Klima çalışmaya başlayıp iç ünite fanı devreye girdikten yaklaşık 30 dakika sonra sıcak hava üfler ve ortamdaki sıcaklık artmaya başlar. Hava sıcaklığının çok düşük olduğu durumlarda çalışma prensibi gereği ısıtma etkisi azalır. Klimanız istediğiniz derecede ısıtma yapmaz.
Klima soğuk ayarı konfor sıcaklığının 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartabiliriz. Doğru kullandığımız zaman klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klima sıcak ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Klimalar sayesinde ekonomik ısıtma sağlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 dereceyi aşmamalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamanız gerekir.
Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Klimanızı kullanırken, ihtiyacınızın üzerinde bir sıcaklık değerine ayarlamayın. Klimanız ayarlanan sıcaklık değerine ulaşıncaya kadar çalışır. Klimanın soğutma konumunda 18°C veya ısıtma konumunda 30°C olarak ayarlanması ile daha hızlı iklimlendirme elde etmezsiniz.
HEAT (Isıtma) Modu:
Isıtma modunu seçtikten sonra istediğiniz sıcaklık ayarını yaptıktan sonra, fan tuşu ile üfleme hızını ve swing tuşu ile fan üfleme açısını ayarlayabilirsiniz. Klimanızı ısıtma modunda çalıştırmaya başladığınızda, soğuk üflemeyi önlemek için iç ünite hava üflemeyi 1-5 dakika kadar erteleyecektir.
Klimanın sinyal kablolarında sorun olabilir. Klimanın kurulumu esnasında ısı ayarı doğru yapılmamış olabilir. İç ünitede hava akışının çıktığı kanatçık yukarıya dönük olabilir. Tüm bu sebepler klimanın sıcak hava üfleyememesi, üflese bile fark edilememesi anlamına gelebilir.
Her bastığınızda ekranda soğuk, sıcak, kuru ve fan moduna geçildiğini takip edebilirsiniz. Klimadaki sıcaklık işareti güneş sembolü kışın; klimada soğutma işareti olan kar tanesi sembolü ise yazın tercih edilen klima modudur.
Klima soğuk ayarı en makul olarak 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartmanız en iyisi olur.. Doğru kullanıldığında klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klimanızın kışın sıcaklık ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
Klimaların çoğunlukla serinlemek amacıyla kullanıldığı düşünülse de soğuk havalarda ısınmak için de en avantajlı yöntemler arasında yer alıyor. Özellikle R410 gaz kullanarak çalışan klimalar hem verimli olması hem de çevre dostu olmasıyla öne çıkıyor.
Klimanın üzerimizdeki olumsuz etkileri arasında göz ve cilt kuruluğu, dehidrasyon, solunum problemleri, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinde artış ve baş ağrıları sayılabilir. Bunlara ek olarak yaz nezlesi ve klima hastalığı olarak da bilinen lejyoner hastalığı da yaygın olarak görülen diğer sıkıntılardandır.
Hem soğutma hem ısıtma işlevine sahip dört mevsim bir klima kullanarak ısınmak mümkündür. Bu tür ısıtma sistemlerinin birçok avantajı vardır. Klimanız ters çevrilebilir olmasa bile, kış aylarında yine de biraz kullanabilirsiniz.
Klima çalışmaya başlayıp iç ünite fanı devreye girdikten kısa bir süre sonra sıcak hava üfler ve ortamdaki sıcaklık artmaya başlar. Hava sıcaklığının çok düşük olduğu durumlarda çalışma prensibi gereği ısıtma etkisi azalır.
Genellikle uyku için ideal ortam sıcaklığı 16 – 19 dereceleri arasındadır.
Klimanızı COOL moduna almak içinse önce klima kumandası üzerindeki “MODE” düğmesine basın. Ardından “COOL” modunu seçebilirsiniz. Klima yaz modu işareti ise hemen her modelde benzer bir görsel tasarıma sahip. Kış modu / kar modu olarak bilinen popüler işaret, klimalardaki yaz modu işaretidir.
Damla işareti, nem alma modunun sembolüdür.
Dış ortam sıcaklığı 0° dereceye yaklaştığında dış ünitede buzlanma oluşur. Klima buzu eritmek için kesintili çalışır ve iç ünite göstergesinde sinyal verir.
Soğutucu akışkan bir kompresör tarafından bir yoğunlaştırıcıya pompalanır. Soğutucu sıkıştırıldıkça ısınır ve sıcak gaz oluşur. Bu gaz kondenser tarafında ısısını havaya verir. Bu sıcak hava, bir fan vasıtasıyla odanın içine akarak alanın ısıtılması sağlanır.
Yeterli gaz yoksa, klima havayı yeterince soğutamaz ve bu da ısıtma performansının düşmesine neden olur. Ek olarak, soğutucu akışkanın bitmesi hava akışında önemli bir azalmaya neden olarak ısıtma performansının daha da düşmesine neden olabilir.
Kompresör Çalışmaz
Sistemdeki klima gazı bitmişse veya azalmışsa kompresör kavraması devreye girmez. Gaz basınç sensörü düşük basınç algılarsa, klima kontrol ünitesi, sistemin çalışmasını durdurur.
Klima modellerine ve kumanda çeşitlerine göre değişmekle birlikte Cool ya da kar tanesi sembolü ile ifade edilen mod, soğutma modudur. Klima sıcaklık işaretleri ise Heat ya da güneş sembolü ile anlatılır.
Ani ısı ve nem değişiklikleri solunum sistemini etkilemektedir. Cilt ve göz gibi hassas bölgelerin kurumasına neden olur. Gün boyu sürekli çalışan klimalar; gürültü kirliliğine, alerjik reaksiyonlara, kronik rinit, farenjit, boğaz ağrısı ve ses kısıklıklarının ortaya çıkmasına da sebep olmaktadır.
Bu düğmeye basıldığında uzaktan kumandanın LCD ekranında yaprak sembolü görünür. Klima bu durumda ionizer fonksiyonu aktif demektir. Bu fonksiyon ortama negatif ion yayarak ferah ve rahat bir ortam hissettirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri