KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.
Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir.
Bu sebeple mümkün olduğunca krem – yoğurt kıvamında olması önerilir. Bir gün öncesinden hazırlanarak bekletilen kına daha iyi sonuçlar verir. Kına saç rengini koyulaştırır bu nedenle daha açık tonlar için, kınanın içerisine mutlaka birkaç sirke damla ya da limon suyu damlatın.
İlk olarak 1 paket yemek kaşığı limon ile 1 paket Hint kınasını badem yağı da ilave ederek karıştırın. Bu karıştırma işlemini boya kıvamına gelinceye kadar devam ettirin. Eğer saçınızda ki boyanın kızıl olmasını da istiyorsanız karışımın içerisine bir miktar soğan kabuğu da ilave edebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Kına, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Karışım istediğiniz kıvama geldiğinde kınanız hazır demektir. Artık kınayı saçınıza uygulayabilirsiniz. Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz.
Eğer saçınıza açma işlemi uygulatmadan bir saç boyası sürecekseniz boya tutar. Ancak uzun süre kalmaz. (10-15 gün) Kınalı saçlara balyaj röfle gibi işlemler de çok hırpalayıcı olacağından size " bırakın saçtaki kına atılana kadar balyaj arasında beyazlar kaybolsun" diyemiyorum..
Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır.
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Detoks etkisine sahip olan kına, elma sirkesi ile birleştiğinde toksinleri dışarı atmaya yarıyor. İşte kına ve sirke karışımının faydaları... Kına, hem ruha hem de bedeni şifasıyla bildiğimiz bir boyayıcı maddedir. Kınanın vücutta kısa süre içinde bir detoks etkisi yaptığı ve vücudun zehrini attığı düşünülür.
Daha da detaylandırmak gerekirse kan damarlarını genişleterek kan dolaşımını hızlandırdığı bilinen ceviz, kanla beslenen saç köklerini güçlendirerek dökülmelere karşı koruyor. Ceviz kabuğu ise saça koyu kahverengi bir renk verirken saçların parlaklığını artırma özelliğine sahip.
Kına mutlaka tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir.
Elde ettiğiniz harcı saçınıza uygular ve 45 dakika kadar bekletirseniz; Hint kınasının saçınızda akma sürecini hızlandırabiliyorsunuz.
Kına, kırmızı renkte olan bir bitki tozu türüdür ve bu gecede gelinin elleri ve ayaklarına çeşitli desenler ve süslemeler şeklinde sürülür. Bu işlem hem geleneksel bir adettir hem de gelin adayına "mutluluk getirmesi" ve "kötü enerjileri uzaklaştırması" amaçlanır.
5-6 ceviz yaprağını iki su bardağı suda kaynatın. Soğuduktan sonra içine ezdiğiniz kabuğu katın. Bir şişeye alıp, iyice çalkalayın. İşte size koyu renk saçlarda güzel bir renk elde etmek için doğal bir losyon.
Genellikle kına yakıldıktan sonra saçta 2 ila 4 saat arasında bekletilir. Ancak bazı kişiler bu süreyi daha uzun tutabilirler. Kınanın saçta daha koyu bir renk bırakması için bekletme süresi uzatılabilir. Ancak kınanın saçta fazla uzun süre bekletilmesi saç derisinde tahrişe ve kuruluğa neden olabilir.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Gelin Kınası Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle bal kabakların küçük küçük doğrarız. Üzerine 1 çay bardağı şekeri ilave ederek pişiririz,yumuşadıktan sonra rondodan geçiririz.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Saçını doğal boyalarla boyamak isteyen kişilerde kınadan yararlanmaktadır. Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir.
Bu sebeple de kendinize uygun bir çeşit bulmanız gerekir. Saç ve vücut boyama amacıyla kullanılan bu ürünler farklı renk seçeneklerine sahiptir. Kahverengi, kestane, altın sarısı, bordo, kahve, karamel, kızıl ve siyah renkler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
Mükemmel renk tonlarından biri olan bakır saç rengini kına ile rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz şekilde hazırladığınız kınanızın içine soğan kabuklarını bir su bardağı suyun içinde kaynatarak bu suya ilave edebilirsiniz. Bu karışım saçlarınıza bakır rengi verecektir.
Saç rengini açmada klasikleşmiş bir isim: Kurutulmuş papatya
Çünkü kendisi tam anlamıyla doğal bir ürün. Ama boyalı saçlarda bile saç rengini en az 2-3 ton açtığı biliniyor. Tabii bunun için kurutulmuş papatyanın etkisinin güneş ışığıyla perçinlenmesi gerekiyor.
Saçınıza kına yakmanın dezavantajları:
Rengi solabilir veya cansızlaşabilir. Saçları koyulaştırabilir ve kurutabilir. Saçtan çıkarılması zordur.
Saça kına yakmak faydalarından biri de saçlara doğal bir renk kazandırmasıdır. Saçlarının rengini değiştirmek istiyor ama kimyasal saç boyalarının vereceği zarardan korkuyorsan kınayla saçlarını boyayabilirsin. Kınayla saç boyamak, saç renginin kızıl-bakır arasında bir tona bürünmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri