Temizlik uzmanları, tuvaletinizde ve çoğunlukla banyonun her yerinde çamaşır suyu kullanmamanız konusunda beklenmedik bir uyarıda bulunuyor. Temizliğinden yana emin olduğumuz çamaşır suları, büyük bir risk barındırıyor.
Klozetin dış yüzeyi için de üzerine çamaşır suyu döktüğünüz bir sünger veya deterjanlı bir bez kullanabilirsiniz. Klozetin iç ve dış yüzeyindeki bütün lekeler temizlendiyse durulama aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamada önce sifonu çekerek iç yüzeyi durulayın. Ardından nemli bir bez ile suyun ulaşamadığı yerleri silin.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
Domestos'un yoğun kıvamlı formülü ve özel tasarlanmış başlığı, tuvaletinizde gerekli hijyeni sağlamada işinizi kolaylaştırır. Klozet temizliği: Klozetlerin temizliği fırça ve Domestos ile yapılmalıdır.
Klozetin içini temizlemek için kullanılan fırça ile dışı temizlenmemelidir. Klozetin dış kısmı ve kapağı ya sert bir sünger ile ya da başka bir fırça ile temizlenmelidir. Klozetin kapağına da çamaşır suyu dökülmeli ve ovalanmalıdır. Fırçalama ve ovalama işi bittikten sonra su ile durulanmalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Sifon suyunun güzel kokması için esansiyel yağlar da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı çay ayağı yağı, lavanta yağı, gül yağı, portakal yağı gibi yağlardan koymanız banyonuzun mis gibi kokması için yeterli.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın.
Domestos 5'li Güç Tuvalet Bloğu'nu, bloklar sifondan gelen suyla temas edecek şekilde klozetin kenarına asarak kullanabilirsiniz. Bu sayede pratik bir kullanım ve kolaylık sunmaktadır. Blokların içi boşaldığı zaman çıkartıp, yenisi ile değiştirebilirsiniz. Temas halinde mutlaka ellerinizi yıkamalısınız.
Ürünü tuvalete kuruyken uyguladıktan sonra tüm yüzeyi kaplayana kadar bekleyin, tamamen yeşilden maviye dönene kadar nemli fırça ile fırçalayın, sifonu çekin, mükemmel temizlik ve maksimum hijyene ulaşın! Derin tuvalet temizliği yapabilmek için özel olarak geliştirilmiş formulü onu durdurulamaz yapar, tuvaletinizdeki ...
Bu arada, süngerinizi çamaşır suyu çözeltisine daldırın ve musluğu silmek için kullanın. Lavabonuzu dezenfekte etmek için çamaşır suyu kullanmanızı öneririz. Çünkü çamaşır suyu küf, bakteri ve virüsleri yok eden oldukça etkili bir dezenfektandır. Bununla birlikte, yanlış kullanılırsa oldukça tehlikeli olabilir.
Çamaşır suyu hangi göze konur diye merak edenler için şunu söyleyebilirim; perdelerden tişörtlere, el bezlerinden pek çok kumaş malzemeyi çamaşır suyu ile temizleyebilmek için çamaşır suyunu çamaşır makinesinin içine, deterjan gözüne koymamız gerekiyor.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız.
Tuvalet tıkanıklığı için satılan gider açıcı kimyasal kullanımında ise dikkatli olunması önerilir. Tuvalet tıkanıklığının giderilmesinde çamaşır suyu ve tuvalet gider tıkanıklığını açma kimyasalı beraber kullanıldığında etkili sonuç elde edilmektedir. Gidere tuvalet açıcı kimyasal dökülür.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Klozet lekelerinin çoğu sert suyun bulunduğu alanlarında görülür, bu nedenle çamaşır suyunun işe yaramayacağını ve kireç çözücü gibi asit bazlı bir ürün kullanmanız gerektiğini unutmamak önemlidir. Çamaşır suyu kireci yok edemese de, klozetin rengiyle bütünleşerek onu görünmez kılar.
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Domestos Sıvı Leke Çıkarıcı Tüm Renkler 2 L, renkliler ve beyazlarda kullanabileceğiniz etkin leke çıkarıcı ürünüdür. İnatçı zorlu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Makinenizin deterjan gözüne bir ölçek koyarak veya lekenin üzerine direk nüfus ettirerek kullanabilirsiniz.
Domestos, ürünlerinde çamaşır suyu (sodyum hipoklorit, NaOCl) içeren ve Unilever tarafından üretilen bir ev temizliği markasıdır.
Yaklaşık 1 litre beyaz sirkeyi 1 fincan suyla karıştırın ve birkaç dakika çalkalayın. Elde ettiğiniz karışımı tuvalete ve lavaboya döküp fırçalayabilirsiniz. Belki etraf biraz sirke kokacak ama en azından önceki kötü kokudan kurtulup alanların temizlenmesini sağlamış olacaksınız.
Domestos çamaşır suyu seçeneklerinin her biri zeminden, mutfak bezlerine; bulaşık süngerlerinden tuvaletlere, banyo zeminlerinden fayanslara, küvetlerden klozetlere kadar her yerde arzu ettiğiniz temizlik ve hijyeni sağlar.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır. Nemli ortamlarda mikroplar ve mantar kolay ürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri