SANSEVİERİA diğer adı ile kılıç çiçeği, paşa kılıcı yapraktan çoğaltılır paşa kılıcı yaprakları kesilerek hatta bir yapraktan 3 ayrı parça galibde bölerek çoğaltılır, paşa kılıcı direk yaprakları toprağa dikerek çoğaltılır. kılıç çiçeği yaprakları suda da kök ve yavru verir su içerinde bekleyerekte çoğaltılır.
yaklaşık bir ay içerisinde köklerini göstermeye başlar. Kök uzunluğu en az 10 cm ve birden fazla kök. sayısına ulaştığında ister toprakta ister suda bakmaya. devam edebilirsiniz.
KILIÇ ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? Kılıç çiçeğinin çoğaltılması kökten ayırarak yapılır. Sürekli yavru veren bu bitkiyi çoğaltmak bu yöntem sayesinde oldukça kolaydır. Kökten ayrılan yavrular fazla büyük olmayan bir saksıya dikildikleri takdirde ve doğru bakım uygulandığında kısa sürede bulunduğu ortama adapte olurlar.
Paşa kılıcı nadiren saksı değişimine ihtiyaç duyan ve yavaş büyüyen bir bitki. Ancak bol miktarda güneş ışığı alırsa hızla büyüyebilir ve saksı değişimi gerektirebilir. Bu bitkileri dikmek için en iyi dönem ilkbahardır.
İlgili 37 soru bulundu
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ 1 METRE OLDUĞUNDA İSE...
Rivayete göre dikilen bitkinin yaprağı 1 metreye ulaşırsa o kişinin dileği kabul oluyor. Söylentilere göre ev sahibi olmayan bir kişinin evine hediye olarak yavru bir kılıç çiçeği geldiğinde ya da ev sahibi satın aldığında o kişinin evi oluyormuş.
PAŞA KILICI ÇİÇEĞİ . NASIL ÇOĞALTILIR İKİ ÇEŞİT ÇOĞALTILIR 1. KÖK AYRIMI YAPARAK 2. BİR TANE YAPRAK KESEREK O YAPRAĞI 15.CM KESEREK TOPRAĞA DİKİP ÇOĞALTIMINI YAPARIZ BENDE YAPRAKTAN KILIÇ ÇİÇEĞİ ÇOĞALTIMINI YAPTIM.
Kılıç çiçeğinin çiçek açması, ne yazık ki çok kolay değildir. Boyu 50-60 cm'i geçtikten sonra çiçek açabilir. Çiçek açması için ortamın nemi, ışık miktarı ve doğru bakım çok önemlidir. Çiçek açma dönemi, yaz aylarıdır.
Bir iç mekan Bitkisi olan kılıç çiçeği çok nadir olarak çiçek açar. Bu nedenle çiçek açarsa ev sahibi olunacağına inanılır. Aynı zamanda yavru bir yaprağı büyür ve bir metreye ulaşırsa yine kişi ev sahibi değilse ev sahibi olacağına inanılır. Peygamber kılıcı son derece dayanıklı bir bitkidir.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Alternatif olarak bitkiyi çoğaltmak için yaprak kesme yöntemi de tercih edilebilir. Bu yöntem dahilinde önce kılıç çiçeğinin sağlıklı yapraklarından birkaç tanesi kesilir.
Dalı 45 derecelik açıyla kesmeniz gerekmektedir. Böylece suyla temas edecek alanı büyütür ve daha kolay köklenmesini sağlarsınız. Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin.
Suda köklendirme işlemi doğru bir şekilde yapıldığında yaprak güzeli birkaç gün içerisinde kök verecektir. Bitkinin köklerini suda bekletmek dışında hiçbir çabaya gerek bırakmayan bu yöntemi uygulamadan önce bitkileri iyi tanımanız gerekmektedir.
Yaygın olarak yılbaşında çiçek açar. Her yıl farklı dönemlerde açarak uzun süre çiçeklerini koruyabilir. Paşa kılıcı çiçeği güzel bir koku yayarak hoş bir atmosfer sağlar.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Bitkinin herhangi bir zararı bulunmamakla beraber daha çok faydası vardır. Birçok bitkinin geceleri karbondioksit ve zararlı gaz salımı nedeniyle ev içerisinde beslenmemesi söylenir ancak kılıç bitkisi öyle değildir. Diğer bitkilerden farklı olarak bulunduğu ortamı temizlemesiyle bilinir.
Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır. Kök gelişimi Paşakılıcı bitkisi için son derece önemlidir. Bu yüzden kök gelişimine elverişli ve altı delik saksıları tercih etmelisiniz.
Kılıç çiçeğinin yapraklarına sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Yaz ayları boyunca; 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz.
💐KILIÇ ÇİÇEKLERİNİZ MAYA İLE COŞACAK/ ÇİÇEK BAKIMI NASIL YAPILIR/ #çiçekbakımı #mayaileçiçekbakımı - YouTube. Ayda bir, 3 ayda bir yada 6 ayda bir bu bakımı yapabilirsiniz. 5 litre su ve 1 pk maya yeterli. Ayrıca diğer çiçek videolarım için link ekliyorum tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bakımı kolay, neredeyse yaz boyu çiçekli… Evinizdeki negatif enerjiyi tümüyle alan bu bitki sayesinde baş ağrısı ve sinüzit hissetmeyeceksiniz. Evlerde görmeye alışkın olduğumuz çiçeklerden birisi de kılıç çiçeği. Halk arasında kılıç çiçeğine peygamber kılıcı denildiğini de duymuşsunuzdur.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
Halk arasında “Paşa kılıcı” olarak bilinen Sansevieria, ev dekorasyonunda kullanılan bir iç mekan bitkisidir. Bu bitki, toksik olabilecek saponin adı verilen bir madde taşır. Saponinler mide bulantısına, kusmaya ve ishale neden olabileceğinden evcil hayvanlar bu bitkilerden uzak tutulmalıdır.
Peygamber kılıcı bu çiçeğin adı, rivayete göre, bunun tohumunu ektikten sonra, boyu 1 metreyi geçtiğinde ev sahibi olunulurmuş. :) İnanır mısınız, inanmaz mısınız bilmem ama denemekten zarar gelmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri