Tercih edilen sirke elma ya da üzüm sirkesi olabilir. Hatta beyaz sirke de zaman zaman kullanılır. Ancak en çok önerilen elma ve üzüm sirkesidir.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra, bir çay kaşığı elma sirkesini bir su bardağı suyla karıştırın ve saçınızı durulayın. 1-2 dakika masaj yaparak saç derinize temas etmesini sağlayın. Elma sirkesi saçlarınızın pH seviyesini dengeler ve saçlarınızı daha yumuşak ve parlak yapar.
Saçlarınızı durularken sirke ekleyin
Sirkeli su karışımı saçınızın ihtiyacı olan PH değerine sahip olduğundan dolayı saçlarınızı koruyacak ve saç tellerini tertemiz yapacaktır. Saçlarınızı şampuan ile temizledikten sonra bir bardak normal su, bir bardak elma sirkesi ile durulayabilirsiniz.
Üzüm sirkesi ile elma sirkesi arasındaki farklar: Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken, üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken, elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Her sirkenin saça faydası bulunmaz. Özellikle organik sirkeleri saç ve cilt bakımında güvenle kullanabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Türkiye'de diğer sirke çeşitleri kadar yaygın olmayan beyaz sirkenin, dünya genelinde çeşitli amaçlarla kullanımı oldukça yaygındır. Diğer bir adı da “sirke ruhu” olan, beyaz sirke adını saydamlığından almıştır. İngilizce'de beyaz sirkenin diğer adı tam bu yüzden 'damıtık sirke' olarak ifade edilmektedir.
Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Saçların daha parlak görünmesinin sırlarından biri de üzüm sirkesidir. Üzüm sirkesi saça nasıl uygulanır dediğinizde şampuan sonrasında bir bardak üzüm sirkesi ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Ardından temiz su ile son durulamayı yapabilirsiniz.
Saçlarınızda kuruluk, kepek ya da kaşıntı gibi sorunlar varsa elma sirkesi yardımıyla bunu çözebilirsiniz. Elma sirkesi, saç köklerini temizler ve nefes almasını sağlar. Saçlara doğal bir parlaklık verir. Elma sirkesi içerisinde bulundurduğu asetik asit sayesinde saçlardaki pH seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur.
Elma sirkesi saça nasıl uygulanır? Normal bir şekilde kapta karıştırdığınız elma sirkesi solüsyonunu duş sırasında şampuanlama etabından sonra (saçlarınızı tamamen duruladığınızdan emin olun) saçlarınıza yedirerek uygulayabilirsiniz.
Saç sirkesinin ne olduğundan ve faydalarından bahsettik. Şimdi sırada, bu ürünü nasıl kullanabileceğiniz var! Saç sirkesinin kullanımı aslında oldukça basittir. Genel olarak her duştan sonra saç sirkesini kullanabilirsiniz.
NASIL KULLANILIR? Şampuanınıza 2 çorba kaşığı sirke ekleyerek iyice çalkalayınız. Her kullanmadan önce şampuan şişesinizi çalkalayarak sirkenin şampuan ile iyice karışmasını sağlayın. Saçınızı şampuanlarken iyice masaj yapınız ve durulayınız.
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Bunun için duştan hemen önce bir kova ılık suya bir miktar sirke ekleyebilirsiniz. Burada kullanılacak ölçü genelde 1/1'dir ancak hassas bir cildiniz varsa bunu 1/2 ya da 1/3 olarak belirleyebilirsiniz. Şampuanlanıp iyice masaj yapılan saç bu su ile durulanır.
Beyaz sirke, asetik asit ve sudan oluşan fermente bir sıvıdır. Genellikle yemek hazırlama sürecinde, turşu-konserve yapımında, ev temizliğinde ve tarımsal faaliyetlerde kullanılır. Beyaz sirke, uygun olarak ölçeklendiriliğinde bazı tıbbi durumların tedavisine yardımcı olarak da kullanılabilir.
Üzüm sirkesinin içeriğinde yer alan kalsiyum, fosfor ve magnezyum mineralleri kemik gelişimi ve sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Anemi olarak adlandırılan kansızlığa iyi gelir. Saç ve cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Özellikle saç köklerini beslediği için dökülme problemlerini azaltmaktadır.
Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alıyor.
Belirttiğimiz gibi, banyo yaparken şampuan, krem gibi saç bakım ürünlerinin ardından en son aşamada saç sirkesini kullanabilirsin. Ardından durulama aşamasına geçebilirsin. Daha sonra ise saçların ince taraklar yardımıyla nazikçe taranması da öneriliyor. Saç sirkeleri genel olarak kimyasal maddeler içermiyor.
Şampuan ve saç kremi sonrasında saçınızı gül sirkesi ile durulayabilirsiniz. 1-2 yemek kaşığı gül sirkesini bir litre suyla seyrelterek kullanabilirsiniz. Saçınıza uyguladıktan sonra durulayın.
Sirkenin içerisinde bulunan asit bitleri olumsuz şekilde etkiler ve saçlardan bitleri arındırır. Bunun için sirke ve su karıştırılır. Daha sonra saç diplerine sürülür.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır. Bu uygulama da 2-3 gün tekrarlanmalıdır.
Asidik olduğu için (daha düşük pH'a sahip) sirke saç ve kafa derisi pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Borg, “ACV saç kütikülünü düzleştirir ve kapatır, saçı daha pürüzsüz ve daha kolay çözülmesini sağlamak için nemlendirir, daha parlak, daha az kıvırcık ve kırılmaya daha az eğilimli” diye açıklıyor Borg.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri