Kılıç çiçeğinizin cılız kalmasını istemiyorsanız saksıyı ışık alan bir yere konumlandırmalısınız. Direkt güneş ışığı almasa da yarı gölge alanlar da uygun olacaktır. Rüzgar alan yerlerde uzayan yaprakları eğebileceği için kılıç çiçeğine uygun değildir.
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Kılıç çiçeği; güneş ışığını seven bir çiçektir. Yaz mevsiminde haftada bir defa, kış mevsiminde ise 2 haftada bir kez su vermek yeterli olacaktır. Doğrudan değil dolaylı güneş ışığı almalıdır. Kılıççiçeği, çok soğuğu sevmeyen bir çiçektir.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Bakımı kolay olan Kılıç Çiçeği, yatak odası için ideal bir seçimdir çünkü NASA'nın en iyi 10 hava temizleyen bitki listesinde yer almaktadır. Aynı zamanda geceleri karbondioksiti oksijene dönüştüren birkaç ev bitkisinden biridir (çoğu ev bitkisinin yalnızca gündüzleri yaptığı bir şeydir).
Paşa Kılıcı
Özenli bakılması halinde her yıl ince, uzun bir sap üzerinde küçük, beyaz ve güzel kokulu çiçekler açar. İç mekânda oksijen sağlayan bir bitkidir, havayı temizler, özellikle geceleri oksijen açığa çıkarır, gece boyu havayı temizlemesinden dolayı uyku kalitesini yükseltir.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Kılıç Çiçeği, Çiçek Açar Mı? Kılıç çiçeğinin çiçek açması, ne yazık ki çok kolay değildir. Boyu 50-60 cm'i geçtikten sonra çiçek açabilir. Çiçek açması için ortamın nemi, ışık miktarı ve doğru bakım çok önemlidir.
Salon bitkisi toprağına mutlaka humus ilave edilmeli ve ponza taşı karıştırılarak havadar ve suyu geçirgen bir ortam sağlanmalıdır. Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
Sansevieria / Paşa Kılıcı
Paşa kılıcı, aloe vera ve barış çiçeği gibi NASA'nın havayı temizlediğini onayladığı çiçekler arasında. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek daha kaliteli bir uyku için yardımcı olacak paşa kılıcı, yatak odanızda baş köşeyi hak ediyor.
Yaygın olarak yılbaşında çiçek açar. Her yıl farklı dönemlerde açarak uzun süre çiçeklerini koruyabilir. Paşa kılıcı çiçeği güzel bir koku yayarak hoş bir atmosfer sağlar.
Kılıç çiçeği herhangi bir nedenden dolayı kökünden çürümüşse yaprakları devrilebilir. Kökünden çürüyen kılıç çiçeğini kurtarmanın tek yolu yaprakları tekrar doğru bir şekilde ekip köklenmesini beklemektir.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Her çiçek gibi bu çiçeği de don olayından korumanız gerekir.Halk arasında boyu 1 m. yi geçerse eken kişinin bir dileğinin gerçekleşeceğine inanılır. (Genel de ev sahibi olacağına rivayet edilir)Kışın iki hafta da bir kez, Yazın hafta da bir kez su vermeniz yeterlidir.
Çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden biridir. Çiçek saksıdaki ilk yılını doldurup ikinci yılına girdiğinde, bahar ayında yeni çıkan filizler kökleriyle birlikte alınarak başka bir saksıya ayrılabilir. Paşa Kılıcı Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Dayanıklı bir bitkidir ve susuzluğa karşı dirençlidir. Doğal ışıkta daha hızlı büyür, aydınlığı sever. Tıpkı bodur kılıç çiçeği bakımında olduğu gibi sulamak için toprağın kurumasını beklemek gerekir.
Hikayeye göre peygamber kılıcı 1 metreyi geçerse ev sahibi olunurmuş.
Özellikleri Nelerdir? Kılıç çiçeği; Batı Afrika orijinli, 18 ila 40 santimetre arasında boya ulaşabilen, ince yapraklı bir bitkidir. Orijinal adı Sansevieria olan bitkinin 70'ten fazla türü mevcuttur. En yaygın olarak bilinen türünün yaprakları üzerindeki desenler genelde sarı ve yeşilin çeşitli tonlarındadır.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri