neme ihtiyaç duyan bitkiler, banyoda yetiştirilebilir çünkü evlerin en nemli alanı banyolardır. Ancak güneş ışığına ihtiyaç duyan bitkiler, kesinlikle banyoda konumlandırılmamalıdır. Aksi halde bitkinizin yaprakları ya da çiçekleri solabilir, hatta canlılığını yitirebilir.
Doğrudan güneş alan ortamları sevmeyen bu bitki, çok yüksek neme dayanamayabilir. Bu yüzden misafir banyosu gibi çok sık kullanılmayan banyolar için daha uygundur. Lüks spa merkezlerinin favori bitkisi olan orkide, hoş görünümü ile banyoya otantik bir hava katmanızı sağlar.
Paşa Kılıcı karanlıkta yaşamayı çok sevmektedir. Bu nedenle direkt olarak güneş ışınlarından korumanız gerekir. Evinizde yakın bir dostunuz olacak Paşa Kılıcını susamayı unutsanız bile bu bitki asla sizi yalnız bırakmayacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır.
Mutfakta yetiştirebileceğiniz çiçekler hakkında kısaca bilgi verecek olursak eğer mutfağınızda yetiştireceğiniz çiçek türleri kısaca şunlardır; aloa vera, menekşeler, gerberalar, güller, papatyalar, baharatlar ve minyatür kaktüslerdir.
Monsteranız evinizin hemen hemen her yerinde hatta banyolarınızda bile büyüyebilen bakımı oldukça kolay bir bitkidir.
Eğer banyonuzda bitkilerin az da olsa gün ışığı alabildiği bir pencere varsa önüne aloe vera yerleştirebilirsiniz. Sulama sıklığı ile ilgili endişeniz olmasın. Banyonun nemi bile aloe vera'nın hayatta kalması için neredeyse tamamen yeterli olacaktır. Devetabanı da ışığa çok ihtiyaç duymayan bitkilerden.
Eşsiz formuyla her mekanı güzelleştiren ve bulunduğu ortamı canlı bir yaşam alanına çeviren Dolgun Formlu Tesbih Çiçeği (İnci Tanesi - Senecio Rowleyanus) bitkisini banyo, yatak odası, mutfak, salon, oturma odası gibi ev ve ofislerinizdeki iç mekanlarda yetiştirebilirsiniz.
Bilinenin aksine birçok araştırma bitkilerle aynı odada uyumanın hiçbir zararı olmadığı yönünde sonuca ulaşmıştır.
Evinizi dezenfekte ederken kullandığınız çamaşır suyu, çiçek aranjmanlarını daha uzun süre canlı tutmak için harika bir yöntem. 1 litre suya çay kaşığının ucuyla ekleyeceğiniz çamaşır suyu sayesinde çiçeklerin etrafında oluşabilecek kötü bakterileri öldürebilir, aynı zamanda daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
Deve tabanına fazla su verdiğinizde ya da mineral oranı çok yüksek olan bir döneme denk geldiğinizde, yapraklarında terleme meydana gelir. Deve tabanının ağlaması ya da terlemesi adı verilen bu durum tehlikeli bir olay değildir. Köklerinde ve yapraklarında fazla olan suyu terleyerek atmak istemiştir.
Devetabanı bitkisini evinizin ya da ofisinizin doğrudan güneş alan alanlarına koymamalı, yarı gölge konumda tutmalısınız.
Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz.
Nazarlık otu bitkisi, tohumu nazar ile ilişkilendirilmesinden ötürü bu otun taneleri ipliklere dizilir. Aynı zamanda boyama vb. başka süsleme işlerinde de üzerlik kullanılabilir. Yeşilimsi beyaz çiçekleri ile çekici bir görünüme sahip olan üzerlik bitkisi meyveli bir türdür.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri