Kınalıada'ya tatil planı yapan kişiler ise, “Kınalıada'da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Kınalıada plajları isimleri; Kumluk Plajı, Kamo's Beach Club, Ülker Halk Plajı, İskele Halk Plajı, Teos Beach ve Kınalıada Noya Beach'tir.
Kınalıada Halk Plajı
Kınalıada'nın en sevilen plajlarından biri olan hem turistler hem de yerli halk tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor.
Denize girmek için en uygun ada Kınalıada. İskelenin iki yanında uygun fiyata şemsiye şezlong kiralanıyor. İsterseniz kiralama yapmadan da ücretsiz girebilirsiniz. Diğer adalarda-özellikle Büyükada- denize girmek için plajlara giriş ücreti ödenmesi gerekiyor.
İstanbul'da temiz deniz suyuna sahip ilçelerin başında Adalar geliyor. Kınalıada, Burgazadası, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası'nda deniz yüzmek için plajlar bulunuyor.
İlgili 17 soru bulundu
İskeleden bineceğiniz vapur ile yaklaşık 12 dakika gibi bir sürede Kınalıada'ya ulaşabilirsiniz.
Türkiye'nin En Temiz Denizi 2021
Ayvalık Sarımsaklı plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler de en temiz denize sahip olan plajlar arasında yer alıyor.
Kınalıada'ya İstanbul Şehir Hatları, Mavi Marmara, Turyol firmaları düzenli olarak sefer düzenlemektedir. Bostancı'dan kalkan motorlar yaklaşık 30 dakikada adaya varırken, Kabataş'tan kalkan vapurlar yaklaşık 1 saatte adaya varmaktadır.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Papazyan Yalısı, Kınalıada'nın en önemli simgelerinden biridir. Papazyan Yalısı önünde fotoğraf çektirmek ise bir Kınalıada klasiğidir. Dönüşüm Manastırı ve Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ise Kınalıada'nın en meşhur tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Kınalıada Camii, Hristos Manastırı (adanın tepesinde Romen Diyojen'in sürgün edildiği ve vefat ettiği yer) Panaya Rum Ortodoks Kilisesi, Sirakyan Evleri, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, ve Alsancak sahili bulunmaktadır. Çınaraltı'nda çay içeceğiz ve bu eşsiz ortamın huzurunu soluyacağız.
Eminönü-Kınalıada arası 50 dakika sürmektedir. Bostancı'dan Kınalıada'ya yaklaşık 2 saatte bir sefer düzenlenmektedir. Sabah 07.05'te başlayan şehir hatları seferi gece 00.00 kadar devam etmektedir. Yolculuk süresi yaklaşık yarım saat kadar sürmektedir.
Prens Adaları'nın arasında İstanbul'a en yakın ada olan Kınalıada, çoğunlukla diğer adalar kadar popüler olmasa da en az diğerleri kadar güzel, en az diğerleri kadar görülmeye değerdir. Yeşil renge çok rastlanmaz Kınalıada'da fakat adaya ismini veren kızıl toprağı, farklı bir atmosfer sunar.
Adalar ilk sıralarda
Megakentte en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
Riva Elmasburnu Plajı, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yalnızca kadınlara hizmet vermektedir.
0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj, 7 yaşından sonra ise çocuklar için aynı ücret dahilinde hizmet vermektedir. Diğer plajlara göre fiyat açısından daha uygun bir bütçe sağlayan Büyükada Eskibağ Plajı, bölgenin en eski plajları içerisinde yer almaktadır.
Adaya Kabataş, Kadıköy ve Bostancı iskelelerinden vapur kalkıyor. Kabataş ve Bostancı'dan yaz aylarında deniz otobüsü var. Kınalıada vapurla 25-30 dakikalık mesafede olup Adalar içinde İstanbul'a en yakın olandır.
İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti. Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda! Denizinde termal suların bulunduğu bu plaj, ılık suyu ve berraklığı ile dikkat çekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri