SODA VE SİRKE Kabartma tozu ve sirke, tuvaletteki sert su lekeleri de dahil olmak üzere birçok şeyi temizlemek için kullanılabilecek en kullanışlı ev ürünlerinden ikisidir. Klozete yaklaşık 1 bardak sirke dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. Yaklaşık bir dakika zemine oturmasına izin verin.
Menteşelerde inatçı lekeler kalırsa, bunları küçük bir temizleme fırçası veya eski bir diş fırçası kullanarak sirke bazlı bir temizleyici ile çıkarabilirsiniz. Yine, daha sonra temiz suyla ve daha sonra kuru bir bezle silin. Aksi takdirde sirke bazlı temizleyicilerdeki asit menteşelerin paslanmasına neden olabilir.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
2. Kola temizleme yöntemi: Kola gibi gazlı içecekleri klozet kapağına dökün ve fırçalamak için tuvalet fırçası kullanın, etkisi de iyidir. 3. Diş macunu temizleme yöntemi: Siyah noktaların yüzeyine diş macunu sürüp 10 dakika bekleyin ve koyu lekelerin giderilmesi için fırçalayın, ardından sifonu çekin.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
İlgili 32 soru bulundu
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir.
Bir klozet uzun süre boyunca ihmal edildiyse, dibinde, su çizgisinin hem altında hem üstünde kahverengi lekeler oluşmaya başlayabilir. Bu lekeler, suyun daha ağır olduğu alanlarda daha hızlı biriken kalsiyum birikintileridir.
Üstten vidalı bir klozet kapağını sökmek de oldukça kolaydır. Klozet kapağının üst kısmındaki vidalar bulunur. Bu vidalar genellikle kapağın üst kısmında görünür olacak şekilde yerleştirilmiştir. Vidaların gevşetilmesi için, uygun bir alet seçilir ve vidalar saat yönünün tersine doğru döndürülür.
Paslı klozetlerin haftalık temizliği için klozete 1-2 bardak sirke ekleyin ve klozet fırçası ile ovun. Eskiden kalan lekeler için, klozetin suyunu boşaltın ve klozetin içine seyreltilmemiş sirke dökün ve en az iki saat bekletin (gece boyunca bekletmek daha iyi olacaktır). İyice ovalayın ve su ile durulayın.
ET-H201MS Asma Klozet Mat Siyah
Klozetin iç bölgesinin temizliği yumuşak bir fırça kullanılarak çamaşır suyu ile temizliği yapılabilir. Klozetin dış bölgesi içinse hafif nemli yumuşak bir bez ve sıvı sabun ile temizliğinin yapılması gereklidir. Klozeti temizledikten sonra yumuşak kuru bir bez ile kurulayınız.
Tuz ruhu tuvalet açmada kullanıldığında, tıkanıklığa sebep olan cisme zarar vererek açılmasını sağlar. Tuz ruhu tuvalet tıkanıklığına sebep olan cisme zarar verirken pimaş borusuna da zarar verir. Tuz ruhu, lavabo açıcının aksine pimaş borusunun kısa sürede delinmesine sebep olabilir.
Derinlemesine bir temizlik için kapağı çıkarabilir, bu sayede görünmeyen kısımlarda oluşabilecek kir ve mikroplardan da kurtulabilirsiniz. Klozet kapağı temizliği için bir sünger veya bezden yardım alabilirsiniz. Ardından söz konusu ürünü deterjan ve su ile ıslattıktan sonra temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
KARBONAT KULLANIN
Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler.
Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz. Diş macunu kullanımı da bir başka önemli doğal temizlik yöntemleri arasında yer almaktadır.
Eğer kapağı açıksa oluşan nemli ve sıcak hava bakterilerin hızla çoğalıp nemli hava vasıtasıyla banyonun her yanına yayılmasına neden olur. Yapılan araştırmalar klozet kapağı açık halde duş alınan bir banyoda klozet bakterilerinin diş fırçalarının üzerine bile ulaştığını gösteriyor.
Plastik üstten sıkmalı menteşe takımının alttan sıkmalı kapak bağlantı elemanlarına göre montajı daha basittir. Menteşeleri klozet kapağına geçirdikten sonra klozetin kapak deliklerinden oturtturularak üstten sıkılır. Üstten sıkmaya başlandığında conta kısmı şişerek kapağın klozete sıkıca tutunmasını sağlar.
Yeni klozet kapağınızın boyutunun yanı sıra şekli de elbette klozete uygun olmalıdır. Kare bir klozet kapağı oval bir kapak ile aynı ölçülere sahip olsa da oval bir klozet üzerine tam olarak uymaz. Klozet kapağının şekli klozetinkiyle uyuşmuyorsa, ortaya çıkan sadece görsel uyumsuzluk olmayacaktır.
Klozet kenarlarını temizlemek için ise çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz. Kireç çözücü yerine amonyak kullanmanız da mümkündür. Ancak tuvalet temizleme için maksimum hijyeni sağlamak çamaşır suyu kullanımıyla olmaktadır. Klozet temizleme esnasında kullandığınız ürünlerin tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
Ben evinizde hangi malzemeler varsa o yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Klozet suyunu boşalttıktan sonra içine 2 bardak beyaz sirke koyun. 15 dakika hiç dokunmayın sirke o bölgenin içine iyice işleyecektir. Daha sonra tuvalet fırçasıyla kireçlenmiş bölgeyi fırçalayın ve sifonu çekin.
Bunun için öncelikle tuvaletteki suyun tamamen boşaltılması gerekmektedir. Toz halinde bulunan boraks daha sonra doğrudan izler üzerine serpilir. Ardından ise sert bir fırça ile lekelerin üzerinden geçilir. Fırçalama sonrasında 30 dakika boyunca tuvalet beklemeye bırakılır ve daha sonra su ile temizlenir.
LİMON TUZU. 1 litre su içerisine 3 çorba kaşığı limon tuzunu ekleyin ve bu karışımı kaynatın. Tuvalet fırçasını sağa sola hareketlerle klozetin içindeki suyu azaltınız. Oluşan kireçleri temizlemek veya kireç oluşumunu engellemek için kaynattığınız karışımı klozete dökün.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Çünkü tuz ruhu su ile temas edince kimyasal tepkime süresi kısa sürer. Tuvaletin içindeki suyu mümkün olduğu kadar boşaltmalısınız. Tıkalı tuvalette tuz ruhu kullanmak için suyu boşalttıktan sonra tuz ruhunu tuvalete dökünüz. 20 dakika bekledikten sonra tuvalete su dökünüz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri