Boğaz ağrısı bakteriyel enfeksiyonla oluşmuş veya enfeksiyonla birlikte görülüyorsa KLOROBEN kullanımına ilave olarak antibakteriyel tedavi düşünülebilir.
KLOROBEN FORT nedir ve ne için kullanılır? KLOROBEN FORT ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ağız preparatıdır. yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde ve diş hekimliğinde yapılacak işlemlerden önce önleyici olarak kullanılır.
KLOROBEN'in içeriğinde yer alan klorheksidin tedavi süresince plak ve diş eti iltihabında azalma yapar. Eğer KLOROBEN diğer ağız içi temizlik uygulamalarına alternatif olarak kullanılıyorsa, ağız en az 1 dakika süreyle KLOROBEN ile çalkalanmalıdır.
Kloroben gargara 12 yaş ve üzerinde kullanılabilir. 5-15 ml KLOROBEN ile her 1.5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır.
KLOROBEN FORT direkt olarak boğaza ya da inflamasyonlu (iltihaplı) alana uygulanır. Genel doz 5-10 spreydir. Günde 2 kez kullanılır.
İlgili 20 soru bulundu
KLOROBEN, ağız ve boğaz mukozasında enflamasyon ve ağrıyla seyreden diş eti iltihabı, ağız yüzeyi iltihabı, yutak iltihabı, bademcik iltihabı ve ağız içinde görülen yaralarda, Ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında ...
Tuzlu Su İle Gargara Yapın
Tuzlu su ile gargara yapmak, boğaz ağrısına neden olan bakteri ve virüsleri öldürmek için etkili bir yoldur. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve bu karışımla gargara yapın. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde, • Dişleri çevreleyen dokulardaki işlemlerden önce ve sonra, • Işın tedavisi ve kanser ilaç tedavisi sonrası veya diğer nedenlere bağlı ağız içi ...
Bu nedenle gargara kullanımı yemekten sonra tavsiye edilir ve böylece yiyecek ve içeceklerin sebep olduğu kötü kokulara karşı da etki gösterir.
Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir.
Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
Benzidaminle herhangi bir ilaç etkileşimi bildirilmemiştir. KLOROBEN'in kontrasepsiyona herhangi bir etkisi yoktur, ancak KLOROBEN alkol içerdiğinden çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar dikkatli kullanmalıdır. Gebelik dönemi: KLOROBEN'in gebelik döneminde kullanımı kontrendikedir.
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Antiseptik özelliklere sahip ağız gargaralarını düzenli olarak kullanmak, bakteri oluşumunu azaltmaya ve diş eti iltihabını kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Hazırlanan sirkeli su yutmadan boğazları temizlemek üzere gargara yapılır ve tükürülür. Bu gargara boğazlardaki enfeksiyonun anında temizlenmesine yardımcı olur. Günde 2-3 defa uygulanması halinde birkaç gün gibi kısa sürede boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük kısa sürede geçer.
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
birlikte, karton kutu içerisinde bulunur. Her bir kutuda 1 adet şişe bulunmaktadır. KLOROBEN, ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, yutma fonksiyonunun rahatlamasında ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde kullanılır.
6 yaşın üzerindeki çocuklarda, sprey direkt olarak boğaza/inflamasyonlu alana uygulanır. Genel doz 5 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır. Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle KLOROBEN 6 yaşın altındaki çocuklarda tavsiye edilmez (Bkz.
MAJEZİK PLUS gargara aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır, • Ağız ve boğaz mukozasında inflamasyon ve ağrıyla seyreden gingivit, stomatit, farenjit, tonsillit ve aftöz lezyonlarda, • Ağız ve boğaz antisepsisi, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlaması ve diş eti rahatsızlıklarında semptom giderici olarak, • ...
Tuzlu su ile gargara: Az tuzla hazırlanmış tuzlu su solüsyonu ile gargara yapmak şikayetlerin azaltılmasında faydalı olabilir. Boğazın tahriş edilmesinin önlenmesi: Sigara dumanı gibi boğaz dokularını tahriş edecek etkenlerden uzak durulmalıdır.
Tuzlu su ile gargara yapmak, birçok iltihap ve enfeksiyonun iyileşmesinde etkili olduğu gibi boğaz iltihabının iyileşmesinde de adeta ilaç rolü üstlenir.
Ilık tuzlu su ile gargara yapmak ve durulamak, bademcik iltihabının neden olduğu boğaz ağrısını ve acısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca iltihabı azaltabilir, hatta enfeksiyonların tedavisinde yardımcı olabilir. Tuzlu su hazırlarken içerisine koyduğunu tuz miktarı da önemlidir.
İşte yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri: Dinlenme: Ses tellerini dinlendirmek, boğaz ağrısının iyileşmesine yardımcı olabilir. Bağırarak konuşmak mümkün olduğunca azaltılmalıdır. Sıcak veya soğuk içecekler: Ilık su, bitki çayı veya tuzlu su gargarası gibi sıcak içecekler boğazdaki tahrişi yatıştırabilir.
Klorheksidin, diş hekimliğinde özellikle periodonto- lojide antiplak etkisinden dolayı ağız gargarası ve jel halinde sık olarak kullanılan antibakteriyel bir ajandır. Klorheksidin, diş çürüğünden sorumlu tutulan mutans streptokoklar üzerinde de antibakteriyel bir etkiye sa- hiptir.
Polisaj patı ve pomza uygulamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunamamıştır (p>0.05). Sonuç: Uzun süreli gargara kullanımı dişlerde renklenmelere sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri