1.5 kilometrekarelik alanıyla prens adalarının en küçüğü olan Kınalıada'da 115 metre rakımdaki Çınar Tepesi, ondan 5 metre daha aşağıda kalan Teşrifiye Tepesi ve 93 metrelik yükseklikte Manastır Tepesi bulunuyor.
Papazyan Yalısı, Kınalıada'nın en önemli simgelerinden biridir. Papazyan Yalısı önünde fotoğraf çektirmek ise bir Kınalıada klasiğidir. Dönüşüm Manastırı ve Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ise Kınalıada'nın en meşhur tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır.
Kınalıada'nın temiz ve berrak denizi, sakin plajları tatilcilerin gözdesi haline gelmiş huzurlu bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Sahilde güneşlenip denize girerek, adanın huzurlu atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. Kınalıada plajları, sığ denizi ile özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor.
Hazineye aittir. KAŞIK ADASI :Burgazada ile Heybeliada arasında küçük bir ada olup, 5,72 hektardır.
Grönland... Dünyanın en büyük adası. Büyüklüğü 2 milyon 176 bin kilometrekare. Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki bu adanın sahip olduğu bu alan Türkiye'nin büyüklüğünün yaklaşık 3 katı.
İlgili 35 soru bulundu
Gökçeada (İmroz) (Luvice: Imrašša), Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda, Gelibolu Yarımadası'nın batısında yer alan, Türkiye'nin en büyük adası. Yüzölçümü 285 km², kıyıları 92 km, nüfusu 10.377 kişidir. Adanın batısındaki İnce (Avlaka) Burun Türkiye'nin en batı sınırıdır.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Bizans döneminde adalara yapılan sürgünlerin bir kısmı bu adaya yapılmıştır ve bu sürgünlerden tarihte en çok yer eden isim Romen Diyojen'dir. Kınalıada'da 1800'lü yılların ortalarından itibaren adaya yerleşmeye başlayan Ermeni nüfusu yoğunluktadır.
1. Kınalıada Halk Plajı Kınalıada'nın en sevilen plajlarından biri olan hem turistler hem de yerli halk tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan plaj Kınalıada iskelesinin hemen yanında yer alıyor.
Kınalıada'da fayton yoktu ve ada ahalisi bu yokuşları yürüyerek çıkıyordu. Ta ki elektrikli akülü küçük araçlar icat olana ve geçen yazımızda sözünü ettiğimiz başıboşluk başlayana kadar. Şimdi bir dolu akülü araç insanları tek tek taşıyor ve böyle giderse ne kadar insan o kadar motorlu araç bütün yolları kaplayacak.
En meşhur Kınalıada yemekleri arasında; kalamar tava, ahtapot ızgara, dondurma çeşitleri, balık çeşitleri, atom, ızgara enginar, tereyağlı karides, paçanga böreği, kabak tatlısı ve balık köftesi bulunmaktadır.
Büyükada, Rumca adıyla Prinkipo; Prens Adalarının en büyüğü ve en güzelidir. Birçok insanın ziyaret ederek gezip gördüğü tek ada budur ve en gözde yazlık mekanlardan biridir. 5,4 km2'lik yüzölçümüyle Büyükada, diğer üç ana adanın toplamından daha büyüktür.
İskeleden bineceğiniz vapur ile yaklaşık 12 dakika gibi bir sürede Kınalıada'ya ulaşabilirsiniz.
Maltepe, Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada vapur seferleri ücreti ise kişi başı 21.10 TL olarak belirlendi.
Tüm bu bilgiler ışığında Sedef Adası ile ilgili merak edilen bir soru olan Sedef Adası kimin sorusunu şu şekilde yanıtlayalım: Sedef Adası, Mehmet Birgen ve kardeşi Esra Birgen'e büyük dedeleri Fethi Ahmet Paşa tarafından kalmıştır. Yani ada, günümüzde Birgen kardeşlerin mülküdür.
Eski adı “Proti” olan ada, daha sonra demir ve bakır madenlerinin etkisiyle uzaktan kızıl rengi andırması dolayısı ile “Kınalı” ada ismini almıştır. Prens adaları içerisin de en az ağaç bu adada görülmektedir. 1946 yılına kadar elektriği olmayan ada, susuzluktan da ancak 1981 yılında kurtulmuştur.
Eminönü-Kınalıada arası 50 dakika sürmektedir.
Büyükada: Prens Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada'da iki tepe vardır. Aralarında vadi olan İsa Tepesi (164 m.) ve Yüce Tepe (202 m.) sahille çevrelenmiştir. Tüm ada 4.3 kilometre uzunluğu ve 1.3 kilometre genişliği ile diğer üç adadan daha büyük ve daha fazla nüfus yoğunluğuna sahiptir.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin bir ilçesidir. Türkiye'nin (büyükşehir merkez ilçeleri hariç) köyü olmayan tek ilçesidir.
Bu adalar, çevredeki Sedefadası, Tavşanadası, Yassıada, Sivriada ve Kınalıada'dan daha yüksektir. Adalar'ın İstanbul'a uzaklıkları, en yakın Kınalıada, en uzak Tavşanadası olmak üzere 7 deniz miliyle 13,5 deniz mili (25 km) arasında değişir.
Gökçeada veya 1970 yılına kadar kullanılan adıyla İmroz (Osmanlıca: ايمروز, Yunanca: Ίμβρος Imvros), Çanakkale'nin bir ilçesi ve Türkiye'nin en büyük adasıdır. Ege Denizi'nin kuzeyinde, Saros Körfezi girişinde yer almaktadır. 91 km kıyı şeridine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri