Klimanızı yerleştirirken dış̧ ünitenin, mümkün olduğunca yatak odası, çalışma odası ve çocuk odalarının uzağına konulması konforunuz açısından önemlidir. Çünkü dış ünitenin çalışma sesi, özellikle bu gibi alanlarda size rahatsızlık verecektir.
Mümkün olduğunca yatak odası, çalışma odası ve çocuk odalarının uzağına, üfleme havasının yakındaki pencerelerden içeri girmeyecek ve oluşturacağı gürültü komşuları rahatsız etmeyecek bir yerde konumlanmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde dış ünite çalışma sesi rahatsızlık verecektir.
Ev tipi portatif klimalar genellikle salon ve yatak odası kullanımına uygundur. Çoğu modelinin tekerlekleri bulunur ve odalar arasında gerçekleşen taşıma işlemi hızlanır. Sıcak ve soğuk hava üfleyebilirler.
Bir odada yalnızca bir klima kullanılmalıdır. Diğer klimayı ancak farklı bir odanız için kullanabilirsiniz. Tabi kullanacağınız odanın da klima montajına uygun olması önemlidir. Hangi odanız için klima düşünüyorsanız kapasite açısından ona göre seçim yapmanız gerekmektedir.
Klimadan gelen havanın kişilerin yüzüne direkt temas edebilecek bölgelerde montaj çalışması yapılmamalıdır. İç ünitenin asılacağı yer ağırlık çekebilecek bir yapıda olmalıdır. Yanıcı gazların etki alanından uzak olunmalıdır. Güneş ışığına maruz kalınabilecek durumlardan kaçınılmalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Dış ünitesi olmayan klimalar, literatürde monoblok klimalar olarak da isimlendirilir. Dış ünitesi olmayan klima, iç ve dış olmak üzere iki ünitesi bulunan piyasadaki diğer klima modellerine göre tek bir üniteden oluşur, o da aslında cihazın iç ünitesidir.
Pencere üniteleri ve taşınabilir üniteler tek tek odaları soğutmak için tasarlanırken, tek klima tüm evi soğutur mu diye düşünenlerin bakmaları gereken tipler split sistemler ve merkezi klimalardır.
Böylece klimalar klasik işlevlerinin yanı sıra iç hava temizliğine de katkı sağlar. Temel görevi ısıtma ve soğutma olan klimalar artık iç hava kalitesini olumlu etkileyen, zararlı partiküllere karşı savaşan hava temizleme teknolojileri ve filtreleme yöntemleriyle donatılıyor.
Bir klimanın ömrü çoğunlukla 10 yıldır.
Genellikle uyku için ideal ortam sıcaklığı 16 – 19 dereceleri arasındadır. Bununla beraber yazın uyurken klima kaç derece olmalı merak ediyorsanız; genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması öneriliyor. Örneğin, dışarıda 30 derecelik bir hava varsa uyku için klima 23 dereceye getirilebilir.
Maksimum güçte kullanılan 24000 BTU bir salon tipi klimanın saatlik enerji tüketimi 2,19 kWh'tir. Bu klimanın günde 10 saat çalıştırıldığı düşünülürse günlük tüketim 21,9 kWh, aylık tüketim ise 657 kW olarak bulunmuş olur.
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
klima, ısıtma modundayken bunun tersini yapar, dış ünitedeki fanı durdurup ısı değiştirici sıvı yoluyla içinden geçen havaya ısı ekleyerek iç mekana verir. bu işlemin sonucu olarak, klima soğutma modundayken dış ünite ısınır (pervaneyle soğutulur), ısıtma modundayken dış ünite soğur.
Metrekareye göre BTU hesabı için öncelikle klimayı konumlandıracağınız alanın metrekare ölçümünü yapın. Ardından bulduğunuz metrekareyi 2,2'ye bölün ve 1000 ile çarpın. Bu hesap ile klimayı konumlandıracağınız odaya kaç BTU bir klima uygun, öğrenmiş olursunuz.
İç ortamda toz, polen, kötü koku ve alerjenler varsa klima bunları titanyum apatit filtre sayesinde emerek iç ortama verilmeden süzüyor. Böylece ortam havası daha kaliteli hale gelerek nefes almada kolaylık, dinçlik gibi pozitif sonuçlar sağlıyor.
Klimanızı nem alma modunda çalıştırırsanız hem daha az enerji tüketirsiniz hem de ortamın nemini azalttığınız için konfor koşullarınızı iyileştirirsiniz. Güneş ışınlarının ortamınıza girmesini engelleyerek klimanızın fazla çalışmasının önüne geçebilir ve tasarruf edebilirsiniz.
Klima genel sistem işleyişi olarak dışarıdan sağladığı havayı belirli bir sıcaklıkla içeriye verirken dışardan aldığı havadaki tozları kendi içeriğinde biriktirir. Klima bakımının uzun süre yapılmaması bu tozların klima içinde birikmesiyle bir süre sonra araç içine kötü koku olarak yansımaktadır.
25 (Soğutulacak alanın metrekaresi) x 423 (Ege Bölgesi'nin katsayısı) = 10,575 BTU / h. 10,575 + 2400 = 12,975 BTU / h Bu hesaba göre Ege'de 4 kişinin klimayı kullanacağı 25 metrekarelik bir alan için 12,975 BTU / h kapasiteli bir klima yeterli performans gösterecektir.
Şöyle ki, splint klima demek iç ve dış ünitesi ayrı yani ayrık sistem anlamına geliyor. Inverter klima ise iç ortamdaki yüke bağlı olarak kompresörün devrini değiştirip iç ortam yüküne göre kendini ayarladığı klima anlamına geliyor. Günümüzde piyasada kullanılan klimaların hemen hemen hepsi inverter klimalıdır.
Klima Ne Kadar Sürede Soğutur? Klima çalıştıktan sonra yaklaşık 10 – 15 dakika içerisinde ortam soğumaktadır.
İlk olarak, dış ortam havasının üzerinden rahatça dolaşabileceği bir yere yerleştirilmelidir. Eğer klima, genellikle ısıtma amaçlı kullanılacaksa dış üniteyi güneye takmak en uygun seçenektir. Klima, genellikle soğutma amaçlı kullanılacaksa dış ünitenin kuzeye yerleştirilmesi en iyi verimi sağlayacaktır.
Evet, Klima A+++ yüksek enerji verimliliği sayesinde enerji tasarrufu sağlar ve elektrik faturalarınızı düşürür. Klima A+++ modelleri pahalı mı? Klima A+++ modelleri genellikle diğer modellere göre biraz daha yüksek fiyatlı olabilir, ancak uzun vadede enerji tasarrufu sağladıkları için maliyeti karşılarlar.
“24000 BTU klima ne kadar yer soğutur ve ısıtır?” sorusuna “24000 BTU klimalar maksimum 52,8 m2 alanlara kadar kullanılabilir” yanıtı verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri