Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Yani, duşakabin etrafına, küvet kenarına, lavabo kenarına, klozet kenarına, mutfak tezgahı, mutfak mermeri, cam kenarına sızdırmazlık için, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır.
Standart Silikon:
İzolasyon, sızdırmazlık ve yapıştırma için kullanılmaktadır. Universal silikon olarak da adlandırılır. Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
Sökme işleminde mümkün olduğunca tüm silikonu çıkartmaya çalışın. Bu sayede lavaboya slikon çekimi yaptığınızda lavabonuz daha sağlam olacak ve silikon uygulama daha kolay hale gelecektir. Silikon çekme aparatı kullanmadan kağıt bant yardımı ile silikon çekme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir. Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
Klozet ilk olarak vidalar veya somunlar ile sabitlenir ve ardından da etrafına fayans yapıştırıcı olarak kullanılan derz dolgu sürülür. Bu sayede su sızıntılarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Bazı durumlarda klozet duvara gömülü olabilir. Bu durumda klozetin su haznesinin olacağı yer duvarda delinerek belirlenir.
Sorunun çözümü için yapılması gereken klozet taşını sökmektir. Klozet taşı sökülüp eksantrik kada adı verilen parça değiştirilir. Klozet taşı dikkatli bir şekilde yerine oturtulduktan sonra sifon çekilerek, gerekli kontroller sağlanıp klozet taşının vidaları sıkılır. Böylece kolaylıkla sorun çözülmüş olur.
Bu konuda silikonu ne kadar zaman içerisinde kuruması gerektiği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Silikon Kaç Saatte Kurur? Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Farklı gramajlarda beyaz, gri, şeffaf ve siyah renkleriyle piyasaya sürülen akvaryum silikonu suya dayanıklı bir yapı kimyasalıdır. Akvaryum silikonunu camlara uygulandıktan 24 saat sonra akvaryumunuz kullanıma hazır hale gelebilir.
Elastiktir. Parlak ve kaygan bir görünümü vardır. Tuğla, beton ve ahşap gibi tüm gözenekli yüzeylerde kullanılabilir. Alüminyum, ahşap ve PVC çerçeve ve pencerelerde, su, rüzgar ve neme dayanıklıdır.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır. Elektrik kablolarının yalıtımında tercih edilir.
Cam , Metal , Plastikler : Bu tür yüzeyler , herhangi bir solvent , mineral alkolleri veya aseton türü ürünlerle temizlenmelidir. Genel Olarak ; Silikonları herhangi bir galvanizli yüzeyde kullanmayın.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Silikon çeşitleri nelerdir? Isıya dayanıklı silikon, standart silikon, ayna silikon ve akvaryum silikonu silikon çeşitlerinden yalnızca bazılarıdır. Silikon oldukça işlevli ve çeşitli bir malzemedir.
En sık kullanılan silikon göğüs protezleri 250 – 375 cc arasında olanlardır. Ameliyatlarda kullanılacak protezin tesbiti için protezler ile denemeler yapmak mümkün olmaktadır. Tüm dünyada en çok tercih edilen silikon göğüs protezleri Mentor, Mc Ghan, Natrella marka silikonlardır.
Genel yapıştırma uygulamalarında, banyo, mutfak ve diğer sıhhi uygulamalarda kullanılır.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Silikon maddi açıdan daha değerlidir ve mastik silikona göre daha uygun bir üründür. Genel manası ile ortak kullanım yerlerine sahip olan mastik ve silikon dikkat edilmediği takdirde kullanım için uygun olmayan yerlerde de birbirlerinin yerine tercih edilebilmektedir.
Silikon Neden Sararır, Kararır? Silikonların sararmasının ya da küflenmesinin yani kararmasının nedenleri neme ve suya maruz kalmalarıdır. Silikon temizleme kimyasalları, küfleri temizlemek için iyi bir çözümmüş gibi görünse de bu temizlik ürünleri, silikonun sararmasına da neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri