Varis hastalarının çoğu bu durumun geçici olduğunu düşünmektedirler. Ancak varis kendiliğinden ne yazık ki geçmez. Damar çapındaki genişlemeye bağlı olarak damar içinde bulunan kapakçıklar birbirini karşılayamaz.
Kılcal varis tedavisinde iki yöntem kullanılır. Bunlar sıvı skleroterapi ve köpük tedavisidir. Damarın yerine genişliğine bağlı olarak tedavinin hangi yöntemle yapılacağına doktor karar verecektir.
Toplardamarlarda oluşan bir fiziksel sorun olan varis hastalığı tedavi edilmediği müddetçe geçmez. Bu nedenle varis ancak tedavi edilerek geçer.
Kılcal damar çatlaması genellikle tedavi gerektirmez ve kendiliğinden kaybolabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık cihazlarıyla başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Daha önceleri kullanılan buz ve elektrik cerrahisi kılcal damar tedavisinde başarılı olmamıştır.
Kılcal Damar Oluşumu Genellikle Bacaklarda ve Yüzde Görülür!
Bu sorunun çözümlenmesi için devlet hastaneleri iki yöntem belirlemiştir. Sorun bir sağlık sorunu olarak görülür ise tedavi Devlet Hastanelerinde yapılmaktadır. Fakat sorun estetik bir sorun olarak kabul edildiğinde Devlet Hastaneleri tedavi yapmamaktadır.
C1 seviyesindeki varisler yani kılcal damar çatlamaları tedavi edilmez ise büyük boy varislere dönüşmez. Yalnızca örümcek ağına benzer şekilde yayılırlar. Bu durum sağlık açısından bir şikâyete neden olmaz. Ancak estetik açıdan rahatsız edici bir görüntüye neden olurlar.
Kantaron yağı bu bölgelerdeki ağrıyı hafifletir, ayrıca bacaklardaki kılcal damar görünümünü büyük oranda azaltır. Kantaron yağı romatizmal ağrıları, kas ve eklemlerdeki ağrıları da hafifletir.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.
Kozmetik bir sorun olan kılcal damar problemi orta ve kalın varislere göre tehlike içermeyen hatta tedavi olmadan ömrünüzü geçirebileceğiniz bir yapıdadır.
Basınç artışı olunca ince kılcal damarlar genişler ve bacakta mavi damar, yani varis oluşur. Bacakta ince mor damarlar neden olur sorusunun yanıtından önce konuyu ele almakta fayda olacaktır. Varis olarak adlandırdığımız genişlemiş kılcal damarların çapı inceyse ve damarlar cilde yakınsa kırmızı ve mor görünüm oluşur.
Bacakta Kılcal Damar Çatlaması Neden Olur? Bacakta kılcal damar çatlamasının nedenleri; hormonal rahatsızlık, genetik, uzun süre ayakta kalma, obezite, yüksek topuklu ayakkabılar ve dar pantolon olabilir.
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
Kılcal damarlar büyük damarlara dönüşür mü? Hayır, kılcal damarlar ayrı bir damar tipidir ve hep kılcal olarak kalır. Aynı şekilde orta boy damarlar (yeşil ağ gibi damarlar) da büyük damara dönüşmez. Sadece yıllar içinde biraz daha büyüyebilir.
Bacakta kılcal damar çatlaması, cilt yüzeyine yakın damarların çatlamasıyla oluşur. Kırmızı ve mor renkte görülebilir. Dar kıyafetler, uzun süre ayakta kalmak, obezite, sigara kullanımı sebep olabilir.
Düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde yaklaşık 1 ay sonra cilt renginizin açılmaya başladığını, lekelerin, siyah noktaların yok olmaya başladığını göreceksiniz.
Burunda Kılcal Damar Çatlaması Bitkisel Tedavisi
İşte burunda kılcal damar çatlaması için kullanılabilecek bazı bitkisel tedaviler: Aloe Vera: Aloe vera yaprağından çıkan jeli, kılcal damar çatlamalarının iyileşmesine yardımcı olabilir.
Zeytinyağı vücudumuzdaki Ana damarlarımızda ve kılcal damarlarımızda kireçlenmeyi de önlemektedir. Bu nedenle de damar sertliğini de önlemektedir. Ayrıca dolaşımdaki kanda kolesterol (yağımsı madde) ve lipit parçacıklarının-taneciklerinin oluşmasını da önlemektedir.
Çoğunlukla ayak damarlarında oluşan bir rahatsızlık olması sebebiyle varis hastalığı olan bireyler, mutlaka Kalp Damar Cerrahisi uzmanı tarafından tedavi edilmelidir. Varis hastalığı ile mücadele eden kişiler yanlış pek çok bölüme giderek tedavi süreçlerinde sıkıntı yaşamaktadırlar.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
merhaba lazer ile varis tedavisini devlet sgk karşılıyormu masrafı varmı teşekkürler. Merhaba SGK karşılamıyor maalesef.
500 gramlık at kestanesini blenderden geçirin ve kıvam verecek kadar zeytinyağıyla sirke ekleyin. Hazırladığınız karışımı cam kavanozda muhafaza edip kılcal damar çatlaması için kullanabilirsiniz. Düzenli aralıklarla bu karışımı çatlak gözlemlenen bölgeye sürmelisiniz.
Varis tedavisi için hangi doktora gidilir sorusuna doğru cevap bilgilendirmelerimizden de anlaşılacağı üzere kalp ve damar cerrahisi uzman doktordur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri