KMH borcu ödenmezse, son ödeme tarihinden itibaren geçen her gün için gecikme faizi uygulanır. Uygulanacak faiz, yasal oranlar üzerinden hesaplanır. İki dönem (iki ay) art arda ödenmezse yasal takip başlatılabilir.
Avans Hesap borcu ödenmezse ne olur? Avans Hesap borcu ödenmediği takdirde kredi notunuz bu durumdan olumsuz olarak etkilenebilir, yeni bir krediye ihtiyaç duyduğunuzda ya da yüksek limite sahip bir kredi kartı ürününe başvuru yaptığınız takdirde reddedilme riskiniz artabilir.
Taksitlerinizin tahsilatı, hesap bakiyeniz uygun olsa bile taksit tarihi öncesinde yapılmayacaktır. Taksit ödemelerinizin, ödeme planınızda belirtilen tarihlerde yapılmaması durumunda, ödenmeyen taksitin içerisindeki anapara tutarı üzerinden Ek Hesap gecikme faizi işlemeye başlar.
Ek hesap ödemeleri otomatik olarak bağlı hesabınız üzerinden gerçekleştirilir. Son ödeme tarihi geldiğinde bu hesapta yeterli miktarda para yoksa tahsilat işlemi gerçekleşmez. Ödemenin gerçekleşmesi için hesabınıza para yatırmanız gerekir. Bu işlem yapılmadığında ek hesap ödemesi gecikmeye düşer.
Faiz, hesabınızın eksiye düştüğü günler için ay (veya üç ay) sonunda kesilir ve hesabınıza para yatınca sıfırlanır.
İlgili 38 soru bulundu
KMH faiz hesaplaması hafta sonu ve resmi tatillerde dâhil günlük olarak yapılıyor. Kullanılan KMH tutarı üzerinden aylık faiz oranı baz alınarak ödenecek toplam faiz hesaplanır. Ödenecek faiz üzerinden ödenecek toplam vergi (BSMV + KKDF) tutarları bulunur.
Fibabanka Mobil Bankacılık kanalından; İşlemler > Krediler > Kredi ve KMH Başvuruları > Taksitli KMH Başvurusu, Fibabanka İnternet Bankacılığı kanalından; Ürünler > Krediler > Taksitli KMH Başvurusu menü adımlarını takip ederek veya 444 88 88 numaralı Telefon Bankacılığımızdan başvurabilirsiniz.
Bankalar, ödemelerin gecikmesi durumunda bunu gecikme faizi olarak ödemeye dahil eder. Gecikme faizi ise yasal olarak kredi alınırken geçerli olan faiz oranının en fazla %30 yukarısında olabilir. Örneğin aylık %1 faiz ile bir kredi kullanılması halinde aylık gecikme faizi en fazla %1,30 olur.
Kredi kartı borcunun tamamı ya da asgari ödeme tutarı ödenmezse borç bakiyesine kredi kartı gecikme faizi işlemeye başlar. Banka borcu tahsil edemediği takdirde kredi kartının kullanıma kapatılması, yasal takip sürecinin ve haciz işlemlerinin başlatılması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.
Ek Hesabınıza paranız bir iş günü valörlü şekilde yatar.
Hesapta yeterli para olmaması halinde, EFT ve havale işlemleri ile fatura ödemeleri, kredili mevduat hesabından otomatik olarak yapılır. Şayet bu ödemelerin KMH aracılığıyla otomatik olarak ödenmesi talep edilmiyorsa bunun bankaya özel olarak beyan edilmesi gerekir.
Hesaptaki miktar, borç tutarından fazlaysa bu durumda borç tutarı dışındaki rakam transfer edilebilir ya da kullanılabilir. Ancak blokeli miktar, hiçbir şekilde kullanılamaz. Böylece alacaklı taraf, borç tahsilatını yapabilir hâle gelir. Bloke, bir ya da birden fazla banka hesabına konulabilir.
Faiz Oranı : %5,0
Sayfamızı hemen ziyaret edin!
KMH Öteleme Özelliği
Özellik sayesinde; peşin olarak gerçekleştireceğiniz satış işlemlerinizin vadesiz mevduat hesabınızdan karşılanamayan kısmı için KMH limitiniz blokelenir ve alışveriş tarihini takip eden ilk KMH faiz tahakkuk tarihinde ödenmek üzere ötelenir.
Kredili mevduat hesabı gibi ürünlerin kullanımı sonucu bankada bulunan borçlar da kredi notunu etkiler. Bankalarda bulunan borçların boyutu, borçların ödenmesi konusundaki gücü ortaya koyar. Bunun kredi notuna yansıması olumlu veya olumsuz olabilir.
Kredili mevduat hesabı (KMH), vadesiz hesabınızda bakiye olmasa dahi limitleriniz dahilinde nakit ihtiyacınızı karşılayan hesaptır. Vadesiz hesabınıza bağlı olan kredili mevduat hesabınıza yalnızca kullanım günü oranında faiz işler.
Yasal takibe gelmeden önce önünüzde 3 ay kadar daha doğrusu 90 günlük bir süre bulunur. Bu 90 günlük süre aralıksız olmak zorunda değildir. Ödeme yapmadığınız toplam süre 90 günü bulduysa yasal takip başlatılır. Eğer bu süre zarfında borcunuzu kapatırsanız yalnızca gecikme faizi ödersiniz.
Kredi kartı borcunuzun asgarisini ya da tamamını ödeyemediğinizde öncelikle borcunuza kredi kartı geç ödeme faizi uygulanmaya başlar. Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır.
30 gün içerisinde borcunuzu ödeyerek kapanan hattınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu süreden sonra da faturanızı 3 ay boyunca ödemezseniz borcunuz için yasal takip başlatılır.
Borcun tamamı muaccel hale gelir ve banka tarafından borçluya ihtarname çekilir. İhtarnamede, borcun 30 gün içerisinde ödenmesi gerektiği yer alır. Üst üste 2 taksitin ödenmemesi üzerine, verilen 30 günlük süreninde hesabı dikkate alındığında; 90 gün (3 ay) sonra yasal takip süreci başlatılır.
İhbarnamede verilen süre sonunda ödeme yapılmaması durumunda (genellikle bu süre 30 gündür) yasal süreç başlatılır. Yasal süreç başlatılması ile kredi dosyası bankanın ilgili avukatı veya bazı bankalarda takip birimlerine aktarılır ve bu süreçten sonra banka ile değil, bu birim veya avukat ile muhatap olunur.
Bankalar ancak bu süre içerisinde borç ödenmezse kredi borcunun tamamı için yasal takip sürecini başlatabilir. Yasal takip öncesindeki 90 günlük süreçte borca faiz işler mi? Evet. Bu süreçte gecikilen tutara temerrüt faizi işletilebilir.
Bankamızca hesabınıza tanımlanan Ek Hesap limitinizi eşit taksitli olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca Ek Hesap limitinizden yapılmış olan alışveriş harcamalarını veya nakit çekimleri taksitlendirebilirsiniz.
Taksitli Avans Hesap, bir diğer adıyla Taksitli Kredili Mevduat Hesabı, beklenmedik harcamalar için acil nakit paraya gerek duyduğunuzda ihtiyaçlarınızı karşılayabilmenize yardımcı olan, bütçenizi sarsmadan harcama ve ödemelerinizi taksitlendiren, kredili mevduat hesabınıza tanımlı yeni bir özelliktir.
Bildirim tarihinden itibaren en geç 60 (altmış) gün içinde borcun tamamını ödemeniz ve kredi kullanmaya son verdiğiniz takdirde faiz artışından etkilenmezsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri