Başa dön. HGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde HGS abonesi olunması veya mevcut HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiye yüklenmesi durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
Yeterli bakiye bulunmadığı durumda hesaplar 15 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmadığı takdirde hesap kapatılır. Ayrıca yasal işleme tabi tutulmaktadır. 15 gün içerisinde hesaba yükleme yapılmaması durumunda geçişin yapıldığı mesafe ücretinin 11 katı cezalı olarak tahsil edilmektedir.
Ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içinde (son gün 20/7/2022) yapılacak ödemelerde sadece geçiş ücreti ödenecek. 15 günlük süre içinde geçiş ücretinin ödenmemesi halinde ise araç sahibine Genel Müdürlük tarafından geçiş ücretinin dört katı tutarında idari para cezası verilecek.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
Bu durumda E-Devlet, EGM ya da GİB üzerinden araç üzerindeki ceza sorgulaması yapılabilmektedir. Söz konusu bu cezaların sorgulanması halinde cezanın sisteme işlenmesi ise 3 gün ile 7 gün arasında gerçekleşmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Plakaya kayıtlı aktif bir hgs aboneliği olduğu sürece cezalar yüklediğiniz bakiyeden otomatik olarak düşer.
Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
Bu işlem için HGS alınan banka şubesine giderek HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapabilirsiniz. Veya HGS alınan bankanın internet şubesine giriş yaparak HGS ödeme ya da yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
HGS'de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40'ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
Bu sebeple cezalı duruma düşmemek için geçiş tarihini izleyen 15 gün içerisinde araç plakanıza ait bir HGS hesabının açılması, hesabı olan araçlar için ise HGS hesabına yeterli bakiye yüklenmesi gerekmektedir. Bu geçişin ödemesi sadece Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na yapılabilir.
HGS bakiye yükleme noktalarından gecikmiş borcunuzu peşin ya da banka kartıyla yapabilirsiniz. PTT ödeme noktalarından ise gecikmiş HGS borcunuzu nakit olarak yatırabilirsiniz.
Ödeme 15 gün içinde yapılmazsa, 30 günlük ek süre tanınır; ancak, ödenmesi gereken tutar da 2'ye katlanır. Eğer ek süre içinde de (45 gün içinde) ödeme yapılmazsa, ödenmesi gereken tutar 4 katına çıkar ve bu şekilde katlanarak artmaya devam eder.
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) döneminin 31 Mart'ta sona ereceğini belirterek, Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) geçiş işlemlerinin tamamlanması geretiğini hatırlattı. OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülebiliyor.
HGS kaçak geçiş ücreti, kaçak geçişin yapıldığı tarihten sonraki 15 gün içinde ödenirse veya hesapta geçiş ücreti bulundurursan ceza uygulanmaz; 15 günden sonra ise geçiş ücretinin 4 katı ceza olarak kesilir.
OGS ya da HGS gişelerinde ödeme yapmadığınız durumda aracınıza ait bir İhlalli Geçiş Bildirimi olan yazar kasa fişi düzenlenecektir. Geçiş ücretini, gişeden teslim alacağınız bildirim üzerindeki bilgiler dahilinde bildirim üzerinde yazan noktalardan geçişi takip eden 15 gün içerisinde cezasız olarak ödeyebilirsiniz.
0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ve HGS Mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının e-Devlet'te hayata geçirdiği uygulamayla vatandaşlar artık HGS ve OGS borç ve bilgilerini görebilecek.
Bu geçiş sırasında ödenmesi gereken ücret, HGS etiketlerindeki bakiyeden otomatik olarak düşülür. Eğer HGS etiketinde yeterli bakiye yoksa, sürücüler geçiş ihlali yapmış sayılır ve araçlarının plakasına ceza yazılır.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır.
HGS kart VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM? HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.
Araç satışı gibi bir durum söz konusu ise HGS iptali yaptırmanız gerekir. HGS'nin iptal edilmemesi durumunda aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalmış olursunuz.
Kararı, Karayolları Genel Müdürlüğü resmen duyurdu. Buna göre OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek.
En yakın Akbank şubesi ve Akbank internet bankacılığı üzerinden HGS etiketi temin edilebiliyor. Online olarak başvuru yaptığınız takdirde etiketiniz şubeye gitmenize gerek kalmadan kurye tarafından evlerinize kadar getiriliyor. Bunun için "Akbank HGS Alma" adresini ziyaret edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri