KLOREMİN yanlışlıkla içilirse, belirtilere yönelik tedavi yapılmalıdır. Belirli bir panzehiri yoktur. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız. Herhangi bir etki beklenmemektedir.
Ürünlerin kesinlikle yutulmaması tavsiye edilir. Peki, kimyasal ve çoğunlukla metil alkol içerikli olan gargara yutulursa ne olur? Nadir de olsa yutulma durumunda sıvıların kişileri zehirleme ihtimali bulunur. Özellikle içinde metil alkol bulunan gargaraların yutulması durumunda sağlık kuruluşlarına başvurmak önerilir.
KLOROBEN yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır. Seyreltilmeden kullanılır.
Uygulama yöntemi itibarı ile yiyecek ve içecek ile etkileşimi yoktur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza ve eczacınıza danışınız. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
ANDOREX yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır. Seyreltilmeden kullanılır. ANDOREX kullanımına ilave olarak doktorunuz antibakteriyel tedavi düşünebilir. Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
İlgili 34 soru bulundu
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Doz aşımının semptomları mide bulantısı, kusma, gastrointestinal rahatsızlıklar olabilir. Tedavi MAJEZİK PLUS kazara içilirse, semptomatik tedavi yapılmalıdır.
Kullanımdan sonra ağızdan atılır. KLOROBEN'in içeriğinde yer alan klorheksidin tedavi süresince plak ve diş eti iltihabında azalma yapar. Eğer KLOROBEN diğer ağız içi temizlik uygulamalarına alternatif olarak kullanılıyorsa, ağız en az 1 dakika süreyle KLOROBEN ile çalkalanmalıdır.
Benzidaminle herhangi bir ilaç etkileşimi bildirilmemiştir. KLOROBEN'in kontrasepsiyona herhangi bir etkisi yoktur, ancak KLOROBEN alkol içerdiğinden çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar dikkatli kullanmalıdır. Gebelik dönemi: KLOROBEN'in gebelik döneminde kullanımı kontrendikedir.
Gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Kullandığınız ürünün üzerindeki talimatları okumanız bu konuda kesin bilgiyi edinmenizi sağlayacaktır.
Dişleri çevreleyen dokulardaki işlemlerden önce ve sonra, • Işın tedavisi ve kanser ilaç tedavisi sonrası veya diğer nedenlere bağlı ağız içi tabakasının iltihaplarında (mukozitlerde), • Dişlerin etrafındaki bakteri ve yiyecek artıklarının oluşturduğu tabakanın (dental plak) önlenmesinde kullanılır.
KLOROBEN FORT nedir ve ne için kullanılır? KLOROBEN FORT ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ağız preparatıdır. yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde ve diş hekimliğinde yapılacak işlemlerden önce önleyici olarak kullanılır.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
KLOROBEN, ağız ve boğaz mukozasında enflamasyon ve ağrıyla seyreden diş eti iltihabı, ağız yüzeyi iltihabı, yutak iltihabı, bademcik iltihabı ve ağız içinde görülen yaralarda, Ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında ...
Antiseptik özelliklere sahip ağız gargaralarını düzenli olarak kullanmak, bakteri oluşumunu azaltmaya ve diş eti iltihabını kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Polisaj patı ve pomza uygulamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunamamıştır (p>0.05). Sonuç: Uzun süreli gargara kullanımı dişlerde renklenmelere sebep olabilir.
Bu nedenle ilacın gebelik sırasında kullanımı kontrendikedir. Laktasyon dönemi: Emziren kadınlarda herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle emziren annelerde kullanımı kontrendikedir.
Yutmadan kullanılması caiz midir? İlaç niteliğindeki şeylerin alternatifi yoksa alkollü de olsa kullanılmasında sakınca yoktur.
Gargara formunda ise % 0,25 konsantrasyonda reçetesiz ilaç olarak sınıflandırılmış olup, 12 yaş ve üzeri bireylerde kullanılmalıdır.
Tuzlu Su İle Gargara Yapın
Tuzlu su ile gargara yapmak, boğaz ağrısına neden olan bakteri ve virüsleri öldürmek için etkili bir yoldur. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve bu karışımla gargara yapın. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Gargara yapmak, üst solunum yollarınında oluşan boğaz enfeksiyonunu ve solunum problemlerini hafifletir. Bu, solunum sistemi ve sindirim sistemindeki enfeksiyon ve virüs riskini bir dereceye kadar azaltmaya yardımcı olur. Bunun için günde 3 defa tuzlu su ile gargara yapmanız gerekmektedir.
Uygulama yolu ve metodu: MAJEZİKPLUS gargara ağızda çalkalamak ve/veya gargara yapmak içindir. Gargara yaptıktan sonra kalan kısım dışarı atılmalı, yutulmamalıdır.
Eliminasyon: Klorheksidin vücutta birikmez ve sadece çok az miktarı metabolize olur Yutulan klorheksidinin yaklaşık % 10'u, emilimi takiben böbrek yolu ile atılır; emilmeyen %90 ilaç feçes ile atılır. Sistemik dolaşıma katılan benzidamin ve metabolitleri büyük oranda idrarla atılır.
Ağız yolu ile alınır ve ağzın içerisinde bir süre tutulur. Sonrasında yutmadan ağzın her tarafına gidecek şekilde çalkalanır ve tükürülür. Gargaralar içerisinde çeşitli kimyasal ve alkol türleri bulundurduğundan kesinlikle yutulmaması gereklidir.
Mayo Clinic , gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan ve diş ipi kullandıktan sonra kullanmanızı önerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri