DOĞAL TEMİZLİK ÜRÜNÜ: KARBONAT Sifon suyuna sirke ile birlikte bir kaşık karbonat karıştırabilirsiniz. Bu karışım fokurdayarak asit etkisi gösterir. Klozetinizin içerisinde bulunan kirlerin daha hızlı çözülmesini sağlar. Bu karışımı daha etkili hale getirmek istiyorsanız sifon kabinine sıcak su dökebilirsiniz.
BEYAZ SİRKE İLE DERİNLEMESİNE TEMİZLİK!
Beyaz sirke rezervuarın içinde yer alan küf gibi oluşumları temizlemeye yardımcı olacak etkili bir malzeme olduğu için içindeki suyu boşalttıktan sonra beyaz sirkeyi rezervuarın içine dökün. Tüm yüzeylere etki edebilmesi adına 8-10 litre kadar beyaz sirke kullanmanız gerekebilir.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Bitmek üzere olan sabunları çöpe değil, rezervuara atın
Sabun suda zaman içerisinde erir. Siz de artık iyice küçülen katı sabunları rezervuara atarak hoş bir koku elde edebilirsiniz.
Uzun süre temizlenmeyen rezervuarda yosun kalıntıları da oluşabilmektedir. Klozet rezervuarını temizlemek için uzun saplı bir fırça, çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanılmalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Bu hazırlanan çözelti kesinlikle içilmemelidir. Suyu dezenfekte etmek için kullanılacaktır. Elde edilen %1 lik çözelti ile içme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunun sağlanması için 19 Litre Damacana suya 3 çay kaşığı kadar ekleyip 30 dakika bekledikten sonra kullanılmalıdır.
Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır. Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar.
Isınan limon suyunun içine karbonatı yavaş yavaş eklemeye başlayın. Köpüklenmeler olacaktır, telaşa kapılmanıza gerek yok. Ardından güzelce karıştırdığınız bu 2 malzemeli karışımı alın ve lavabo giderine dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
KULLANIM ŞEKLİ: Çocuk Kilitli Kapağı şekildeki gibi bastırarak saat yönü tersine çevirerek açınız. Ürünü klozetiniz veya alaturka tuvaletinizin temizlenecek kısmına uygulayınız ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyiniz. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
İdrar kokusu olmasının en önemli sebeplerinden biri su tüketiminin az olmasıdır. Ayrıca çok kahve içilmesi, gün içinde çok fazla sarımsak ve soğan tüketilmesi de idrar kokusuna sebep olabilir. İdrar kokusu böbrek yetmezliği ya da mesane enfeksiyonu gibi nedenlerden de kaynaklanabilir.
Yumuşatıcı ile oda kokusu tarifi
Kokusunu beğendiğiniz bir yumuşatıcı alın. Bir ölçek yumuşatıcı, bir yemek kaşığı karbonat ve sıcak suyu karıştırın. Soğuyunca sprey şişesinin içerisine aktarın. Ve evleriniz mis gibi koksun.
Klozetin kenar kısımlarını ve taharet musluğunu temizlemek için çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Kullanılacak banyo tarzlarına göre tuvalet gider koku önleyici ürünler farklı çeşitlerde üretilir. Tablet, sprey veya naftalin şeklinde seçenekler vardır. Bunlar klozet, alafranga, alaturka gibi çeşitli alanlarda kullanıma uygundur.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
Tuvaletlerde ve banyolarda oluşan idrar kokusunun giderilmesinde de sirke oldukça faydalı olacaktır. Püskürtme aparatının içerisine sirke koyularak tuvalete ve banyoya püskürtülebilir. Bu sayede kokular gidecek ve daha ferah bir koku oluşacaktır. Karbonat nem alma ve kokuyu hapsetme özelliğine sahip olan bir üründür.
Banyoda oluşan kötü kokuların en önemli sebebi lavabo, klozet ya da jakuzi giderlerinin tıkalı olmasından kaynaklanmaktadır. Atık su giderlerinin tıkalı olması ve pis suların gerektiği gibi tahliye edilememesi banyonuzda can sıkıcı kokulara neden olabilir.
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
Halk arasında lağım olarak adlandırılan kanalizasyon kokularıdır. Sistemde bulunan maddelerin bozulması nedeniyle ortaya çıkan gazlar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Kanalizasyon ve atık su tesisatındaki herhangi bir açıklık bu gazların ve buharın dışarı yayılmasına yol açar.
Çamaşır suyu yerine doğal ne kullanılabilir? Çamaşır suyu yerine kullanılabilecek maddelerin arasında karbonat, sirke, kaya tuzu, çamaşır sodası, oksijenli su, boraks ve arap sabununu sayabiliriz. Bu doğal malzemelerle çamaşır suyunun yaptığı temizliği sağlığımızdan ödün vermeden gönül rahatlığıyla yapabiliriz.
Birçok kaynakta; 1 litre suya, 200 mililitrelik 1 bardak çamaşır suyu konup üzerine su eklenerek %1'lik solüsyon hazırlanması, daha sonra da bu solüsyondan 1 litre suya 3 damla damlatılması, yarım saat beklendikten sonra da bu suyun içilmesi gerektiği belirtiliyor.
Ancak kullanılırken ağartma etkisi gözden kaçırılmamalıdır. Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri