Ana Vatanı tropik batı Afrika'dır. 18-40 cm arasında uzayabilen, uzun ince yaprak şeklinde büyüyen, susuzluğa dayanıklı ve fazla bakım istemeyen bir bitkidir. Çiçeğin yaprakları üzerinde sarı, yeşilin farklı tonları, beyaz ve karma desenler bulunur.
Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. En iyi hava temizleyici ev bitkilerinden biri olmasının yanı sıra, çok güzel ve eşsiz görünüme sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşürür, benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Kılıç çiçeği; Batı Afrika orijinli, 18 ila 40 santimetre arasında boya ulaşabilen, ince yapraklı bir bitkidir. Orijinal adı Sansevieria olan bitkinin 70'ten fazla türü mevcuttur. En yaygın olarak bilinen türünün yaprakları üzerindeki desenler genelde sarı ve yeşilin çeşitli tonlarındadır.
Kılıç çiçeği hediye etmek, birine aşk, sevgi ve sadakat hislerinizi ifade etmek anlamına gelmektedir. Bu çiçek, aynı zamanda arkadaşlık ve dostluk gibi bağları ifade etmek amacıyla da tercih edilmektedir. Paşakılıcı çiçeğinin can alıcı renkleri, dikkat çeken en belirgin özelliklerindendir.
İlgili 16 soru bulundu
Doğal oksijen deposu: kılıç çiçeği
Ayrıca ürettiği oksijenle ortamdaki zararlı gazların etkisini de azaltıyor. Hâl böyle olunca evin içine sinen istenmeyen kokuları yok etmek için oda spreyi kullanmanıza da gerek kalmıyor. Bu muhteşem yeşil yapraklı bitki tek başına ortamın havası yenileyecek etkiye sahip.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
Bakımı oldukça kolay olması nedeniyle evlerde çokça tercih edilen paşa kılıcı bitkisinin zararının diğer bitkilere oranla daha az olduğunu söyleyebiliriz. Yendiğinde insanlarda ağız ağrısı, tükürme isteği ve mide bulantısı oluşturan paşa kılıcı, hayvanlarda ise kusma ve ishale neden olabiliyor.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
Paşa kılıcının iki tür gövde şekli vardır. Bir tanesi bodur şeklinde olan diğeri ise uzun saplı olandır. Paşa kılıcı, kılıca benzeyen bir yapıya sahiptir. Susuzluğa karşı uzun bir süre dayanıklıdır. Bulunduğu mevsime bağlı olarak sulama aralıklarını ayarlamanız gerekmektedir.
Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
Her çiçek gibi bu çiçeği de don olayından korumanız gerekir.Halk arasında boyu 1 m. yi geçerse eken kişinin bir dileğinin gerçekleşeceğine inanılır. (Genel de ev sahibi olacağına rivayet edilir)Kışın iki hafta da bir kez, Yazın hafta da bir kez su vermeniz yeterlidir.
İdrar söktürür. Nikris hastalığında faydalıdır. Böbreklerdeki kumun dökülmesine yardımcı olur. Bazı göz hastalıklarında kullanılır.
Saksı seçimi: Kılıç çiçeği orta boyutlarda derin bir saksıda yetiştirilir. Boyu uzadıkça saksı değişimi yapılabilir. Saksı değişimi için en uygun zaman, Nisan ayıdır. Saksının altında mutlaka drenaj delikleri bulunmalıdır.
Kılıç çiçeği herhangi bir nedenden dolayı kökünden çürümüşse yaprakları devrilebilir. Kökünden çürüyen kılıç çiçeğini kurtarmanın tek yolu yaprakları tekrar doğru bir şekilde ekip köklenmesini beklemektir.
Her koşulda yaşayabilir. Az ışık alan alanlarda da aydınlık ortamlarda da yaşayabilir. Direkt yoğun güneş ışığına maruz kalmamalıdır. BÜYÜME: Köklerinden daha çok yavru vermesi için küçük bir saksıda bakılması önerilmektedir.
Bambu bitkisini evde bulundurursanız eğer evinizdeki negatif enerjiyi ortadan kaldırarak daha huzurlu bir yaşam ve daha huzurlu bir uyku çekebilirsiniz.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri