Klozet deliğinde biriken suyun klozetin kullanılmadığı zamanlarda tamamen buharlaşması koku sorununa neden olur. Kullanım durumundan dolayı ortaya çıkan koku problemine karşı sifon çekilmesi önerilir. Klozette bulunan boruların gerek çatlak gerekse tıkanık olması klozet kokusu nedenleri arasında yerini alır.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Rezervuarı ovalayarak temizledikten sonra klorlu bir su haznesi tableti kullanmak iyi bir fikirdir. Bu, yosunları rezervuarınızdan uzak tutmakla kalmaz klozetinizin diğer bölgelerinin de taze ve temiz olmasını sağlar.
Isınan limon suyunun içine karbonatı yavaş yavaş eklemeye başlayın. Köpüklenmeler olacaktır, telaşa kapılmanıza gerek yok. Ardından güzelce karıştırdığınız bu 2 malzemeli karışımı alın ve lavabo giderine dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
4 tane limonun suyunu 1 bardak su ve ortalama çeyrek fincan karbonat ile karıştırın. Biraz köpürme olacaktır bu yüzden büyük bir şişe ya da kap kullanmanızı tavsiye ederiz. Köpürme dindikten sonra karışımı direkt tuvalete ve lavaboya dökebilir ya da sprey şişesine koyarak banyo spreyi gibi kullanabilirsiniz.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
Duş giderinden kaynaklanan kötü kotu genellikle süzgecin tıkanmasından dolayı oluşur. Banyo süzgecinde biriken kıllar, sabun artıkları temizlenirse kötü koku önlenir. Bunun dışında borularda olabilecek kırık ve çatlak gibi sorunlarda banyo giderinden gelen kötü koku sebebi olabilir.
Gider borularında kaçak olması lağım kokularının eve dolmasına neden olur. Uzun süre kullanılmayan giderlerde su kalmadığından kötü koklara neden olabilmektedir. Borunun U bölümünde biriken bir miktar su lağımdan ve atık su gider borularından gelen kokuların eve dolmasını engeller.
Özellikle de yaz aylarında daha az kullanılan tuvaletlerde, bu kokuların yayıldığını daha sık görürüz. Lağım kokusu atık su gider sistemindeki atıkların bozulması ve çürümesi ile iyice kokar. Hatta bu esnada çürüme ile ortaya lağım gazı çıkar. Bu gaza çoğu bölgede metan gazı da denilir.
Klozet içi temizliğinde çamaşır suyu, kireç sökücü ve amonyaklı krem gibi ürünlerden faydalanarak söz konusu ürünlerin sünger yardımıyla yüzeylere yayılmasını sağlayabilirsiniz. Güçlü lekeler söz konusu olduğunda tuvalet fırçasından faydalanarak ovma işlemini çok daha kolay bir hâle getirebilirsiniz.
Ürünün üzerinde bulunan plastik askı aparatını uygun bir alana asarak. Üzerindeki jelatini açmanız gerekmektedir. Jelatini ne kadar çok açarsanız o kadar fazla koku yaymaktadır. Saygılarımızla.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Klozetin kullanılmadığı zamanlarda su döngüsü olmaması nedeniyle ortaya çıkan boşluktan koku yayılımı meydana gelir. Klozet deliğinde biriken suyun klozetin kullanılmadığı zamanlarda tamamen buharlaşması koku sorununa neden olur. Kullanım durumundan dolayı ortaya çıkan koku problemine karşı sifon çekilmesi önerilir.
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
ALO 181'DE HEDEF VATANDAŞ MEMNUNİYETİ
Ağız İçindeki Yemek Artıkları: Ağız hijyenine dikkat edilmediği durumlarda, yemek sonrası dişler arasındaki boşluklara, ağız içindeki anatomik bölgelere veya bademcik oluklarına yemek artıkları dolabilir. Temizlenmediklerinde, bu artıklarda ağız içindeki mikroorganizmalar üreyerek kötü ağız kokusu meydana getirirler.
Kuruyan yer süzgeci de lağım kokusunu yukarı adeta çekerek banyo içerisine yayar. Ya da süzgeç etrafındaki dolgu malzemesi zamanla aşınıır ve yine pis koku etrafa yayılır. Koku yer süzgecinden kaynaklanıyorsa buraya sık sık dökerek ve eskiyen derz dolgularını yenileyerek pis kokuyu engelleyebilirsiniz.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Çamaşır makineleri her ne kadar yüksek sıcaklıklarda temizlik yapsa da kıyafetlerde bulunan bakteri ve mikropları tamamen öldürmekte yetersiz kalabiliyor. Makinede biriken bu bakteriler zamanla kötü kokulara yol açıyor. Makinedeki oluşan kokuların bir diğer sebebi de kireçli sular.
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Havalandırma, kolon borusundan büyük olmalıdır. Binanın ömrü, bina içi kanalizasyon boru tesisatının sağlıklı yapılmasıyla da ilgilidir. Kanalizasyon tesisatı, bina içinde yasayanların sağlıklarını da doğrudan etkiler.
Bizim musluk sularımızda ise ucuz olması ve etkisinin daha uzun sürmesi nedeniyle klorlama kullanılmaktadır. Dezenfekte edilmemiş suyun içerisinde bulunan doğal ve sentetik organik bileşenler, klorla bir araya geldiklerinde THM (trihalometan) oluşumuna sebep olurlar.
Asetik Asit, Klor ve Formaldehit Çözeltisi: Profesyonel dezenfektan olarak kabul edilen bu kimyasal maddeler, fare ölüsü kokusu gibi ağır kokuları ortadan kaldırmak için etkili çözümdürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri