Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir.
Bunlarla etkili bir şekilde mücadele etmek için Bref 10x Effect Kireç Çözücüyü öneriyoruz. Bu güçlü kireç çözücü, kireç birikintisi lekelerini hedef alır ve idrar lekelerini etkili bir şekilde çıkarır. Kireç çözücüyü kenar kısmın altına dökün ve lekelere işlemesi için gerektiği kadar bekletin, sonra güzelce ovalayın.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Sirke ile Daha Hijyenik
Beyaz sirkeyi direkt kararmış bölgeye uygulayabilir, ya da sifon kabinine döküp sifonu çekerek klozet temizliğinde kullanabilirsin. Ardından yapacağın fırçalama işlemi ile klozetteki leke ve sararmanın yok olduğunu görebilirsin.
İlgili 40 soru bulundu
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Çünkü tuz ruhu su ile temas edince kimyasal tepkime süresi kısa sürer. Tuvaletin içindeki suyu mümkün olduğu kadar boşaltmalısınız. Tıkalı tuvalette tuz ruhu kullanmak için suyu boşalttıktan sonra tuz ruhunu tuvalete dökünüz. 20 dakika bekledikten sonra tuvalete su dökünüz.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
ET-H201MS Asma Klozet Mat Siyah
Klozetin iç bölgesinin temizliği yumuşak bir fırça kullanılarak çamaşır suyu ile temizliği yapılabilir. Klozetin dış bölgesi içinse hafif nemli yumuşak bir bez ve sıvı sabun ile temizliğinin yapılması gereklidir. Klozeti temizledikten sonra yumuşak kuru bir bez ile kurulayınız.
Yarım bardak kabartma tozunu sarı lekelerin bulunduğu alanlara döktükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Ardından üzerine beyaz sirkeyi etkilenen bölgelere dökün. Bu karışım, asidi aktive eden ve en inatçı kireç birikintilerini bile parçayabilecek bir reaksiyon üreterek klozeti tertemiz yapar.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Paslı klozetlerin haftalık temizliği için klozete 1-2 bardak sirke ekleyin ve klozet fırçası ile ovun. Eskiden kalan lekeler için, klozetin suyunu boşaltın ve klozetin içine seyreltilmemiş sirke dökün ve en az iki saat bekletin (gece boyunca bekletmek daha iyi olacaktır). İyice ovalayın ve su ile durulayın.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Kâsenin içini boyamayın veya astarlamayın, aksi takdirde suyun çıktığı yerlerden delikler tıkayabilirsiniz. Astar iyice kuruduktan sonra, klozetinize astarı püskürtdüğünüz gibi cihaz-epoksi sprey boya ile püskürtün. Asla astarlanmamış bir kabın veya soyulmuş boyayı boyamayın.
Derz aralarının temizlenmesinde çamaşır suyu etkilidir. Bunun yerine küf önleyici ürünlerde kullanılabilir. Fakat tuz ruhu gibi ağır kimyasallar derzlerin zedelenmesine neden olur ve fayans aralarında boşluklar oluşturur.
Klozet kenarlarını temizlemek için ise çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz. Kireç çözücü yerine amonyak kullanmanız da mümkündür.
Güçlü formülü sayesinde tuvalet taşı gibi çok kirli yüzeyler bile cif markalı temizlik ürünleriyle derinlemesine temizlenebilir. Bu ürünlerin kullanılabileceği bir diğer yer ise banyolardır.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Bir bardak sirkeyi klozetinizde leke oluşmaya başlayan noktalara gelecek şekilde dökün. Ardından 10 dakika bekleyin ve üzerine bir bardak karbonat tozu ve bir bardak daha sirke ekleyin. Klozetin kapağını kapatarak bu iki ürünün 15 dakika boyunca iyice köpürmesini bekleyin.
Çamaşır suyu dökerek fırça ile temizleme (üzerinize sıçratmayınız), Tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika sonrasında fırça ile temizleme, Tuvalet taşı sarardığında ilk olarak hemen uygulayabileceğiniz yöntemleri denemeniz sizin için daha yararlı ve masrafsız olacaktır.
Tuz ruhu dediğimiz ise hidroklorik asit adı verilen en güçlü asitlerden biridir. Hipokloröz asit ( HOCL) güçlü bir yükseltgendir. Çamaşır suyunun iyi bir beyazlatıcı ve dezenfektan olmasının sebebi de budur.
Ürünü klozetinizin veya alaturka tuvaletinizin temizlemek istediğiniz kısmına uygulayın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyin. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz. Gerektiğinde yüzeyi fırçalayın ve sonrasında sifonu çekin. İhtiyaç duyulması halinde işlemi tekrarlayın.
Çabuk kurtulmak için tuvaleti temizledikten sonra 2-4 bardak kaynar su dökmek yeterlidir. Etkili ve uzun süreli bir etki için tuvalete her gün sıcak su dökün.
Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır. Nemli ortamlarda mikroplar ve mantar kolay ürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri