Eksantrik Kadanın Yıpranması Klozetin alt kısmında PVC borusu ile bağlantılı olan kısımda eksantrik kada adı verilen bir parça bulunur. Montaj hatası ya da zamanla yıpranması nedeniyle yırtılır ve klozet sifonu kullanıldığı zaman, klozetin içindeki su buradan klozetin altına sızmaya başlar.
Sifon iç takımı; doldurma grubu ve boşaltma grubu diye iki kısımdan oluşmaktadır. Doldurma grubu sorunlarında; genellikle rezervuarın içine suyun akmasını sağlayan musluk, rezervuar dolmasına rağmen kapanmaz. Musluk kapanmadığı için, rezervuar içindeki boşaltma grubundan klozete aralıksız su akmasına neden olur.
Alt kata su sızması nasıl engellenir? Dairenin ana su vanasını kapatmak tavan akmasına çözüm olacaktır. Eğer ana su vanasını kapatmanıza rağmen su sızıntısı ara ara devam ediyorsa, pimaş hattında bir sorun olabilir. Bu nedenle pimaş hattını bir süre kullanmamanız gerekir.
Bu basit mantık çok işe yarar. Örneğin, klozete düşürdüğünüz değerli şeyler, sifonu çekseniz bile gitmez. İçeride kalan su, kanalizasyon kokusunun içeri dolmasını engeller, o basit su birikintisi olmasa kokudan tuvalete giremezsiniz.
Parçaya bağlı olan conta suyun içinde kaldıkça şişme yapıyor özellikle silikon contalarda hazneye tam oturmadığı için sürekli taşın içine su akıtır contayı değiştirmeniz gerekir Contayı değiştirmek problemi gidermiyorsa bu parçayı değiştirmekten başka şansınız yok demektir.
İlgili 34 soru bulundu
Sorunun çözümü için yapılması gereken klozet taşını sökmektir. Klozet taşı sökülüp eksantrik kada adı verilen parça değiştirilir. Klozet taşı dikkatli bir şekilde yerine oturtulduktan sonra sifon çekilerek, gerekli kontroller sağlanıp klozet taşının vidaları sıkılır. Böylece kolaylıkla sorun çözülmüş olur.
Ana su kaynağını kapatmak için vanayı saat yönünde çevir.
Bu, tuvalete su temini de dâhil olmak üzere evine akan tüm suyu durduracaktır. Su sayacının her iki tarafında birer vana varsa evine en yakın olanı çevir.
Gömme rezervuar suyu kesmiyorsa doldurma grubuna ait bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu durum rezervuar iç takımı su kaçırıyor şekilde düşünülür ve boşaltma sorunu olarak sanılabilir. Ancak doldurma grubundaki musluk suyu kesmediği için klozet içine su akıtıyor veya sifon su akıtıyor şeklinde şikayetlere sebep olur.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Yapılan araştırmalar, klozet kapağını açık bırakarak sifonu çektiğinizde sifonunuz, idrar veya dışkınızdaki bol miktardaki bakterinin, sifonunuzun gücüne bağlı olarak tuvaletten 25 santimetre ile 5 metre arasında değişen bir mesafeye fırlamasına neden olduğunu gösteriyor.
Klozetin alt kısmında PVC borusu ile bağlantılı olan kısımda eksantrik kada adı verilen bir parça bulunur. Montaj sırasında montaj hatası ya da zamanla yıpranması nedeniyle yırtılır ve klozet sifonu kullanıldığı zaman, klozetin içindeki su buradan klozetin altına sızmaya başlar.
Tuvalet taşının kenarları tam doldurulmadığından veya taş tam oturtulmazsa üzerine basa basa ve temizlik esnasında kullanılan kimyasallar nedeniyle yanları açılır. Bunlara derz boşlukları denir. Derz açılınca tuvalet taşının altındaki dolgu kısma su gider ve burada birikir. Döşeme altına biriken su, hemen aşağı inmez.
Banyo Su Kaçağı Nedenleri
Banyo gider borularında meydana gelen kırılma, çökme, çatlama sonucu alt komşuya su sızıyor olması kaçınılmaz bir sonuçtur. Banyo fayans aralarındaki derz dolgunun kalitesiz olması, kullanılan kimyasal ürünler nedeniyle yıpranmış olması sonucu alt kata su sızması ile karşılaşabilirsiniz.
Banyo yerine duşu tercih edebiliriz. Bir duşta ortalama 50 litre su, bir banyoda 150 litre su tüketilir. Tek bir kişi yılda ortalama 49.140 litre suyu tuvaletlerde tüketir. Sifonun bir kez çekilmesi ile 10 lt su harcanır.
Tuz ve Limon Kullanın: Tuz ve limon, klozet deliklerinin temizlenmesi için doğal bir yöntemdir. Bu yöntem için, birkaç yemek kaşığı tuzu klozetin içine dökün ve ardından birkaç dilim limonu ekleyin. Karışımı birkaç saat beklettikten sonra, bir tuvalet fırçası ile delikleri fırçalayın ve ardından bol su ile durulayın.
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
Tüm yüzeylere etki edebilmesi adına 8-10 litre kadar beyaz sirke kullanmanız gerekebilir. Sirkeyi döktükten sonra 12 saat bekleyin. Daha sonra rezervuar musluğunu açın ve içini tekrar su ile doldurun. 2-3 kez sifonu çekerek rezervuarın sirkeden arınmasını sağlayın.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Bir Rezervuar İç Takım(ayrıca balltap veya şamandıra valfi), taşma ve (düşük su basıncı durumunda) geri akıştan kaçınırken, tuvaletlerde bulunanlar gibi su tanklarını doldurmak için bir mekanizma veya makinedir.
Sifon suyunun güzel kokması için esansiyel yağlar da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı çay ayağı yağı, lavanta yağı, gül yağı, portakal yağı gibi yağlardan koymanız banyonuzun mis gibi kokması için yeterli.
Eğer klozet kapağınız açık halde duşa girmişseniz, sıcak ve nemli hava banyonun her yanına yayıldığı gibi klozetinizin içine ve çevresine de yayılır. Eğer kapağı açıksa oluşan nemli ve sıcak hava bakterilerin hızla çoğalıp nemli hava vasıtasıyla banyonun her yanına yayılmasına neden olur.
Japonya'ya gidenler tuvalet alışkanlıklarının dünyanın geri kalanına hiç de benzemediğini fark etmiştir. Elektrikle çalışan klozetlerin yaygınlaştığı ülkede geçen yıl bir uygulama daha getirildi. Klozetin kontrol düğmelerinde sifon ve taharet muslukları için bazı semboller kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri