Klimanızın filtresini temizleyip, yıkayıp kuruttuktan sonra filtre artık takmaya hazır haldedir. Filtreyi yerine takmadan önce hoş kokulu bir oda spreyini az miktarda filtreye sıkabilirsiniz. Bu, ortama daha temiz ve hoş bir koku yayılmasına yardımcı olacaktır.
Klima yoluyla bulaşan ve klima hastalığı olarak bilinen “lejyoner hastalığı”, zatürre gibi ciddi üst solunum yolu sorunlarına yol açabiliyor. Memorial Antalya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü uzmanları, klima hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Klima filtreleri toz, saç ve alerjenlere karşı bir bariyerdir, bu partikülleri yakalamak için çalışırlar ve zamanla filtrelerdeki birikim hava akışını etkileyebilir, nemin tamamen dışarı çıkmasını önleyebilir ve bakterilerin büyümesine yol açarak kokuya neden olabilir.
Klimanızın filtreleri tıkanmış olabilir. Filtreleri temizleyin. Ayrıca klimanın su tahliye hortumunun ucunun suyun akışını engellemeyecek şekilde olmasına dikkat edin. Su tahliye hortumunun ucu bidon, saksı gibi kapalı kaplara daldırılmamalıdır.
İlgili 25 soru bulundu
KULLANIM ŞEKLİ: Klima parfümü, minyatür bir klima iç ünitesi görünümündedir. Klima parfümünüzü monte etmek için klimanızın şartlandırıcı kapağında bulunan iki klipsle birlikte tutturmanız yeterli olacaktır. KULLANIM SÜRESİ: Klimanızın kapasitesine bağlı olarak 6- 8 hafta arasındadır.
İç ortamda toz, polen, kötü koku ve alerjenler varsa klima bunları titanyum apatit filtre sayesinde emerek iç ortama verilmeden süzüyor. Böylece ortam havası daha kaliteli hale gelerek nefes almada kolaylık, dinçlik gibi pozitif sonuçlar sağlıyor.
İlk olarak 1 litre su ve 2 çay kaşığı karbonatı bir tencereye alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra oluşan karışımınıza istediğiniz aromada seçtiğiniz yağ veya yağlardan 15 ile 20 damla arasında eklemelisiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra oda kokunuz hazır hale gelir.
Evinizde hoş koku yayan bitkiler ve aromaterapi ürünleri kullanabilirsiniz. Nane, lavanta, okaliptüs ve limon gibi bitkiler odalarınızda farklı bir ortam yaratır. Bu kokular havanın temizlenmesine yardımcı olabilir. Aromaterapi ürünleri de aynı etkiyi sağlayabilir.
Cam şişenin içine 4 damla tarçın yağı, 1 damla okaliptüs yağı koyun. Bu karışıma misket limonundan 2 damla ilave edin. Son adım olarak bambu çubuklarını yerleştirdikten sonra şişeyi odanın en güzel köşesine yerleştirin. Bu ferahlatıcı koku bambu çubukları aracılığıyla tüm odaya yayılacaktır.
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Klima soğutma ayarını, sıcaklık ayarına benzer şekilde “MODE” düğmesine basarak yapabilirsiniz. Bu ayarda klima kumandası göstergesi “kar simgesi” ne gelmelidir. Böylece klima soğuk hava üflemeye başlar. Yaz mevsiminde klima kullanmak isteyenler soğutma ayarını tercih etmelidir.
Ayrıca klima filtresi temizlenmezse ne olur sorusunun cevabı olarak; klima filtresinin temizlenmesi klimanın verimliliğini artırır. Kirli filtreler, klimanın hava akışını engeller ve klimanın daha zor çalışmasına neden olur. Bu durum, klimanın enerji tüketimini artırır ve daha yüksek faturalar ödemenize neden olabilir.
Klimaların en sağlıklı kullanımının gündüz vakitleri olduğunu dile getiren Atamer, “Geceleri yatarken klima açık yatmak uygun değil. Sürekli olarak soğutma nedeni ile sabah uyandığımızda vücudumuzda kas ağrıları, kas krampları, boğazımızda kuruma, bazen öksürük, bulantı ve kusmaya neden olabilir.
Klimaya parfüm sıkmak kötü kokuların giderilmesi için akıllara ilk gelen eylemlerden bir tanesidir. Ancak klimaların hava filtrelerine parfüm sıkmak mantıklı gelse de bu kısa süreli bir çözüm olur. Bunun yerine klima parfümü tercih etmek çok daha avantajlı olacaktır.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Yumuşatıcımızı, karbonat ve sıcak su ile berabar sprey şişemizin içine yukarıda belirtilen ölçeklerde koyalım ve iyice çalkalayalım. Biraz soğumasını bekledikten sonra ev yapımı oda spreyimiz kullanıma hazırdır. Özelikle kumaş yüzeylerde kalıcı etkisiyle ferahlığını çok net hissedeceksiniz.
Limon ve karbonattan ziyade, lavabo ve klozet içerisine beyaz sirke dökerek kötü kokuları yok edebilirsiniz. Bir su bardağı karbonat veya bir su bardağı limon suyunu banyonuzun bir köşesinde sürekli tutmak, oluşabilecek kötü kokuları engelleyecektir.
Koku bağlayıcı proteinler ile koku molekülleri etkileşime geçtikten sonra koku reseptör hücresinde bir elektriksel aktivasyon oluşur. Bu elektiriksel sinyal önce koku soğancığına oradan da beyindeki koku merkezlerine iletilir. Beyinde mevcut sinyal işlenir ve alınan kokunun tanımlaması gerçekleşir.
FAN Modu: Sıcaklık ayarı yapılmayan ancak ortamda hava akışı sağlayabildiğiniz bir moddur. Yani klimanızı bir vantilatör gibi kullanmış olursunuz. Fan hızınızı dilediğiniz şekilde (otomatik, düşük, orta, yüksek fan) seçebilirsiniz.
Evlerde kullanılan klimalar için ağırlıklı olarak altı ayda bir bakım yaptırılması öneriliyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında yapılması tavsiye edilen genel bakımlar klimaları, yoğun şekilde kullanacağın yaz ve kış aylarına hazırlıyor.
Böylece klimalar klasik işlevlerinin yanı sıra iç hava temizliğine de katkı sağlar. Temel görevi ısıtma ve soğutma olan klimalar artık iç hava kalitesini olumlu etkileyen, zararlı partiküllere karşı savaşan hava temizleme teknolojileri ve filtreleme yöntemleriyle donatılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri