Klozet kapağınızın ve koltuğunuzun yüzeylerini nemli bir sünger veya bezle temizleyin ve yalnızca nötr sabun veya yumuşak ve doğal standart ev temizlik ürünleri kullanın. Temizlendikten sonra yüzeyleri silmek için temiz su ve yumuşak bir bez kullanın, böylece klozet ve kapağında kalıntı kalmaz.
Yapılması gereken klozetin içine sitrik asit atmak ve bir gece boyunca kimyasal etkileşim yapmasına izin vermektir. Ardından bir fırça ve bol su yardımı ile temizleme işlemi tamamlanacaktır.
Kola. Her ne kadar sağlıklı bir içecek olmasa da kola gibi asitli içecekler klozet ve klozet kapağı temizlemede çok etkilidir. Bunun için lekeli veya sararmış bölgelere kola dökün ve yarım saat bekleyerek asidin lekeleri çözmesini bekleyin. Sonrasında ise tuvalet fırçasıyla ovalayarak sifonu çekebilirsiniz.
Derinlemesine bir temizlik için kapağı çıkarabilir, bu sayede görünmeyen kısımlarda oluşabilecek kir ve mikroplardan da kurtulabilirsiniz. Klozet kapağı temizliği için bir sünger veya bezden yardım alabilirsiniz. Ardından söz konusu ürünü deterjan ve su ile ıslattıktan sonra temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
İlgili 25 soru bulundu
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Klozet kapağınızın ve koltuğunuzun yüzeylerini nemli bir sünger veya bezle temizleyin ve yalnızca nötr sabun veya yumuşak ve doğal standart ev temizlik ürünleri kullanın. Temizlendikten sonra yüzeyleri silmek için temiz su ve yumuşak bir bez kullanın, böylece klozet ve kapağında kalıntı kalmaz.
KULLANIM ŞEKLİ: Çocuk Kilitli Kapağı şekildeki gibi bastırarak saat yönü tersine çevirerek açınız. Ürünü klozetiniz veya alaturka tuvaletinizin temizlenecek kısmına uygulayınız ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyiniz. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz.
Tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika sonrasında fırça ile temizleme, Tuvalet taşı sarardığında ilk olarak hemen uygulayabileceğiniz yöntemleri denemeniz sizin için daha yararlı ve masrafsız olacaktır.
İlk olarak, kuru bir klozete iki yemek kaşığı kabartma tozu eklemeniz gerekecek. Bundan sonra üç veya dört bardak Kola ekleyin ve kimyasal reaksiyonun gerçekleşmesini bekleyin. On dakika sonra bir tuvalet fırçası kullanın ve tuvaletteki sarı lekeleri fırçalayın. Gerekirse klozeti durulayın veya işlemi tekrarlayın.
LİMON TUZU. 1 litre su içerisine 3 çorba kaşığı limon tuzunu ekleyin ve bu karışımı kaynatın. Tuvalet fırçasını sağa sola hareketlerle klozetin içindeki suyu azaltınız. Oluşan kireçleri temizlemek veya kireç oluşumunu engellemek için kaynattığınız karışımı klozete dökün.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Klozetin suyunu boşaltıyoruz kireçli bölgeye bol miktarda karbonat dökün ve 15 dakika dokunmayın. Daha sonra limon suyunu karbonatlı bölgelere dökün ve klozet fırçasıyla ovun ve sifonu çekin. Haftada 2 kez bu yöntemi uyguladığınızda klozetinizin pırıl olur. Ve yine klozetin suyunu boşaltıyoruz.
Tuvaleti yıkamayın. Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
SİRKE VE KARBONAT İLE TEMİZLEME
Hem hijyeni hem de doğal kimyasal içermeye ürünlerle temizlemek isterseniz sirke ve karbonat ikilisini kullanabilirsiniz. Bunun için sararmış bütün bölgelere marketten satın aldığınız karbonatı dökün. Hemen üstüne sprey şişe yardımıyla beyaz sirkeyi sıkın.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Dikkat: El, yüz, vücut ve gıda maddeleri temizliğinde kullanmayınız. Sıcak yüzeylerde kullanmayınız. Mermer, emaye gibi aside dayanıksız yüzeylerde ve emaye banyo küvetlerinde kullanmayınız.
Porçöz tuvalet açar mı sorusuna evet cevabı verilebilir.
Klozetin kenar kısımlarını ve taharet musluğunu temizlemek için çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz.
Yapılan araştırmalar, klozet kapağını açık bırakarak sifonu çektiğinizde sifonunuz, idrar veya dışkınızdaki bol miktardaki bakterinin, sifonunuzun gücüne bağlı olarak tuvaletten 25 santimetre ile 5 metre arasında değişen bir mesafeye fırlamasına neden olduğunu gösteriyor.
Sifon suyunun güzel kokması için esansiyel yağlar da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı çay ayağı yağı, lavanta yağı, gül yağı, portakal yağı gibi yağlardan koymanız banyonuzun mis gibi kokması için yeterli.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri