Kınalı Adana'nın en popüler plajı olarak Kumluk Plajı öne çıkmaktadır. Özellikle denizi sığ olması çocuklu aileler için ön plana çıkıyor. Cankurtaran hizmetinin de yer aldığı plaj, yaz aylarında yoğun şekilde değerlendirilmektedir. Halk plajına benzer bir görüntüsü olsa dahi bir Beach Plajı olduğunu söylemek mümkün.
1. Kınalıada Halk Plajı Kınalıada'nın en sevilen plajlarından biri olan hem turistler hem de yerli halk tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan plaj Kınalıada iskelesinin hemen yanında yer alıyor.
Adalar ilk sıralarda
Megakentte en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
İlgili 37 soru bulundu
İstanbul'da temiz deniz suyuna sahip ilçelerin başında Adalar geliyor. Kınalıada, Burgazadası, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası'nda deniz yüzmek için plajlar bulunuyor.
Kınalıada Camii, Hristos Manastırı (adanın tepesinde Romen Diyojen'in sürgün edildiği ve vefat ettiği yer) Panaya Rum Ortodoks Kilisesi, Sirakyan Evleri, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, ve Alsancak sahili bulunmaktadır. Çınaraltı'nda çay içeceğiz ve bu eşsiz ortamın huzurunu soluyacağız.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Hafta içi ve hafta sonu fiyatları değişiklik gösteren plaja girişler ücretli. Bu ücrete şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma kabini dahil ediliyor.
İskeleden bineceğiniz vapur ile yaklaşık 12 dakika gibi bir sürede Kınalıada'ya ulaşabilirsiniz.
Prens Adaları'nın arasında İstanbul'a en yakın ada olan Kınalıada, çoğunlukla diğer adalar kadar popüler olmasa da en az diğerleri kadar güzel, en az diğerleri kadar görülmeye değerdir. Yeşil renge çok rastlanmaz Kınalıada'da fakat adaya ismini veren kızıl toprağı, farklı bir atmosfer sunar.
Bostancı'dan kalkan motorlar yaklaşık 30 dakikada adaya varırken, Kabataş'tan kalkan vapurlar yaklaşık 1 saatte adaya varmaktadır.
Papazyan Yalısı, Kınalıada'nın en önemli simgelerinden biridir. Papazyan Yalısı önünde fotoğraf çektirmek ise bir Kınalıada klasiğidir. Dönüşüm Manastırı ve Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ise Kınalıada'nın en meşhur tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır.
Bizans döneminde adalara yapılan sürgünlerin bir kısmı bu adaya yapılmıştır ve bu sürgünlerden tarihte en çok yer eden isim Romen Diyojen'dir. Kınalıada'da 1800'lü yılların ortalarından itibaren adaya yerleşmeye başlayan Ermeni nüfusu yoğunluktadır.
İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
Riva Elmasburnu Plajı, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yalnızca kadınlara hizmet vermektedir.
Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.
Büyükada'da sadece Büyükada Nakıbey Plajı, Büyükada Aya Nikola Halk Plajı, Büyükada Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel. Heybeliada'da bulunan dört plajın üçü yüzmek için mükemmel. Heybeliada Su Sporları Kulübü Önü ise analiz sonuçlarına göre iyi.
Kınalıada'nın temiz ve berrak denizi, sakin plajları tatilcilerin gözdesi haline gelmiş huzurlu bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Sahilde güneşlenip denize girerek, adanın huzurlu atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. Kınalıada plajları, sığ denizi ile özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor.
Kınalıada'da fayton yoktu ve ada ahalisi bu yokuşları yürüyerek çıkıyordu. Ta ki elektrikli akülü küçük araçlar icat olana ve geçen yazımızda sözünü ettiğimiz başıboşluk başlayana kadar. Şimdi bir dolu akülü araç insanları tek tek taşıyor ve böyle giderse ne kadar insan o kadar motorlu araç bütün yolları kaplayacak.
Kınalıada'nın piknik için en uygun yerlerden biri olmadığını söyleyebiliriz. Bunun sebebi ise ağaç örtüsü olmadığı ve iklimi diğer adalara göre daha sert olduğu için piknik alanının bulunmayışıdır. Ancak bahçeli restoranlarda keyifli ve dingin zaman geçirebilirsiniz.
0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj, 7 yaşından sonra ise çocuklar için aynı ücret dahilinde hizmet vermektedir. Diğer plajlara göre fiyat açısından daha uygun bir bütçe sağlayan Büyükada Eskibağ Plajı, bölgenin en eski plajları içerisinde yer almaktadır.
Popüler seyahat sitesi TripAdvisor, 1 Ocak – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında dünya çapından gelen kullanıcı verilerini inceleyerek en iyi plajları seçti. Siteye göre; Brezilya kıyılarındaki volkanik Fernando de Noronha adasında Baia do Sancho sıralamada birinci oldu.
Halik Koyu Plajı
Tam 800 metre sahil yolu ile Halik Koyu, Büyükada'nın en güzel ve en temiz plajlarından bir tanesi. Aynı zamanda, en uzun plaj olma unvanını da elinde bulunduruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri