Bir hadiste kokusu ile dikkat çekilen bitkilerden şöyle söz edilmektedir: ? Muhakkak ki kına (boyası ve kokusu) Cennet kokularının reisidir. Allah Teâlâ Cenneti yarattığı zaman onu (güzel) fesleğen kokusu ile kuşattı, fesleğeni de kına (kokusu) ile çepeçevre kuşattı.
Adı “ûd”dur bu kokunun. Hindistan başta olmak üzere Uzakdoğu Asya'da son derece yaygın bir ağacın yağından elde edilir. Evet, yanlış okumadınız, bir ağacın reçinesinden bahsediyoruz.
“Evlat kokusu Cennet kokusundandır.” ve “Hayırlı evlat dünyada nur, âhirette sürurdur.” mealindeki hadis-i şeriflerde çocuk sahibi olmak teşvik edilmiştir.
Peygamber Efendimizin bu hadis-i şerifi herdaim biz yöneticilerin kulağına küpe olsun; “İnsanları yönetmeyi üzerine alan bir kimse, kendini ve ailesini düşündüğü gibi yönettiği kimseleri düşünmedikçe kıyamet gününde cennetin kokusunu bile alamaz.” Ne muhteşem bir ölçü...
Peygamberimiz: “Misk, kokuların en güzelidir” buyurmuştur. Ve onu başına, saçlarına ve sakalına sürerdi. Hz. Ayşe validemiz Peygamberimizin ihrama girmeden önce, Kâbe'yi tavaftan önce ve bayramda misk içeren koku kullandığını bildirmiştir.
İlgili 42 soru bulundu
Nasıl ki bir takım canlılar arasındA koku bir haberleşme çeşidi ise bazı görevli meleklerinde algıladıkları kokudan dolayı haber alıp yapması gereken vazifeleri vardır. Örnek verecek olursak bereket meleklerinin en çok sevdiği koku TefArik (paçuli) kokusudur. Ardından da Smyrna ( Mür) kokusu, mimoza kokusu gelir.
Beyaz Çiçeklerin hafif kokusu ile başlayan DUA-EL CENNET, miskin kalıcı notalarıyla devam ediyor. Çok fazla katman içermeyen bu koku, çok net bir şekilde mistik ve uhrevi hisler taşıyor. Esansın her zaman az oranlarda sürülmesi önerilir çünkü kokusu oldukça yoğundur.
Sadece anne sütü ve suyla beslenen yeni doğan bebekler, vücutlarına başka hiçbir şey karışmadığından bu şekilde ter kokuyorlar. Bir diğer teori de, bebeğin anne karnında bulunduğu süre boyunca içinde korunduğu doğal sıvının böyle koktuğu. Bebekler bu kokuyu doğduktan sonra da birkaç ay üzerlerinde taşıyor olabilirler.
EVLAT KOKUSU, CENNET KOKUSUDUR (Hz. Muhammed (s.a.v))
Parmak izi gibidir, her evlat farklı kokar annesine babasına. Bu kokuyu onlardan başkası alamaz. Sen, bir annenin çocuğunu alır koklarsın, süt kokusuna benzer bir koku alırsın, belki kaka kokuyordur, belki ter, belki çöp, ama annesi babası bilmez o kokuyu. Çünkü evlat başka kokar anne babasına.
Ayrıca araştırmalar göstermektedir ki her annenin plasenta sıvısının kokusu, meme ucundaki kokuyla aynı ve plasenta sıvısının kokusu her anneye özel ve eşsiz. Bu koku memedeki areola bezlerinden salgılanıyor ve amniyotik sıvı içindeki birçok molekül benzeşiyor.
Mekke-i Mükerreme'nin kokusu Cennet ağacı, dini merâsimlerin vazgeçilmez tütsüsüdür Ud. Hazret-i Âdem (as) ile yer yüzüne indirilmiş bu güzel koku, ta Hz. Ömer (ra) zamandından beri düzenli bir şekilde Harameyn'de kullanılıyor.
hadis kitaplarında yer alan bazı rivayetlerde “Hz. Peygamber'in terinin miskü amber gibi koktuğu”3 bildirilen uydurma rivayetleri toplayan kaynaklarda da “gülün kokusunun onun terinden yaratıldığı- na”4 dair haberler bulunmaktadır.
Alimler, bu rivayetleri temel alarak Hz. Peygamber Efendimizin (asm) kokusunun, süründüğü kokulardan değil, onun terinin yaratılıştan güzel kokmasından kaynaklandığı kanaatine ulaşmışlardır.
Kadınları baştan çıkaran kokular ise genelde taze, odunsu, misk, baharatlı ve narenciye aromalı kokulardır. Bu kokuların içeriklerinde vanilya, sandal ağacı, yasemin ve lavanta bulunduğu için kadınlarda afrodizyak etkisi yaratmaktadır.
Melekler hayatımızın her anında yanımızdalar. Kendimizi yalnız hissetmemek için onların bizlere hayırlı ve güzel şeyleri fısıldadıklarını düşünmeliyiz. Yazıcı melekler insanlarla hep beraberdirler. O, kullarının üstünde mutlak hâkimiyet sahibidir.
Öncelikle müsterih olun: Meleklerin girmediği ev yoktur. İnsan giriyorsa melek de girer. Melekler insanın günah işlediği yere de, sevap işlediği yere de girerler!
İsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Oxford Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen araştırma, insanların kültürleri ne olursa olsun koku alma konusunda benzer tercihleri paylaştığını ortaya koydu. Sonuçlara göre en hoş koku vanilya olurken onu şeftali takip etti.
Diğer birçok kokunun aksine amber, tek bir koku değil, bir koku profili oluşturmak için harmanlanmış farklı kokuların bir kombinasyonudur. Bileşen kokuları ne olursa olsun, amber genellikle misk ve zengin kokan sıcak, hafif tatlı bir kokudur ve ayrıca bir miktar toz veya baharat içerebilir.
3. Ölü yıkayan kişi ölünün bedeni üzerinde "yüzünün nurIanması" , "kendisinden güzel koku gelmesi" vb. iyi bir durum görürse bunu anlatması mendup olur. Çünkü bu onun cenaze namazını kılacak kişilerin çoğalmasına ve onun için dua yapılmasına daha çok teşvik eder.
Misk Kokusu: Rivayetlere göre, Hz. Muhammed'in saçlarının misk koktuğu söylenmektedir. Hz. Muhammed'e göre, misk, en güzel kokular arasında sayılmış; İslamiyet coğrafyasında da yoğun bir şekilde tercih edilen bir koku haline gelmiştir.
Medine Ravza Kokusu Medine Mescidi Nebevi'de kokulandırılmasında uzun yıllardır kullanılan esanstan ilham alarak üretilmiş özel tasarım bir kokudur. Tamamen alkolsüzdür. Ürün kumaş ve döşeme yüzeylerde günlerce etkisini devam edecek şekilde formüle edilmiştir.
Medine Ravza Kokusu
Tamamen alkolsüzdür. Ürün kumaş ve döşeme yüzeylerde günlerce etkisini devam edecek şekilde formüle edilmiştir. Ürünü özellikle seccade de kullanarak secdeye her gitiiğinizde bu güzel kokuyu alabilirsiniz.
Güzel kokmak için cildinize aradığı nemli ortamı sağladığınızdan emin olur. Herhangi bir parfüm kullanmadan önce cildinizi nemlendirin. Özellikle parfümü uygulayacağınız yeri nemlendirmeniz çok etkili olur. Örneğin kulaklarınızın arkasına parfüm uygulamadan önce o noktalara kokusuz bir vazelin sürmeyi deneyin.
Vajinal pH'ın (asit-baz dengesi) değişimi, flora ortamının enfekte olması, beslenme düzeninin değişmesi, stres, hamilelik gibi sebeplerden dolayı farklı koku ve akıntı türleri görülebilir. Genital temizliğe dikkat edilmesi koku oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri