Sarımsak, zerdeçal, kekik, zencefil, elma, ananas, muz, domates, üzüm, çilek, kiraz, kızılcık, bal, yeşil çay, çuha çiçeği çayı, soya, fasulye, kayısı, portakal, böğürtlen, erik, hindiba gibi baharat, sebze ve meyvelerden elde edilen besinler damar tıkanıklığı tedavisinde aşama kaydetmenizi sağlar.
Kılcal damar tıkanıklıklarının tedavisinde günümüzde; anjiyo, ilaçlı balonlar, aterektomi (damar içi traşlaması), lazerle tedavi ve stent uygulamalarına başvurulmaktadır. Bunun yanı sıra kılcal damar tıkanıklığının yaşandığı yere bağımlı olarak bypass uygulamasına da ihtiyaç duyulabilmektedir.
Damar tıkanıklığı sadece ameliyat ya da anjiyo tedavisiyle açılabilir. Damar tıkanıklığını açan bir ilaç ya da besin yoktur. Doktorların damar açıcı olarak verdiği ilaçlar dolaşım düzenleyicidir. Anjiyo ile damar açma balon, stent ya da damar tıraşlama ile yapılır.
Tıbbi bitkilerin damar açıcı özelliğinin olduğunu daha önceden duymuş olmanız kuvvetle muhtemeldir. Zencefil, yaban mersini, zerdeçal, ginseng, sarımsak gibi birçok tıbbi bitki tıkanmak arterlerde medyana gelen plakların temizlenmesinde etkilidir.
İlgili 26 soru bulundu
Bol miktarda lif içeren meyve ve sebzeler de damarları korumak için önemli besin kaynaklarındandır. Özellikle brokoli, ıspanak, lahana, havuç ve turpgiller gibi sebzeler, antioksidanlar ve flavonoidler açısından zengindir ve kan basıncını düşürerek damarlardaki tıkanıklık riskini azaltır.
Zencefil, sarımsak, limon ve sirkenin yardımcı besin olarak tüketiminin başta kalp sağlığı olmak üzere insan sağlığına olumlu etkileri bilimsel araştırmalar tarafından gösterilmiş. Fakat bu malzemelerden oluşan bir karışımın kapalı damarları açtığına dair bir kanıt yok.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.
Özellikle otuzlu yaşlardan sonra sigara veya alkol gibi zararlı alışkanlıkları olanların sarımsak ve limon suyu kürünü sıkça yapmaları gerekiyor. İşte faydaları: Bu kürün en önemli faydalarından biri, bütün damar iltihaplarını tedavi eder. Tıkanan damarları açar, damar sertliklerini ve hipertansiyonu engeller.
Kılcal damar çatlaması yüzde oluşabilir. Bu gibi durumlarda toz zerdeçalı balla karıştırıp krem hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kremi her gece uykudan önce yüzünüze sürüp 10 dakika kadar beklemelisiniz. Bekleme süresi dolunca ılık suyla temizlemelisiniz.
Isı artışı, fazla ayakta durma, bacakları sarkıtarak uzun süreli oturma kılcal damar oluşumunu artırır.
Burunda Kılcal Damar Çatlaması Bitkisel Tedavisi
İşte burunda kılcal damar çatlaması için kullanılabilecek bazı bitkisel tedaviler: Aloe Vera: Aloe vera yaprağından çıkan jeli, kılcal damar çatlamalarının iyileşmesine yardımcı olabilir.
Zeytinyağı vücudumuzdaki Ana damarlarımızda ve kılcal damarlarımızda kireçlenmeyi de önlemektedir. Bu nedenle de damar sertliğini de önlemektedir. Ayrıca dolaşımdaki kanda kolesterol (yağımsı madde) ve lipit parçacıklarının-taneciklerinin oluşmasını da önlemektedir.
Kan yağlarının yükselmesinden dolayı kalp damar hastalıklarının temelinde yer alan damar tıkanıklı şikayetine karşı çörek otu kullanımı kan yağların düzenlenmesinde etkileri sayesinde kandaki yüksek kolesterol ve trigliserit seviyesinin düşürülmesini sağlayabilir.
Kantaron yağı bu bölgelerdeki ağrıyı hafifletir, ayrıca bacaklardaki kılcal damar görünümünü büyük oranda azaltır. Kantaron yağı romatizmal ağrıları, kas ve eklemlerdeki ağrıları da hafifletir.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık cihazlarıyla başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Daha önceleri kullanılan buz ve elektrik cerrahisi kılcal damar tedavisinde başarılı olmamıştır.
* At Kestanesi Kremi, Kan Dolaşımını Hızlandırır. Cildi Daha Sıkı Ve Gergin Yapar, Bu Sayede Gözeneklerde Kapanır. * Kılcal Damar Varislerini Yok Eder. Özellikle Yüzde Bulunan Damar Görünümünü Yok Eder.
Kalp damarı tıkanıklığı iki yöntemle açılır. Birinci yöntem pıhtı eritici ilaçların damar yoluyla verilmesi. Başarı şansı düşük olduğu için, acil anjiyo laboratuvarı ve ekibinin olmadığı durumlarda yapılır. İkinci ve etkin yöntem ise tıkanan damarın acil kalp anjiyosuyla belirlenip anjiyoplasti ve stentle açılması.
Kılcal damar çatlaması genellikle tedavi gerektirmez ve kendiliğinden kaybolabilir.
Yüzde kılcal damar çatlaması
Cilt derisinin ince olması, genetik faktörler, yaşlanma, uzun süre güneş ışığına maruz kalmak gibi nedenleri olabilir. Tedavide genellikle ışık ve lazer tedavisi tercih edilse de bir uzman tarafından cildinizin analiz edilerek en uygun tedavi gerçekleştirilmesi faydalı olacaktır.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Limon, sarımsak, zerdeçal, zencefil, elma, muz, ananas ve domates gibi meyve ve sebzeler evde tüketilebilecek ve damar tıkanıklığı tedavisinde doğal yöntemler olarak kullanılabilecek besinlerdendir.
Zencefilin Yan Etkileri Nelerdir? Zencefil trombositlerin pıhtılaşmasını azaltır bu nedenle kan inceltici etkisi vardır. Kanamaya meyilli insanlarda fazla zencefil tüketimi kanamaya neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri