Bakımı kolay, neredeyse yaz boyu çiçekli… Evinizdeki negatif enerjiyi tümüyle alan bu bitki sayesinde baş ağrısı ve sinüzit hissetmeyeceksiniz. Evlerde görmeye alışkın olduğumuz çiçeklerden birisi de kılıç çiçeği. Halk arasında kılıç çiçeğine peygamber kılıcı denildiğini de duymuşsunuzdur.
Bitkinin herhangi bir zararı bulunmamakla beraber daha çok faydası vardır. Birçok bitkinin geceleri karbondioksit ve zararlı gaz salımı nedeniyle ev içerisinde beslenmemesi söylenir ancak kılıç bitkisi öyle değildir. Diğer bitkilerden farklı olarak bulunduğu ortamı temizlemesiyle bilinir.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Dinamik bir semboldür. Aynı zamanda mücadeleyi sembolize eder. Bu çiçeği evde bulundurmanın olumsuz tarafı tartışma, kaos ve gürültüye sebebiyet vermesidir.
İlgili 31 soru bulundu
Bazı kaynaklarda ismi peygamber veya paşa kılıcı olarak da geçebilen bitki, susuzluğa dayanıklıdır. Fazla bakım istememesinden dolayı kılıç çiçeği birçok evde ve ofiste kendisine yer bulabilmektedir. Paşa kılıcı bitkisi, çok yıllık bir bitki türü olması ve susuzluğa dayanıklı yapısı nedeniyle dış mekan için uygundur.
Doğal oksijen deposu: kılıç çiçeği
Bazı bitkiler, gece boyunca zararlı gaz salınımında bulunduğu için her bitki evde bakılmaya uygun değil. Ama evine kılıç çiçeği almayı düşünenler bu konuda gönlünü ferah tutabilir. Çünkü farklı türleri olan bu bitkinin tam bir oksijen deposu olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir. çiçeğinin açması zordur ve ne zaman açacağını bilemezsiniz, onu özel yapan da budur.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Paşa kılıcı bitkisi havayı temizleyebilen bir bitkidir. Gündüz saatlerinde enerji ve oksijen üretir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.
Mavi Peygamber Çiçeği (Mavi Kantaron) neden ALS Hastalığı için uluslararası bir sembol olarak seçildi? Mavi Peygamber Çiçeği (Centaurea cyanus), Akdeniz Avrupa'sına özgü, bir yıllık yerli bir bitkidir. Gelecek için umudu temsil eden Peygamber Çiçeği, doğanın sade güzelliğini ve yaşam döngüsünü hatırlatır.
Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. En iyi hava temizleyici ev bitkilerinden biri olmasının yanı sıra, çok güzel ve eşsiz görünüme sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşürür, benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir.
Kılıç Bitkisi:
Asya inancına göre evinizde kılıç bitkisi bulundurmak bereket, uzun yaşam, sağlık ve güzellik sağlar. Toksinleri temizleyen kılıç bitkisi genellikle yatak odası, ev girişi veya oturma odalarının vazgeçilmezidir.
Paşa Kılıcı Özellikleri Nelerdir? Paşa kılıcı formaldehit, ksilen ,toluen, benzen gibi zararlı hava kalitesini düşüren kansojenleri emerek evinizin havasını temizler. Havayı temizlemesi nedeniyle uyku kalitesi de artış gösterir. Bakımı son derece kolaydır.
Sansevieria / Paşa Kılıcı
Paşa kılıcı, aloe vera ve barış çiçeği gibi NASA'nın havayı temizlediğini onayladığı çiçekler arasında. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek daha kaliteli bir uyku için yardımcı olacak paşa kılıcı, yatak odanızda baş köşeyi hak ediyor.
Aşırı sulama bitkinize zarar verir. Yaz aylarında toprağının nemli tutulması sıcak havalarda yeterli olacaktır. Derece düştükçe ve kış aylarında ise çok az miktarda sulama yapılmalıdır. Ayrıca yapraklarda görülen renkli yapıyı korumak istiyorsanız bitkinize dinlenmiş su vermenizde yarar vardır.
Sulama: Kılıç çiçeği, suyu çok sevmez. Su ve besinleri önce depolayıp sonrasında kullanılır. Bu yüzden sulama işlemi, toprak kurudukça yapılmalıdır. Yazın haftada 2 kez, kışın ise haftada bir veya 2 haftada bir olacak şekilde sulama yapılmalıdır.
- İştah açıcı özelliği vardır. - Göz yorgunluğu için rahatlatıcı olarak kullanılır. - Ağrı giderici olarak kullanılır. - Öksürük, bronşit, nefes darlığına karşı faydalıdır.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Paşa kılıcı çiçeği yılbaşında açan bir çiçektir. Özellikle her yıl küçük ve beyaz görüntüsü ile beraber harika bir etki oluşturur. Aynı zamanda bulunduğu ortama oldukça güzel bir koku verdiğini eklemek gerekir.
Paşa kılıcı çiçek açması kolay değildir. Bunun için bu bitkinin bakımını düzenli olarak yapmanız gerekmektedir. Paşa kılıcı 50 ve 60 santimetrelik bir boya ulaştığı zaman çiçek açmaktadır. Paşa kılıcının çiçek açma dönemi yaz aylarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri