Beyaz Sirke Kullanın Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün lekelerden kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Bekleme süresi dolunca klozeti bol suyla yıkayın. Önemli uyarı: Uygulamada kullanacağınız sirke 'beyaz' temizlik sirkesi olmalıdır.
Sirke yerine limon da kullanılabilir. Sirke ve karbonat karışımı, tıkalı tuvalet lavabolarının açılmasında etkilidir. Yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirkeyi lavabo giderine dökün. 15 dakika bekledikten sonra kaynar suyu lavaboya dökerek, giderlerin açılmasını sağlayabilirsiniz.
Evde bulunan eşyaların temizliği de dâhil olmak üzere hemen hemen her alanda etkili olan ve sağlığa faydaları ile ön plana çıkan Torku Beyaz Sirke' yi, tuvalet ve lavabo temizliği dahil genel temizliğinizde etkili ve doğal dezenfektan özelliği ile güvenle kullanabilirsiniz.
Sağlığa faydaları ile ön plana çıkan bu sirke, etkili ve doğal temizleyici özelliği ile lavabo ve tuvalet temizliğinde de kullanılabilir. İçilebilen bir ürün olmasından dolayı özellikle çevre sağlığı konusunda hassas olan kişiler bol bol beyaz sirke ile temizlik yapmayı tercih etmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Klozetin içini temizlemek için kullanılan fırça ile dışı temizlenmemelidir. Klozetin dış kısmı ve kapağı ya sert bir sünger ile ya da başka bir fırça ile temizlenmelidir. Klozetin kapağına da çamaşır suyu dökülmeli ve ovalanmalıdır. Fırçalama ve ovalama işi bittikten sonra su ile durulanmalıdır.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır.HZ MUHAMMED SİRKE İLE YIKANMIŞ MIYDI: Rasûlullâh Efendimiz (S.A.V.) kendisine yapılan büyüyü sirkeyle yıkanarak değil, Muavvizeteyn (Felak ve Nas Sureleri) okuyarak geçirmiştir.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
BEYAZ SİRKE İLE TUVALET TEMİZLİĞİ
Tuvaletinize biraz beyaz sirke döküp oturun ve bekleyin. Beklemek istemiyorsanız bir beze beyaz sirke ve karbonat karışımını batırıp ıslayın.
İdrar ve ödem söktürücü özelliği vardır. Kalp dostu sirkedir, kalp hastalıklarına karşı sizi korur.
Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir
Bu durum sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Özellikle organik elma sirkesinde bulunan 'sirke anası' denilen katılaşmış yapı, sindirim sistemi için birçok faydalı bakteriyi barındırır.
8-10 litre sirkenin içine bir miktar bulaşık deterjanı ve karbonat ekleyin, ardından karıştırın. Karışımı rezervuarın içine döküp bir süre bekleyin ve daha sonra sifonu doldurup çekin.
Elma Sirkesinin Yüze Faydaları
Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
Sirkeli Suyla Yıkanmanın Faydaları Nelerdir? Sirkeli su cildi derinlemesine temizler ve arındırır. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler. Ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlar.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Sirke'nin kötü ruhları, nazarı ve büyüleri arındırdığına inanılıyor ve aslında birçok hastalığa şifa olabiliyor... Temizlik denilince insanların aklına ilk gelen ürünlerden biri sirkedir. Sirke hem doğal hem de ekonomik olması nedeniyle ev temizliğinde sıklıkla tercih edilen ürünlerden biridir.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke dolduruyorsunuz. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlıyorsunuz. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyuyorsunuz. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecek.
Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir.
2- Cüzdanınızın içine bir tutam tuz koyun. Tuz, negatif enerjiyi yok edeceği gibi, parayı da size çekecek ve şanssızlığınızı yok edecektir. Diğer bir yöntem ise, cüzdanda eski madeni para bulundurmaktır.
Tuvaleti yıkamayın. Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
En iyi kireç sökücülerden birisi olan sirkenin 1 gece bekletilmesinin ardından fırça ve soğuk su ile kireçlerin kolayca çıktığı görülüyor. Asitli yapıya sahip olan sirkenin karbonat ile beraber uygulanması da mümkün oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri