Toprak seçimi: Humuslu ve geçirgen toprakları seven Paşa kılıcı, havadar topraklarda verimli bir şekilde yetişir. Toprağa ince taneli ponza taşı karıştırmak, drenaj açısından faydalıdır. Ortam: Susuzluğa karşı dayanıklı olan bu bitki, çok soğuk havaları sevmez. Aydınlık yerleri sever.
Dayanıklı bir bitkidir ve susuzluğa karşı dirençlidir. Doğal ışıkta daha hızlı büyür, aydınlığı sever. Tıpkı bodur kılıç çiçeği bakımında olduğu gibi sulamak için toprağın kurumasını beklemek gerekir.
Kılıç çiçeği, çiçeğin köklerinde oluşan sürgünler alınarak dikilir. Zamanla tekrar köklerde yeni sürgünler oluşmaktadır. Bu sürgünler alınarak ayrı saksılara konularak çoğaltılmaktadır. Başka bir çoğaltma yöntemi ise bir yaprak koparılarak bu yaprağın suda çimlendirilmesidir.
Kılıç çiçeği 2 yöntem ile çoğaltılabilmektedir: İlk yöntemden yan sürgünlerden temiz bir bıçakla alınacak yaprak çelikleme denilen uygulamayla büyütülür. İkinci yöntemde ise olgun yapraklardan biri alınarak dikilir.
İlgili 24 soru bulundu
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? Kılıç çiçeğinin çoğaltılması kökten ayırarak yapılır. Sürekli yavru veren bu bitkiyi çoğaltmak bu yöntem sayesinde oldukça kolaydır. Kökten ayrılan yavrular fazla büyük olmayan bir saksıya dikildikleri takdirde ve doğru bakım uygulandığında kısa sürede bulunduğu ortama adapte olurlar.
Bitkilerin hızlı büyümesini sağlamak için, iyi drenajlı ve besin açısından zengin bir toprak kullanmalısınız. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler, büyüme hızlarını önemli ölçüde etkiler. Kompost ve organik gübreler kullanarak bitkilerinizin topraktan gerekli besinleri almasını sağlayın.
Kılıç çiçeğinin yapraklarına sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Yaz ayları boyunca; 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz.
Çiçek Ölçüsü: Peygamber Kılıcı Çiçeğimizin Boyu 20 - 30 santim boy aralığındadır.
Paşa kılıcı bitkisi, sulama ihtiyacı düşük seviyede olan bitki türleri arasında yer alır. Yani daha net bir ifade ile bitkinin tüm türlerinin kuraklık toleransı yüksektir. Çünkü kılıç çiçeği, saksısına dökülen suyu kökleri vasıtasıyla yapraklarında biriktirir.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
kalmayacağı bir noktada köklenmeye bırakabilirsiniz. Suyunu 10-15 gün aralığında yenilemeyi ihmal etmeyin. Sudaki oksijen miktarı azaldıkça bitki kök üretemez.
PAŞA KILICI - SANSEVIERIA 20-30 CM
Boyu 20 ila 30 cm arasındadır. Paşa Kılıcı Çiçeği, halk arasında peygamber kılıcı ismiyle de anılır. Bir iç mekan süs bitkisi olan Paşa Kılıcı Çiçeği (Sanseveria), sukulent biçimli ve gösterişlidir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
Mart - Eylül ayları arasında 8-10 günde bir çiçekli bitkiler için bitki besini uygulanmalıdır. Ekim - Şubat ayları arasında 15-20 günde bir genel kullanım bitki besini uygulanmalıdır.
Nisan ayında çoğaltabileceğiniz alev kılıcı çiçeğinin bir kısmını köklerinden ayırabilirsiniz. Ancak yetiştirmek amacıyla ayırdığınız bitki köklerini, vakit kaybetmeden başka bir saksıya dikmelisiniz. Bu sayede kökten ayrılan bitki, kısa sürede büyüyerek çiçek açacaktır.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Çiçekleri suladığınız suyun içine ayda bir ya da iki defa çiçek vitamini ilave ederek çiçeğinizi bu şekilde sulayabilirsiniz. Bu durumun beraberinde kış mevsimi çiçeklerin doğal dinlenme periyodu olduğundan dolayı bu aylarda vitamin ölçüsünü düşürebilirsiniz.
Çiçek Coşturan Gübre İçeriği
Bitkilerin oluşumunda ve gelişmesinde etkili olan çiçek coşturan gübre, olgunlaşma sürecinin oluşmasını sağlamaktadır. Gübreleme sonucunda alınacak olan ürünlerin kalitesini yükseltmektedir. Tane dökülmesini engelleyerek verimliliğin artmasını sağlamaktadır.
Toprağı nemli tutmak önemlidir ancak köklerin sürekli su altında kalmadığından emin olunuz. Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar.
Yaygın olarak yılbaşında çiçek açar. Her yıl farklı dönemlerde açarak uzun süre çiçeklerini koruyabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri