Ekranda güneş sembolü belirdiğinde klima ısıtma konumuna alınmış olur. Aşağı/yukarı şeklindeki sıcaklık ayar tuşlarına basarak sıcaklığı arttırabilirsiniz. Son olarak, klimanın iç ünitesinden "bip" şeklinde bir sinyal sesi geldiğinde klimanın ön panelinde en sağda yer alan ikinci lamba yanar.
Klimada soğuk mod hangisidir? Klima modellerine ve kumanda çeşitlerine göre değişmekle birlikte Cool ya da kar tanesi sembolü ile ifade edilen mod, soğutma modudur. Klima sıcaklık işaretleri ise Heat ya da güneş sembolü ile anlatılır.
Klima yaz modu işareti ise hemen her modelde benzer bir görsel tasarıma sahip. Kış modu / kar modu olarak bilinen popüler işaret, klimalardaki yaz modu işaretidir. Bu işaret bir kar tanesini simgelediği için kış moduna, kar moduna atıfta bulunur.
tanım: ısıtma istiyorsan güneş (sıcak) işaretli butona, soğutma istiyorsan kar (soğuk) işaretli butona yönlenmeniz gerektiğini belirten işaretlerdir.
HEAT (Isıtma) Modu:
Isıtma modunu seçtikten sonra istediğiniz sıcaklık ayarını yaptıktan sonra, fan tuşu ile üfleme hızını ve swing tuşu ile fan üfleme açısını ayarlayabilirsiniz. Klimanızı ısıtma modunda çalıştırmaya başladığınızda, soğuk üflemeyi önlemek için iç ünite hava üflemeyi 1-5 dakika kadar erteleyecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Her bastığınızda ekranda soğuk, sıcak, kuru ve fan moduna geçildiğini takip edebilirsiniz. Klimadaki sıcaklık işareti güneş sembolü kışın; klimada soğutma işareti olan kar tanesi sembolü ise yazın tercih edilen klima modudur.
Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.
Klima Güneş İşareti: Klimanın ısıtma modunda çalıştığını gösterir. Kışın kullanılan klima modudur ve klima ısıtma işaretleri arasında en yaygın olanıdır. Klima Kar Tanesi İşareti: Klimanın soğutma modunda çalıştığını gösterir. Yazın tercih edilen klima modudur ve en bilinen klima soğutma işaretidir.
Klimalar sayesinde ekonomik ısıtma sağlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 dereceyi aşmamalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamanız gerekir.
Klima sıcak modu kaç derece olmalıdır diye merak edenler için mekan özelliklerine ve hava şartlarına göre değişmekle birlikte 23-24 derece arası olması gerektiğini söyleyelim.
Araç içerisinde düşük sıcaklık konsantrasyonu bozabileceği gibi aynı şekilde aşırı sıcakta aynı etkiyi verebilir ve uyku hali getirecektir. Bu sebeple otomobil kliması'nı standart oda sıcaklığı ya da 24 derece gibi değerlerde ayarlamanız gerekiyor.
Eco mod, klimanızın belirli bir ısı aralığında çalışmasını sağlar. Ortam sıcaklığını belli bir aralıkta tuttuğu için daha az enerji sarfiyatı yapar. Örneğin soğutma modunda kullandığınız ekonomik mod, ortamı 23-30 derece aralığında tutar.
Kumandanızı açtıktan sonra ise tıpkı sıcaklık ayarı yaparken olduğu gibi önce “MODE” tuşuna basmanız gerekiyor. “MODE” tuşu, klimanızdaki sıcaklık – soğukluk ayarına geçiş yapmanızı sağlar. “MODE” tuşuna, kumandanızın ekranına kar sembolü gelene kadar art arda basmanız gerekiyor.
Klimada uyku modu, bazı klima modellerinde “Sleep (uyku)”, “Silent (sessiz)” veya “Comfort (konfor)” modu olarak geçerken bazı modellerde ise klima uyku modu işareti olarak ay ya da yıldız sembolü kullanılabilir.
Klima seçerken BTU değeri dikkate alınmazsa klima fazladan enerji kullanabilir ve elektrik kullanımı artabilir. BTU dışında klimalarda elektrik tasarrufu için dikkat edilmesi gerekenler kısaca şöyle sıralanır: Klimaları sık sık açıp kapatmak daha fazla elektrik tüketilmesine sebep olur.
Klima soğuk ayarı en makul olarak 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartmanız en iyisi olur.. Doğru kullanıldığında klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klimanızın kışın sıcaklık ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
En verimli kullanım ise sıcaklığın 24 ile 26 derece arasında tutulmasıyla olur. Sıcaklığı her bir derece düşürmenin ek yüzde 8 maliyet olduğunu unutmayın. En verimli kullanım içerinin sıcaklığını dışarının sıcaklığından 2 ila 3 derece daha düşük seviyeye ayarlamak olacaktır.
Yaz aylarında klima derecelerinin genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması tavsiye edilir. Örneğin 30 derecelik bir sıcaklıkta uyku halindeyken klimanın derecesinin 23 civarına sabitlenmesi önerilir.
Klimanın sinyal kablolarında sorun olabilir. Klimanın kurulumu esnasında ısı ayarı doğru yapılmamış olabilir. İç ünitede hava akışının çıktığı kanatçık yukarıya dönük olabilir. Tüm bu sebepler klimanın sıcak hava üfleyememesi, üflese bile fark edilememesi anlamına gelebilir.
Peki kışın klima kaç derecede çalıştırılmalı? Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 derece olmalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamak gerekir. Klimanın üfleme hızını gereğinden yüksek tutmayarak da harcanan enerjiden tasarruf edebiliriz.
Dış ortam sıcaklığı 0° dereceye yaklaştığında dış ünitede buzlanma oluşur. Klima buzu eritmek için kesintili çalışır ve iç ünite göstergesinde sinyal verir.
Klima çalışmaya başlayıp iç ünite fanı devreye girdikten yaklaşık 30 dakika sonra sıcak hava üfler ve ortamdaki sıcaklık artmaya başlar. Hava sıcaklığının çok düşük olduğu durumlarda çalışma prensibi gereği ısıtma etkisi azalır. Klimanız istediğiniz derecede ısıtma yapmaz.
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
Bu düğmeye basıldığında uzaktan kumandanın LCD ekranında yaprak sembolü görünür. Klima bu durumda ionizer fonksiyonu aktif demektir. Bu fonksiyon ortama negatif ion yayarak ferah ve rahat bir ortam hissettirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri